Salade van spinazie – De basis van een salade bestaat vaak uit een of meerdere slasoorten. Je kunt er ook eens voor kiezen om daar een andere bladgroente voor te nemen. Al eens gedacht aan spinazie? Spinazie is ook heel geschikt om rauw te eten. Verse spinazie is heerlijk, en hoe lekker is het om in het voorjaar te genieten van een salade van frisse, knapperige spinazieblaadjes? Na een winter vol winterse groenten als kool en knolgroenten zijn dergelijke voorjaarsgroenten toch zeker een welkome afwisseling? En als je die spinazie dan combineert met gekookte eieren en plakjes rosbief, dan maak je hem helemaal compleet. Salade van spinazie is heerlijk als bijgerecht, maar in een wat grotere portie serveer je hem net zo makkelijk als een maaltijdsalade.
Salade van spinazie, met ei
Eieren en spinazie zijn een klassieke combinatie. En dat geldt niet alleen voor gekookte spinazie. Ook bij een salade van spinazie passen eieren heel goed. Je kunt eieren bij spinazie op verschillende manieren klaarmaken. Koken kan, maar ook een gebakken eitje, in de vorm van omeletreepjes bijvoorbeeld, zijn ook heerlijk bij een gerecht met verse spinazie. De eitjes zijn voor dit recept gekookt. Je kiest natuurlijk wel verantwoorde eieren als je inkopen gaat doen voor de salade. Verse rosbief koop je bij de slager en je vult de salade verder aan met geroosterde pijnboompitten en gedroogde tomaatjes op olie.
Serveer bij de salade van spinazie een simpele dressing op basis van olie en azijn. Die maak je heel makkelijk en heel snel door 8 eetlepels goede olijfolie, 3 eetlepels azijn, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel honing of suiker en wat zout en peper in een kommetje tot een vinaigrette te kloppen. Eventueel kun je er wat verse tuinkruiden aan toe voegen als je dat lekker vindt.
Verschillende soorten spinazie
Verse spinazie is in verschillende soorten te koop. Grootbladige spinazie, wilde spinazie en kleinbladige spinazie. Die laatste soort wordt ook wel babyspinazie genoemd. Kun je daar aan komen, ga dan voor die soort. Kleine blaadjes zijn het makkelijkst te verwerken tot een salade van spinazie.
Verse spinazie; lekker vers in voorjaar en zomer
Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.
Salade van spinazie
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 300 gram verse spinazie
- 4 eieren
- 4 bosuitjes
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 8 zongedroogde tomaatjes op olie
- wat plakjes rosbief
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een salade van spinazie:
Kook de eieren, hard of half hard, zoals jij dat lekker vindt. Snijd ze in de lengte in vieren.
Was en droog de spinazie.
Snijd de bosui in ringen.
Snijd de gedroogde tomaatjes in reepjes.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Meng de spinazie met de bosuitjes, de gedroogde tomaatjes en de pijnboompitten. Verdeel de eieren over de salade. Verdeel ook de rosbief over de salade.
Serveer de salade van spinazie met een dressing naar keuze, of de vinaigrette uit de tekst hierboven.
Tafel lekker !!