• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Knapperige rösti van aardappels en groenten

Lekker variëren met de Zwitserse klassieker

0
Rösti met aardappels en groenten

Rösti van aardappels en groenten – Rösti, dat ken je als een aardappelgerecht. Nu kun je door een beetje met het recept te spelen, de rösti een lekkere en gezonde twist geven. Hoe je dat doet? Door een rösti van aardappels en groenten te maken. Zo maak je van een eenvoudig bijgerecht meteen iets heel anders. Het gerecht is nog steeds even makkelijk te maken, je verandert alleen iets aan de ingrediënten. Het gerecht staat ook nog steeds binnen 30 minuten op tafel. Met een stukje vlees, vis of een vegetarisch alternatief erbij maak je er heel makkelijk een compleet gerecht van.

Variëren met de klassieker

Rösti is een echte Zwitserse klassieker. Lekker knapperig gebakken aardappelkoek of koekjes, die je eet als bijgerecht of hoofdgerecht. Traditioneel bestaat dit gerecht voor het grootste gedeelte uit geraspte aardappel, waaraan je eventueel een ei en wat zout en peper toevoegt. En dat bak je dan in olie of boter. Maar waarom zou je de rösti niet een beetje aankleden? Maak eens rösti met aardappels en groenten. Je kunt wat geraspte groenten aan de rösti toevoegen. Daarmee geef je het gerecht meer smaak. Maar je kunt ook wat kruiden en specerijen toevoegen, voor nog meer smaak. Nog meer variëren doe je door wat geraspte kaas aan het gerecht toe te voegen. Zo geef je weer een andere draai aan het recept.

Rösti met aardappels en groenten

Je kunt verschillende groenten gebruiken om in een recept met rösti te verwerken. Niet alle groenten zijn geschikt. De volgende soorten kun je net als aardappels raspen en doen het goed in een rösti met aardappels en groenten:

  • Winterpeen of bospeen: de wortels hebben een stevige structuur en laten zich goed raspen. Ze geven een lichtzoete smaak aan de rösti. Daarnaast vormt de oranje kleur natuurlijk een mooi contrast met de aardappel.
  • Pastinaak: deze wortel met een zachte, anijsachtige smaak combineert heel goed met de aardappels, maar ook met andere groenten die je aan de rösti met aardappels en groenten kunt toevoegen.
  • Rode bieten: voor een aardse smaak en een prachtige rode kleur voeg je bieten toe aan de rösti. Omdat ze wat steviger zijn dan aardappels geven ze de rösti een extra knapperige bite.
  • Courgette: courgette heeft een neutrale smaak en zal de rösti wat zachter maken. Knijp de courgette wel goed uit om overtollig vocht te verwijderen.
  • Zoete aardappel: dat is geen aardappel maar een groente. Ze vallen onder de knolgewassen en je kunt ze prima raspen en combineren met gewone aardappels in een rösti.

Kruiden en specerijen toevoegen

Rösti met aardappels en groenten laat zich makkelijk combineren met kruiden en specerijen. Op die manier is het wel heel makkelijk variëren. Kies voor het kruidenmengsel dat jij het lekkerst vindt. Je kunt het ook eenvoudig houden en bijvoorbeeld wat gerookt paprikapoeder, of karwijzaad toevoegen.

Rösti met aardappels en groenten

Porties: 4-5 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram vastkokende of licht kruimige aardappels
  • 500 gram stevige groenten naar keuze (zie tekst)
  • 2 kleine eieren
  • 2 eetlepels bloem
  • zout en peper
  • kruiden en specerijen naar keuze
  • olie of boter om te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je rösti met aardappels en groenten:

Schil de aardappels, spoel ze af en rasp ze op een wat grovere rasp. Als je een keukenmachine met een rasp hebt, dan kun je die ook gebruiken. Doe hetzelfde met de groenten die je wilt toevoegen.

Doe de geraspte aardappel en de groenten in een schone theedoek. Draai er een balletje van en druk er zo zoveel mogelijk vocht er uit.

Doe de geraspte aardappel met de groenten in een kom. Meng met wat zout en peper. Meng de eieren en de bloem erdoor. Breng de rösti met aardappels en groenten eventueel verder op smaak met kruiden en specerijen naar keuze.

Smelt een flinke klont boter in een koekenpan en doe het aardappel-groentemengsel daarin. Druk het met een spatel of de achterkant van een grote lepel aan tot een koek. Bak de rösti op een laag vuurtje 10 minuten. Leg een deksel op de pan, maar laat er wel wat lucht bij. Na 10 minuten draai je de röstikoek met behulp van een deksel of bord om en bak je de andere kant in 10 minuten goudbruin.

Schuif de gare röstikoek op een bord of een snijplank. Snijd de rösti met aardappels en groenten in punten of vierkantjes en serveer direct. Lekker bij een vleesgerecht of een salade.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen

    Romige soep van knolselderij en witte bonen

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

    Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

  • Een Hollandse witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten.

    Witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten; zet de herfst op tafel

  • champignonsaus

    Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten

  • Knapperige aardappelgratin met kaas

    Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven

  • Knolselderijpuree met paddenstoelen

    Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees

  • Roomsoepje van prei met prosciutto

    Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in

  • kool uit de wok

    Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

  • Pastinaak friet uit de oven

    Pastinaak friet uit de oven of airfryer; de gezonde variant van friet

  • Aardappelkoekjes met creme fraiche

    Aardappelkoekjes met crème fraîche; een lekker bijgerecht maken in 20 minuten

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.