Ovenaardappelen met ras el hanout – Aardappelen uit de oven doen het altijd goed. Ze passen bij veel gerechten en ze zijn makkelijk voor te bereiden voor een etentje. Je hoeft ze alleen nog een half uurtje in de oven te schuiven. De ovenaardappelen met ras el hanout zijn lekker kruidig, en heerlijk bij wat gekookte groente en een stukje vlees. Met dit recept maak je iets bijzonders van een gewoon AGV’tje.
Welk type aardappelen kun je het beste gebruiken?
Voor dit recept voor ovenaardappelen kun je het beste vastkokende aardappelen nemen. Die vallen niet uit elkaar bij het koken en zijn dus makkelijker te verwerken. Welk ras vastkokende aardappelen je neemt, maakt niet zoveel uit, kies alleen niet te kleine exemplaren. Het handigste is het, als alle aardappels ongeveer even groot zijn, zodat ze gelijkmatig gaar worden.
Voor deze ovenaardappelen hoef je de aardappelen niet te schillen.
Het recept voor ras el hanout bestaat soms uit meer dan 25 specerijen
Je maakt dit recept voor ovenaardappelen met een bijzonder kruidenmengsel. Ras el hanout is een Marokkaans specerijenmengsel, dat uit heel veel verschillende, soms wel meer dan 25, specerijen bestaat. De exacte samenstelling van het mengsel is niet aan te geven, omdat elke specerijenhandelaar zijn eigen mengsel samenstelt. Let er wel op dat er soms wel zout in zit en soms ook niet. Ras El Hanout wordt veel gebruikt in Tajines met kip of vlees, maar is ook in combinatie met groenten, en natuurlijk de ovenaardappelen heerlijk. Je kunt Ras El Hanout kopen in de Turkse of Marokkaanse supermarkt. Er zijn ook wel reguliere supermarkten die het verkopen.
Zo zet je de ovenaardappelen met gemak op tafel
Je kunt de ovenaardappelen zover van tevoren klaarmaken, zo dat je ze alleen nog een half uurtje hoeft te bakken in de oven. Wat ook heel handig is, is dat je de aardappels voor dit recept niet van tevoren hoeft te schillen. Even goed schoonboenen is voldoende om ze te kunnen verwerken.
Aardappels
Laat je weer eens vaker verleiden tot het eten van een echte aardappel. Ontdek hier de lekkerste recepten met de aardappel, inclusief tips.
Ovenaardappelen met ras el hanout
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 800 gram vastkokende aardappelen
- 2 eetlepels ras el hanout
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel chilivlokken of pul biber
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je ovenaardappelen met ras el hanout:
Boen de ongeschilde aardappelen schoon onder de kraan en snijd ze over de lengte in parten. Kook ze een paar minuten voor tot ze bijna gaar zijn. Giet ze af en laat ze in een wijde, vuurvaste schaal uitdampen.
Meng in een kommetje de ras el hanout, de oregano, het knoflookpoeder, de chilivlokken en het zout met de olie.
Schep het specerijenmengsel voorzichtig door de aardappelpartjes. Zorg ervoor dat alle partjes bedekt worden met een laagje. Dit gaat het makkelijkst met je handen. Trek wel een paar wegwerphandschoenen aan, om gele handen te voorkomen.
Verwarm de oven voor op 225 graden en bak de ovenaardappelen met ras el hanout ongeveer 30 minuten tot ze een krokant korstje hebben.
Serveer de ovenaardappelen met ras el hanout bij een stukje vlees of vis en wat gekookte groente.
Tafel lekker !!