Met maar een paar ingrediënten zet je binnen 15 minuten een geweldige spinazie à la crème op tafel. Je hebt niet veel nodig: verse spinazie, wat room en een snufje kerrie doen al wonderen. De truc zit ‘m in het kort slinken van de spinazie. Laat de pan dus niet te lang op het vuur staan. Een paar minuten is echt genoeg om de blaadjes te laten slinken. Zo blijft de kleur mooi groen en proef je die frisse, volle smaak van verse spinazie.
Die verse blaadjes maken het verschil met de diepvriesvariant. Even goed wassen en daarna direct de pan in, zonder al te veel gedoe. De saus maak je simpel: gebakken ui, beetje kerrie, wat crème fraîche en klaar. Hak de spinazie grof en roer alles door elkaar.
Je kunt dit op allerlei manieren serveren. Het is heerlijk naast gegrilde vis of een stukje vlees. Of zet het gewoon op tafel tijdens een doordeweekse maaltijd met aardappeltjes erbij. Ook fijn: schep het in een ovenschaaltje en zet het even onder de grill voor een net wat feestelijker gevoel.
Restjes over? Die roer je de volgende dag zo door een omelet of gebruik je in een hartige taart. Alles gaat op.
Verse spinazie; lekker vers in voorjaar en zomer
Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.
Spinazie à la crème
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 800 gram verse spinazie
- 200 ml crème fraîche
- 1 flinke ui
- 15 gram boter
- 1/2 theelepel kerriepoeder
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Was de spinazie grondig om al het zand te verwijderen en schud het overtollige water eruit.
Snijd de ui fijn.
Doe een deel van de spinazie met het aanhangende water in een grote pan en voeg, zodra er ruimte in de pan is ontstaan door het slinken van de spinazie, de resterende spinazie toe.
Laat de spinazie in ongeveer 5 minuten slinken en schep regelmatig om.
Haal de spinazie uit de pan en laat hem uitlekken in een vergiet.
Bak vervolgens de fijngesneden ui glazig in de boter samen met het kerriepoeder.
Voeg de crème fraîche toe, samen met wat zout en peper naar smaak.
Hak de spinazie grof (gebruik een mes of keukenmachine) en voeg deze toe aan de saus in de pan.
Verwarm kort mee en schep regelmatig om.
Tafel lekker !!