• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
woensdag 12 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Pastinaak friet uit de oven of airfryer; de gezonde variant van friet

Bak zelf deze goudbruine pastinaak friet en serveer ze bij vlees, vis of gewoon als snack.

0
Pastinaak friet uit de oven

Pastinaak friet uit de oven is een heerlijke en gezonde variant op de gewone aardappelfriet. Deze variant is niet zo bekend, maar nu de pastinaak steeds populairder wordt, is het de moeite waard om dit eens te proberen. Juist omdat het nog niet overal op tafel verschijnt, heb jij de kans om de show te stelen aan tafel. Deze pastinaak friet uit de oven is heerlijk als bijgerecht bij stoofpotten, wild of een stukje kip of vis. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon als hartige snack op tafel zetten. Laat je dus verleiden om een kilootje pastinaak te scoren bij de groenteboer of op de markt.

Als je dit recept wilt maken, hoeft de frituurpan niet aan. Je maakt de pastinaak friet gewoon in de oven, en als je nog sneller wilt, in de airfryer. Het grote voordeel is natuurlijk dat je nauwelijks vet nodig hebt. In dit recept voor pastinaak friet uit de oven wordt tijm gebruikt, maar je kunt ze ook uitstekend kruiden met rozemarijn, knoflook of paprikapoeder. Serveer je ze als snack? Zet er dan een yoghurtdip, truffelmayonaise of mosterdsaus bij. Zo zet jij iets unieks op tafel en iedereen zal het willen proeven. Kook met de seizoenen mee, en er valt altijd iets nieuws te ontdekken.

Niveau

Makkelijk

Dieet

GlutenvrijKoolhydraatarmLactosevrijVegan

Kooktechniek

AirfryerBakkenOven

Kooktijd

30-60 minuten

Verse ingrediënten

Pastinaak

Pastinaak friet uit de oven of airfryer

Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 pastinaken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel tijm
  • grof zeezout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pastinaak friet uit de oven:

Schil de pastinaken en snijd er lange plakken van. Snijd de plakken in frieten.

Meng de olie met de tijm en verdeel dit over de friet. Hussel even goed door zodat overal een dun laagje olie zit.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verdeel de friet gelijkmatig over een vel bakpapier en bak ze in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Schep ze tussendoor een keer om.

Maak je de pastinaak friet in de airfryer, verwarm die dan voor op 180 graden. Bak de pastinaak friet hierin ongeveer 10- 15 minuten. Schud het mandje dan tussendoor 2 keer zodat alle frietjes gelijkmatig gaar worden.

Bestrooi de pastinaak friet uit de oven met grof zeezout en geniet.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • bruine bonensoep

    Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

  • gekarameliseerde witlof recept

    Gekarameliseerde witlof met honing en balsamico

  • knoflook-champignons

    Knoflook-champignons (Heerlijk op de borrelplank)

  • Tomatengroentesoep

    Tomatengroentesoep

  • Tomatensalsa

    Zo maak je zelf tomatensalsa van verse tomaten

  • boterboontjes

    Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept

  • Uiensaus

    Uiensaus; erg lekker bij vlees of vis!

  • Verse aspergesoep

    Verse aspergesoep; met dit recept kun je zelf aspergesoep maken

  • gebakken zoete aardappels

    Gebakken zoete aardappels; lekker en snel

  • Hollandse zuurkoolstamppot met spek en rookworst

    Hollandse zuurkoolstamppot met spek

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans
  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.