• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 14 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

Bomvol groenten

Connie Derks door Connie Derks
in Bijgerecht
0
Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel – Maak eens een ander soort pannenkoeken. Een beetje gezonder door de toevoeging van groente, maar zeker zo lekker. Ze zijn een lekkere lunch of een heerlijk bijgerecht. Hoe ga jij de pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel serveren? Kijk eens naar het recept voor die pannenkoeken. Je vindt dat recept onderaan de pagina.

Iedereen houdt van pannenkoeken

Wie is er niet groot mee geworden? Vroeger was het vaak de woensdagmiddaglunch als je thuiskwam van school. Lekker pannenkoeken eten en dan de hele middag vrij. De schooltijden zijn nu veranderd, maar een pannenkoek op z’n tijd blijft lekker. Als je meer groenten wil eten zijn de pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel echt een heerlijk recept. De kids zullen ervan smullen zonder dat ze in de gaten hebben dat er groente in zitten. Het leuke is, ook hier kun je weer eindeloos variëren met de groenten in het recept. Want ook wortel, courgette, spitskool, uien of geraspte appel of peer zijn erg lekker in pannenkoekjes.

Als je meer groenten wil eten zijn deze pannenkoekjes een heerlijk idee

Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel als bijgerecht

De pannenkoekjes zijn ook lekker als bijgerecht. Gebruik ze dan in plaats van aardappels of rijst en geef er nog andere groenten bij, zo serveer je ongemerkt een dubbele portie groente. Op die manier kom je met gemak aan je portie groenten per dag. En dat kan natuurlijk nooit kwaad.

Even rusten

In het recept staat dat het beslag minimaal 10 minuten moet rusten. Dit doe je omdat de bloem zich dan beter kan ontwikkelen en meer vocht opneemt. Ook plakken de pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel dan minder snel vast in je pan. Dit werkt ook bij grote pannenkoeken. Maak bijvoorbeeld ’s morgens het beslag en zet het weg in de koelkast en bak later op de dag de pannenkoeken.

zoete aardappel recepten

Zoete aardappel recepten; van basis tot out of the box

Zoete aardappel recepten - een selectie smakelijke gevarieerde gerechten met deze zoete en zachte knol uit Amerika. Van soepjes tot pizza!

Wortels

Wortels

Maak kennis met de wereld van wortels. Leer meer over de verschillende soorten wortels en laat je inspireren door heerlijke recepten.

Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram rettich
  • 150 gram zoete aardappel
  • 170 gram bloem
  • 30 gram maïzena
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 150 ml water
  • verse koriander of peterselie
  • 1 lente-ui
  • zout en peper
  • chilivlokken voor de liefhebber

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel:

Rasp de rettich, dep de geraspte groente droog en doe in een grote kom.

Rasp ook de zoete aardappel en doe die erbij.

Snijd de lente-ui in fijne ringetjes.

Neem peterselie of koriander naar smaak en snijd de kruiden fijn.

Doe alles bij de rettich in de kom.

Meng de bloem met de maïzena en het bakpoeder in een andere kom. Roer er royaal zout en peper doorheen en, als je dat wilt, ook chilivlokken.

Breek de eieren erbij en voeg er beetje bij beetje het water aan toe tot een redelijk stevig pannenkoekenbeslag. Laat dit minimaal 10 minuten rusten.

Voeg het beslag bij de geraspte groenten en roer kort door.

Verwarm een koekenpan met een laagje zonnebloemolie.

Schep 3 hoopjes van het mengsel in de pan en verdeel tot een mooi rondje. Gebruik hiervoor een juslepel. Dat is precies de juiste maat.

Bak de koekjes op middelhoog vuur tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Laat ze even uitlekken op een stukje keukenpapier.

Bak zo alle pannenkoekjes.

Houdt de pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel warm op een bord dat je op een pan heet water hebt gezet.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin3VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Asperges met ham en kaas uit de oven
Bijgerecht

Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Salade van gegrilde groenten
Bijgerecht

Maak zelf een salade van gegrilde groenten met verse seizoensgroenten

Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)
Bijgerecht

Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)

Romige venkel uit de oven
Bijgerecht

Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas

Rosti
Bijgerecht

Rösti van geraspte aardappel uit de koekenpan

ratatouille maken recept
Bijgerecht

Ratatouille; een Frans gerecht met Nederlandse groenten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Groenten

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar
  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief