Ovenaardappels met gerookte paprika – Een aardappelgerecht doet het meestal wel goed. Maar wat serveer je dan? Gekookte of gebakken aardappeltjes waren jarenlang de trend op aardappelgebied. Misschien nog wel eens afgewisseld met een puree of een stamppot. Die trend brokkelt echter steeds een beetje meer af. Tegenwoordig wil je het allemaal ietsje spannender. Ovenaardappels zijn dat zeker. Een tikkeltje spannender, een tikkeltje moderner en… dat ga jij ongetwijfeld ook vinden… vooral een tikkeltje lekkerder. Ovenaardappels met gerookte paprika bijvoorbeeld, maar je kunt nog veel meer spannende combinaties bedenken. Verder is dit ook nog eens een recept dat heel makkelijk te maken is. Zet vanavond eens ovenaardappels op tafel. Je tafelgenoten zullen er zeker van genieten en er vaker om gaan vragen.
Ovenaardappels met gerookte paprika zijn een tikkeltje spannender en een tikkeltje moderner
Met ovenaardappels met gerookte paprika kun je ook heel makkelijk variëren!
Heb je al eens ovenaardappels gemaakt? Dan kun je vast de nodige combinatiemogelijkheden al opnoemen. Heb je nog nooit ovenaardappels gemaakt? Dan zijn de ovenaardappels met gerookte paprika een mooie starter om ze eens te maken. Probeer het gewoon eens. Het is zo supereenvoudig dat je het vast vaker op tafel gaat zetten. Als je in die fase belandt, ga je vanzelf variëren. Zeezout, knoflook, rozemarijn, tijm, kerrie, ras el hanout, het kan allemaal. En je kunt er eigenlijk ook niet de mist mee in gaan. Dus wees creatief en probeer gewoon eens iets. Je zet met ovenaardappels een bijgerecht van aardappel op tafel waar iedereen van zal smullen. En wat ook fijn is, ovenaardappels klaarmaken is niet heel veel werk en je kunt het gerecht heel goed voorbereiden. Dan hoef je de ovenaardappels met gerookte paprika alleen een half uurtje voor je wilt gaan eten nog maar in de oven te schuiven om ze te bakken. Wat wil je nog meer?
Je kunt dit gerecht van te voren zover klaar maken, dat je het alleen nog in de oven hoeft af te bakken.
Aardappels
Laat je weer eens vaker verleiden tot het eten van een echte aardappel. Ontdek hier de lekkerste recepten met de aardappel, inclusief tips.
Ovenaardappels met gerookte paprika
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 800 gram vastkokende aardappels, met schil, in parten
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 flinke theelepels gerookt paprika poeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel pul biber (of chilivlokken)
- 1 theelepel zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je ovenaardappels met gerookte paprika:
Kook de aardappels een paar minuten (ca. 12) voor tot ze bijna gaar zijn. Giet ze af en laat ze afkoelen in een wijde schaal.
Meng in een kommetje de gerookte paprika, knoflookpoeder, pul biber, oregano en het zout met de olijfolie.
Schenk dit mengsel over de aardappels en zorg dat alle aardappelpartjes een dun laagje krijgen. Doe dit met je handen, wel met (voedselveilige!) wegwerphandschoenen, anders krijg je vreselijk oranje handen.
Verwarm de oven voor op 240 graden en bak aardappels ongeveer 45 minuten. Schep ze af en toe voorzichtig om, zodat ze aan alle kanten een mooi bruin kleurtje krijgen.
De ovenaardappels met gerookte paprika kun je serveren met geroosterd vlees en sperziebonen, of een groene salade.
Tafel lekker !!