• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 22 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)

Zoute grillkaas en frisse tomaatjes – deze spiezen met halloumi zijn snel klaar en onweerstaanbaar lekker

Frederike door Frederike
in Bijgerecht
0

Spiezen met halloumi zijn heel geschikt als je makkelijk, snel én lekker wil eten. Deze kleurrijke spiesjes met halloumi en snoeptomaten bak je in de airfryer in minder dan een kwartier. Een heerlijke combinatie van zoute, stevige kaas en frisse tomaat – precies wat je wilt voor een borrel, lunch of lichte maaltijd. Geen ingewikkelde voorbereiding, geen lange wachttijden. Alleen even snijden, rijgen en bakken.

De halloumi geeft die typische stevige bite waar je je tanden in wilt zetten. Doordat deze kaas niet smelt, blijft hij mooi in vorm tijdens het bakken of grillen. De tomaatjes zorgen voor balans in smaak en kleur op je bord. Alles wat je nodig hebt zijn een paar metalen of korte houten prikkers, een airfryer en goede verse ingrediënten.

Spiezen met halloumi – eenvoud die je proeft

Waarom zelf spiezen met halloumi maken, als je ook kant-en-klare kunt kopen? Heel simpel: de smaak is niet te vergelijken. Waar je bij voorverpakte spiezen vaak te maken hebt met kaas van matige kwaliteit, veel zout en een lange ingrediëntenlijst, hou je het met dit recept lekker overzichtelijk. Halloumi en snoeptomaten vormen samen een heerlijke combinatie van fris en hartig, zonder toevoegingen.

Gebruik het liefst verse, rijpe snoeptomaten uit Nederland. Ze zijn stevig en zoet, en houden hun vorm goed in de airfryer. De halloumi snijd je in blokjes en rijg je afwisselend met de tomaatjes op de prikkers. Daarna hoeven ze alleen nog maar even te garen in een hete airfryer tot ze goudbruin zijn. Voor de afwerking strooi je er zwarte peper en wat verse groene kruiden overheen. Makkelijk, snel en vooral lekker.

Kies bewust: ook halloumi wordt lokaal gemaakt

Wist je dat er naast de bekende halloumi uit Cyprus ook lokale varianten bestaan? In België wordt een vergelijkbare grillkaas gemaakt onder de naam Berloumi – stevig van structuur, met een volle, romige smaak en een mooie goudbruine korst na het bakken. Ook in Nederland maken enkele kaasmakerijen hun eigen halloumi-achtige kazen. Zo heeft De Sophiahoeve in het Groene Hart een grillkaas die uitstekend geschikt is voor warme bereidingen, en produceert Oudwijker Kaas in Utrecht een soortgelijke variant met een duidelijke ambachtelijke signatuur.

Kies je voor een lokale halloumi, dan kies je vaak voor kortere ketens, versere producten en minder voedselkilometers. En in veel gevallen draagt dat ook bij aan de smaak: hoe minder tijd en transport tussen producent en bord, hoe beter de kwaliteit blijft.

Serveer- en bewaartip

Deze spiezen met halloumi zijn het lekkerst als je ze direct serveert. Warm uit de airfryer is de kaas zacht vanbinnen en goudbruin vanbuiten – precies zoals het hoort. Wil je ze later eten? Dan kun je ze ook koud serveren als onderdeel van een lunchbord of buffet. Bewaren kan tot een dag in de koelkast, maar opnieuw verhitten raden we af: halloumi wordt dan vaak wat taai.

Halloumi

Halloumi; heerlijke recepten met een kaas met een hoog smeltpunt

Halloumi is kaas gemaakt van schapen-, geiten- en koemelk. Het heeft een rubberachtige/elastische structuur en is zoutachtig van smaak.

Spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 13 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram Berloumi
  • 24 snoeptomaatjes
  • wat groene kruiden om te garneren
  • Zwarte peper

Bereidingswijze van dit recept

Verwarm de airfryer voor op 200°C.

Snijd de Berloumi in 24 blokjes.

Prik om en om een blokje Berloumi en een snoeptomaatje op korte, metalen prikkers. Als je houten prikkers gebruikt die te lang zouden zijn, snijd ze dan op maat zodat ze in je airfryer passen.

Bestrijk de spiezen met de marinade waarin de Berloumi verpakt zat.

Leg de spiezen in de voorverwarmde airfryer en bak ze 8 minuten.

Serveer de spiezen op een schaal en bestrooi ze met grove zwarte peper en groene kruiden.

Tafel lekker !!

Tags: Kaas
DeelPin1VerstuurVerstuur
Frederike

Frederike

Ze zeggen van Belgen dat ze Bourgondiërs zijn. In mijn geval klopt dat. Ik hou van lekker tafelen en ik maak het ook nog eens graag zelf klaar. Hoe verser, hoe liever. In de zomer haal ik de groenten en kruiden recht uit de moestuin. En, ik durf ook wel eens aan de slag met minder vanzelfsprekende ingrediënten. Laat je verrassen!

Gerelateerde Recepten en ideeën

gebakken nieuwe aardappelen
Bijgerecht

Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter

Gegratineerde bloemkool uit de airfryer
Bijgerecht

Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Asperges met ham en kaas uit de oven
Bijgerecht

Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Salade van gegrilde groenten
Bijgerecht

Maak zelf een salade van gegrilde groenten met verse seizoensgroenten

Romige venkel uit de oven
Bijgerecht

Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas

Rosti
Bijgerecht

Rösti van geraspte aardappel uit de koekenpan

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!