• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Raapsteeltjes uit de wok; erg lekker bij kip- of visgerechten

Verse raapstelen geven je dat heerlijke voorjaarsgevoel

Connie Derks door Connie Derks
in Bijgerecht
0
raapsteeltjes uit de wok

Raapsteeltjes uit de wok – Verse raapstelen geven je dat heerlijke voorjaarsgevoel. Ze zijn tenslotte een van de eerste groenten die na de winter geoogst worden. Die raapstelen worden dan vaak in stamppot of als salade geserveerd. Je kunt er ook prima een soep van maken. Maar waarom niet gewoon lekker makkelijk raapsteeltjes uit de wok, om te serveren als bijgerecht bij een stukje witvis of vlees en gekookte rijst of aardappelpuree?

Bladgroenten zijn heel geschikt om te wokken

Verse bladgroenten, waar de raapsteeltjes echt bij horen, zijn uitermate geschikt om te wokken. Dat komt vooral doordat bladgroenten heel veel water bevatten. Datzelfde geldt dus ook voor bijvoorbeeld spinazie. De raapsteeltjes doen het dan ook prima in de wok. Vul de blaadjes aan met wat andere kleurrijke groenten als wortel, champignons, paprika et cetera en gebruik de juiste smaakmakers. Zo zet je heel makkelijk en snel een heerlijke, verse groenteschotel op tafel.

Met raapsteeltjes uit de wok zet je groenten op een heel andere, maar verrassende manier als bijgerecht op tafel!

Vis met wortels uit een potje? Ga eens voor raapsteeltjes uit de wok!

Echt mensen, dan koop je een mooi stukje vis, je stopt alle liefde die je in je hebt in, wat ze dan noemen, “perfecte garing” en dan wordt dat op tafel gezet met wortels uit een potje. Zo jammer! En echt, wij gaan de wetenschap niet tegenspreken die beweren dat groenten uit een potje net zo gezond, of misschien wel gezonder zijn dan verse groenten. Maar als je het over echt lekker eten hebt, doe je dat natuurlijk gewoon niet. Ga dus of voor verse bospeen, maar de klassieke combinatie van wortel en vis heeft iedereen al wel gezien. Maak dus nu eens raapsteeltjes uit de wok. Het resultaat zal je echt verrassen, en je tafelgenoten schuiven de volgende keer weer graag aan omdat je iets lekkers en heel origineels serveert.

Raapstelen

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

We zijn toe aan de lente! Dan is het ook tijd voor raapsteeltjes op het menu. We vertellen je er alles over, mèt heerlijke recepten erbij!

Raapsteeltjes uit de wok

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram raapsteeltjes
  • 100 gram wortel
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 3-4 lente-uitjes
  • 1 eetlepel verse gember, geraspt
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • 3 eetlepels ketjap
  • 3 eetlepels oestersaus

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je raapsteeltjes uit de wok:

Schil de wortel en snijd die in heel dunne plakjes. Doe ze in een kommetje en giet er kokend water over. Zet opzij.

Snijd de champignons in plakjes en de lente-uitjes in ringetjes.

Snijd de raapsteeltjes in grove stukken.

Verhit een beetje olie in een wok of koekenpan en bak hierin de champignons en de uitgelekte wortel gaar.

Voeg er de gember en de knoflook aan toe en verwarm die even mee. Blus af met de ketjap en de oestersaus.

Voeg op het allerlaatste moment de raapsteeltjes en de lente-uitjes toe en verwarm ze kort. Voeg naar wens een beetje sambal of zoete chilisaus toe.

Serveer de raapsteeltjes uit de wok met een lekker stukje gebakken witvis en rijst.

Tafel lekker !!

DeelPin6VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Tuinbonen met verse groene kruiden
Bijgerecht

Tuinbonen met verse groene kruiden

Snijbonen met paprika en tijm
Bijgerecht

Snijbonen met paprika en tijm; steel de show met deze lekkernij

Spitskool met ei
Bijgerecht

Spitskool met ei – makkelijk, snel en lokaal

Snijbonen met spek en ui
Bijgerecht

Snijbonen met spek en ui; makkelijk, snel en altijd lekker

gegrilde bindsla
Bijgerecht

Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas

Tuinbonen zoals oma ze maakt
Bijgerecht

Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!