Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender – We eten allemaal regelmatig sperziebonen. Ze worden dan meestal gekookt en afgemaakt met een beetje boter en wat nootmuskaat. Lekker en makkelijk maar ook een beetje saai. Om een beetje afwisseling in het menu te krijgen kun je de sperziebonen eens net een beetje anders maken dan dat je altijd al doet. Niets geks, niets nieuws, maar wel superlekker. Je tafelgenoten zullen blij verrast zijn.
Sperziebonen als bijgerecht op twee manieren
Sperziebonen met champignons en spek
- 500 gram sperziebonen
- 200 gram champignons
- 100 gram gerookt ontbijtspek
- 1 kleine ui
- Boter om in te bakken
- Peper, zout, nootmuskaat
Maak de sperziebonen schoon en breek ze doormidden. Kook ze in een beetje water in ongeveer 10-15 minuten beetgaar. Snij de ui fijn. Snij de champignons in plakjes en het spek in reepjes. Bak de spekblokjes licht krokant in een klein beetje boter. Voeg er de ui en de champignons aan toe en bak mee tot alles gaar en mooi van kleur is. Voeg de gekookte boontjes toe en warm ze even mee. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat naar smaak.
Sperziebonen met satésaus
- 500 gram sperziebonen
- 2 eetlepels pindakaas
- 1 eetlepel ketjap manis
- Mespunt sambal
- 2 eetlepels gebakken uitjes
Maak de sperziebonen schoon en breek ze doormidden. Kook ze in een beetje water in ongeveer 10-15 minuten beetgaar. Meng in een pannetje pindakaas, ketjap en een beetje water. Begin met 2 eetlepels en voeg meer toe als dat nodig is. Roer dit tot een gladde saus. Verwarm de saus en breng op smaak met sambal. Doe de warme boontjes in een schaal, giet er de saus over en bestrooi met gebakken uitjes.
Hoe serveer jij sperziebonen als bijgerecht?
Tafel lekker !!
Sperziebonen
Sperziebonen lijken misschien wat gewoontjes, maar dat is niet terecht. Je kunt oneindig variëren met deze heerlijke en veelzijdige groente!
Wat een geweldige interressante site,ik leer er veel van en ga ontdekken dat alles gezond en lekkerder kan!thankx gr Susanne
Dank je Susanne voor dit mooie compliment. Gezond en lekker koken hoeft niet moeilijk te zijn, succes met je ontdekkingstocht.