• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Spaanse tortilla met groene kruiden

0

 

Spaanse tortilla met groene kruiden

  • 150 ml olijfolie
  • 4 aardappels, geschild, in plakjes van 3 mm
  • 1 grote ui, in dunne ringen
  • (zee)zout
  • 5-6  eieren
  • 2 volle eetlepels groene kruiden (bijvoorbeeld kervel en dragon), fijngehakt

Verhit de olie in een ruime koekenpan en doe de aardappelschijfjes er een voor een in. Zorg dat ze niet aan elkaar komen te kleven. Leg afwisselend schijfjes aardappel en uiringen in de pan en bestrooi de laagjes lichtjes met wat zout. Laat dit langzaam garen op een middelmatig vuurtje. De aardappels en uien moeten eigenlijk gaar sudderen, niet bakken. Draai de aardappels af en toe om zodat ze niet bruin worden. Langzaamaan is hier het toverwoord. De kunst is om de aardappels te laten garen tot ze zacht zijn zonder dat ze één koek gaan vormen.

Laat de aardappels uitlekken in een vergiet en vang drie eetlepels van de olie op. De rest van de olie wordt niet meer gebruikt. (Je kunt die olie, die nu een lekker aroma heeft nog wel voor een andere toepassing bewaren.

Wrijf de pan helemaal schoon, was hem eventueel af voor je verder gaat.

Klop de eieren in een schaal tot ze schuimig zijn en voeg zout naar smaak toe. Doe het aardappel-uienmengsel erbij en druk de aardappels naar beneden zodat ze helemaal bedekt worden met ei. Laat het mengsel een kwartiertje staan.

Schep de groene kruiden vlak voor je gaat bakken voorzichtig door het aardappel-eimengsel.

Verhit op hoog vuur twee eetlepels van de opgevangen olie in de pan. Als de olie begint te walmen voeg je het aardappel-eimengsel toe. Verspreid het snel over de pan met behulp van een spatel of pannenkoekmes. Temper nu het vuur tot middelmatige hitte en schud de pan af en toe,  om te voorkomen dat de tortilla gaat vastkleven. Als de eieren aan de onderkant bruin worden, leg je een passend bord over de pan en keer je in een beweging de omelet op het bord. Doe nog een eetlepel olie in de pan en laat de omelet met de andere kant naar beneden terug in de pan glijden. Bak de omelet op een matig vuurtje tot hij net gaar is maar van binnen nog vochtig.

Leg de omelet vervolgens op een schaal en laat hem afkoelen tot kamertemperatuur. Serveer hem in puntjes gesneden.

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen

    Romige soep van knolselderij en witte bonen

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

    Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

  • sint whoopie's

    Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden

  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone

    Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone

  • Tosti's 8 variaties om zelf te maken

    Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken

  • Versterkte wijnen sherry, port en madeira in de spotlight

    Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

  • gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

    Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

  • Een Hollandse witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten.

    Witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten; zet de herfst op tafel

  • champignonsaus

    Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten

  • gevuld broodje ei

    Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.