Pastinaak uit de wok – Aan sommige ingrediënten moet je niet te veel doen en er niet te veel aan toevoegen om ze zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen. Pastinaak is zo’n groente. Natuurlijk kun je ze prima verwerken in allerlei gerechten, maar houd het eens eenvoudig, dan proef je de groente pas echt! Pastinaak uit de wok is simpel, snel klaar te maken en erg lekker. Serveer dit bijgerecht met pastinaak eens met een lekkere aardappelschotel, of gewoon met gekookte aardappels. Een stukje vlees, vis of iets vegetarisch erbij, en je hebt een heerlijke maaltijd.
Pastinaak, geen vergeten groente meer!
Heb jij wel eens pastinaak, al dan niet uit de wok, gegeten? Ooit waren ze een beetje vergeten, die witte wortels. Ze waren bijna nergens te koop, en doken eigenlijk alleen nog hier of daar in een moestuin op. Gelukkig liggen de zaken inmiddels een beetje anders. De pastinaken zijn al een tijdje helemaal terug. Tegenwoordig vind je ze weer op elke groenteafdeling, in elke groentewinkel en in elke groentekraam op de markt. En dat is maar goed ook, want pastinaak is heerlijk. En veelzijdig. Je kunt de groente verwerken in de soep, een stamppotje, een gratin of in een salade. Maar eigenlijk komt de smaak van pastinaak puur het best tot zijn recht. Pastinaak uit de wok, gebakken dus, heeft een heerlijke smaak. Je voegt alleen wat zout en peper en wat bosui toe en je bent klaar. Basic, maar wel lekker!
Pastinaak uit de wok, met een paar tips
Het snijden van de pastinaak is het meeste werk bij dit recept. Je kunt dit van tevoren doen. Bewaar de pastinaak dan tot gebruik afgedekt met plastic huishoudfolie in de koelkast.
Dit gerecht heeft geen sausje. Wil je de pastinaak wat minder ‘droog’? Voeg dan aan het eind van de bereidingstijd een scheut kookroom of wat crème fraîche aan de pastinaak uit de wok toe.
Bijgerechten met pastinaak
Maak de meest verrassende bijgerechten met pastinaak. Of je ze nu kookt, bakt, stooft of frituurt, pastinaak is een heerlijke groente.
Pastinaak uit de wok
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 750 gram pastinaak, geschrapt en in dunne reepjes
- 2 bosuitjes, in ringen
- olie om te bakken
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pastinaak uit de wok:
Verhit een flinke scheut olie in een wok, hapjespan of grote koekenpan. Roerbak hier de pastinaak in tot die beetgaar is.
Breng de pastinaak uit de wok op smaak met zout en peper.
Schep de groente over in een schaal en bestrooi met de bosuitjes.
Serveer direct. Lekker als bijgerecht bij een maaltijd met groente en vlees of vis.
Tafel lekker !!
Ziet er super uit….en de receptuur kan niet anders dan heerlijk zijn.Leuk om hier wat van te gaan maken!!!
Dankjewel voor het compliment. Leuk dat je het eens gaat proberen, Marianna!