• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Maak zelf een salade van gegrilde groenten met verse seizoensgroenten

Een makkelijke salade van pure ingrediënten, heerlijk warm of koud – en handig om restjes groente te verwerken

Connie Derks door Connie Derks
in Bijgerecht
0
Salade van gegrilde groenten

Een salade van gegrilde groenten is een makkelijk gerecht. Het is zo’n recept waar je net heel veel moeite voor hoeft te doen, maar waar je wel volop mee kunt variëren. De basis bestaat uit verse groenten van het seizoen, wat olie, kruiden en de oven doet de rest. Geen voorgesneden pakketten – gewoon puur en zelfgemaakt.

Zo’n salade van gegrilde groenten is heerlijk als bijgerecht bij de barbecue of bij een stukje vlees of vis. Maar ook op een sneetje brood of in een wrap doet hij het goed. Heb je restjes in de koelkast? Denk aan een halve courgette, wat champignons of een vergeten paprika – die kun je hier allemaal in kwijt. Je werkt restjes weg en tovert tegelijk iets lekkers op tafel.

Een salade van gegrilde groenten zelf maken doe je omdat vers véél lekkerder is

Kant-en-klare groenteschotels of gegrilde groenten uit de supermarkt lijken handig, maar vaak zijn ze doodgegaard, zuur gemarineerd of gewoon wat slapjes van smaak. Als je zelf een salade van gegrilde groenten maakt, bepaal je zelf welke groenten je gebruikt, hoe gaar je ze wil en hoeveel kruiden erin gaan.

Harde groenten zoals zoete aardappel en wortel hebben iets meer tijd nodig. Zet die dus als eerste in de oven, terwijl je ondertussen de rest snijdt en marineert. Die truc zorgt ervoor dat alles tegelijk goed gaar is. De zachtere groenten, zoals courgette, paprika en champignons, meng je met een simpele marinade van olie, knoflook en kruiden. Verse tijm en wat oregano geven net dat beetje extra.

Makkelijk, kleurrijk en altijd seizoensgebonden

Wat deze salade van gegrilde groenten extra aantrekkelijk maakt, is dat je hem het hele jaar kunt aanpassen aan wat er voorhanden is. In de zomer kies je misschien voor paprika’s, courgette en aubergine. In de winter kunnen er pastinaak, spruiten of knolselderij in. Combineer kleuren en structuren voor een aantrekkelijk resultaat. En snijd de stukken niet te klein, dan blijft er na het roosteren meer smaak én bite over.

Je kunt de salade warm serveren, maar ook lauwwarm of koud is hij heerlijk. Dat maakt dit recept ook geschikt om vooraf te maken. Bewaar de afgekoelde groenten maximaal twee dagen in een afgesloten bak in de koelkast. Even op temperatuur laten komen voor het serveren is voldoende.

Wil je de salade van gegrilde groenten als maaltijdsalade gebruiken? Voeg dan wat gekookte linzen, feta of een gekookt eitje toe. Of serveer met couscous of bulgur voor een vullende lunch.

Zelfgemaakt betekent trouwens niet moeilijk. Deze salade bestaat vooral uit snijden en wachten. De oven doet het werk, jij hoeft alleen af en toe te husselen.

verse groenten

Groenten

Eet volop verse groenten! Hier vind je de lekkerste recepten met groenten en ook wat handige kooktips. Zet verse groenten weer centraal!

Salade van gegrilde groenten

Porties: 4 porties
Bereidingstijd: 35 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 zoete aardappel
  • 1 flinke wortel
  • 1 rode paprika
  • 1 groene puntpaprika
  • 1 oranje puntpaprika
  • 200 gram champignons
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 3 takjes tijm
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel zout
  • peper uit de molen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook

Bereidingswijze van dit recept

Doe de olijfolie, tijm, oregano, zout, en wat peper in een grote kom. Pers het teentje knoflook erboven uit en meng alles goed door elkaar.

Snijd de wortel en zoete aardappel in gelijkmatige stukken en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Plaats de bakplaat in de oven en laat de wortel en zoete aardappel alvast 10 minuten bakken.

Snijd ondertussen de rode, groene, en oranje paprika, de champignons, rode ui en courgette in grove stukken.

Doe deze groenten in de kom met de marinade en meng goed.

Haal de bakplaat uit de oven en voeg de gemarineerde groenten toe. Verdeel alles gelijkmatig.

Bak de groenten 20 tot 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin en gaar zijn. Roer halverwege een keer om.

Laat de groenten na het bakken even afkoelen tot ze lauwwarm zijn.

Verwijder de takjes tijm en serveer de groenten in een grote schaal.

Tafel lekker !!

DeelPin4VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Tuinbonen met verse groene kruiden
Bijgerecht

Tuinbonen met verse groene kruiden

Snijbonen met paprika en tijm
Bijgerecht

Snijbonen met paprika en tijm; steel de show met deze lekkernij

Spitskool met ei
Bijgerecht

Spitskool met ei – makkelijk, snel en lokaal

Snijbonen met spek en ui
Bijgerecht

Snijbonen met spek en ui; makkelijk, snel en altijd lekker

gegrilde bindsla
Bijgerecht

Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas

Tuinbonen zoals oma ze maakt
Bijgerecht

Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!