• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Knapperige rösti van aardappels en groenten

Lekker variëren met de Zwitserse klassieker

Redactie door Redactie
in Bijgerecht
0
Rösti met aardappels en groenten

Rösti van aardappels en groenten – Rösti, dat ken je als een aardappelgerecht. Nu kun je door een beetje met het recept te spelen, de rösti een lekkere en gezonde twist geven. Hoe je dat doet? Door een rösti van aardappels en groenten te maken. Zo maak je van een eenvoudig bijgerecht meteen iets heel anders. Het gerecht is nog steeds even makkelijk te maken, je verandert alleen iets aan de ingrediënten. Het gerecht staat ook nog steeds binnen 30 minuten op tafel. Met een stukje vlees, vis of een vegetarisch alternatief erbij maak je er heel makkelijk een compleet gerecht van.

Variëren met de klassieker

Rösti is een echte Zwitserse klassieker. Lekker knapperig gebakken aardappelkoek of koekjes, die je eet als bijgerecht of hoofdgerecht. Traditioneel bestaat dit gerecht voor het grootste gedeelte uit geraspte aardappel, waaraan je eventueel een ei en wat zout en peper toevoegt. En dat bak je dan in olie of boter. Maar waarom zou je de rösti niet een beetje aankleden? Maak eens rösti met aardappels en groenten. Je kunt wat geraspte groenten aan de rösti toevoegen. Daarmee geef je het gerecht meer smaak. Maar je kunt ook wat kruiden en specerijen toevoegen, voor nog meer smaak. Nog meer variëren doe je door wat geraspte kaas aan het gerecht toe te voegen. Zo geef je weer een andere draai aan het recept.

Rösti met aardappels en groenten

Je kunt verschillende groenten gebruiken om in een recept met rösti te verwerken. Niet alle groenten zijn geschikt. De volgende soorten kun je net als aardappels raspen en doen het goed in een rösti met aardappels en groenten:

  • Winterpeen of bospeen: de wortels hebben een stevige structuur en laten zich goed raspen. Ze geven een lichtzoete smaak aan de rösti. Daarnaast vormt de oranje kleur natuurlijk een mooi contrast met de aardappel.
  • Pastinaak: deze wortel met een zachte, anijsachtige smaak combineert heel goed met de aardappels, maar ook met andere groenten die je aan de rösti met aardappels en groenten kunt toevoegen.
  • Rode bieten: voor een aardse smaak en een prachtige rode kleur voeg je bieten toe aan de rösti. Omdat ze wat steviger zijn dan aardappels geven ze de rösti een extra knapperige bite.
  • Courgette: courgette heeft een neutrale smaak en zal de rösti wat zachter maken. Knijp de courgette wel goed uit om overtollig vocht te verwijderen.
  • Zoete aardappel: dat is geen aardappel maar een groente. Ze vallen onder de knolgewassen en je kunt ze prima raspen en combineren met gewone aardappels in een rösti.

Kruiden en specerijen toevoegen

Rösti met aardappels en groenten laat zich makkelijk combineren met kruiden en specerijen. Op die manier is het wel heel makkelijk variëren. Kies voor het kruidenmengsel dat jij het lekkerst vindt. Je kunt het ook eenvoudig houden en bijvoorbeeld wat gerookt paprikapoeder, of karwijzaad toevoegen.

aardappel

Aardappels

Laat je weer eens vaker verleiden tot het eten van een echte aardappel. Ontdek hier de lekkerste recepten met de aardappel, inclusief tips.

verse groenten

Groenten

Eet volop verse groenten! Hier vind je de lekkerste recepten met groenten en ook wat handige kooktips. Zet verse groenten weer centraal!

Rösti met aardappels en groenten

Porties: 4-5 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram vastkokende of licht kruimige aardappels
  • 500 gram stevige groenten naar keuze (zie tekst)
  • 2 kleine eieren
  • 2 eetlepels bloem
  • zout en peper
  • kruiden en specerijen naar keuze
  • olie of boter om te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je rösti met aardappels en groenten:

Schil de aardappels, spoel ze af en rasp ze op een wat grovere rasp. Als je een keukenmachine met een rasp hebt, dan kun je die ook gebruiken. Doe hetzelfde met de groenten die je wilt toevoegen.

Doe de geraspte aardappel en de groenten in een schone theedoek. Draai er een balletje van en druk er zo zoveel mogelijk vocht er uit.

Doe de geraspte aardappel met de groenten in een kom. Meng met wat zout en peper. Meng de eieren en de bloem erdoor. Breng de rösti met aardappels en groenten eventueel verder op smaak met kruiden en specerijen naar keuze.

Smelt een flinke klont boter in een koekenpan en doe het aardappel-groentemengsel daarin. Druk het met een spatel of de achterkant van een grote lepel aan tot een koek. Bak de rösti op een laag vuurtje 10 minuten. Leg een deksel op de pan, maar laat er wel wat lucht bij. Na 10 minuten draai je de röstikoek met behulp van een deksel of bord om en bak je de andere kant in 10 minuten goudbruin.

Schuif de gare röstikoek op een bord of een snijplank. Snijd de rösti met aardappels en groenten in punten of vierkantjes en serveer direct. Lekker bij een vleesgerecht of een salade.

Tafel lekker !!

DeelPin45VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Tuinbonen met verse groene kruiden
Bijgerecht

Tuinbonen met verse groene kruiden

Snijbonen met paprika en tijm
Bijgerecht

Snijbonen met paprika en tijm; steel de show met deze lekkernij

Spitskool met ei
Bijgerecht

Spitskool met ei – makkelijk, snel en lokaal

Snijbonen met spek en ui
Bijgerecht

Snijbonen met spek en ui; makkelijk, snel en altijd lekker

gegrilde bindsla
Bijgerecht

Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas

Tuinbonen zoals oma ze maakt
Bijgerecht

Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!