• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 13 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Spitskool met ei – makkelijk, snel en lokaal

Connie Derks door Connie Derks
in Bijgerecht
1
Spitskool met ei

Spitskool met ei – Iedere creatieve hobbykok weet dat je met groenten van eigen bodem volop kunt variëren en dat je eigenlijk helemaal geen buitenlandse producten nodig hebt. Dan moet je natuurlijk wel een beroep kunnen doen op die creativiteit. Maar het is allemaal echt niet zo ingewikkeld als we vaak denken. Juist met de simpelste oplossingen kun je soms iets echt lekkers op tafel zetten.

Puur en lekker, dat is spitskool met ei

Wat veel mensen niet weten is dat spitskool een zomerkool is. Het is één van de weinige kolen die in de winter uit andere landen komt (vaak uit Spanje), maar die in de zomermaanden van eigen bodem komt. Combineer die Hollandse spitskool met ei en je hebt een heerlijk bijgerecht. Spring op de fiets en ga wat verse scharreleieren halen bij een boer en vanavond zet je met dit recept iets unieks op tafel. Een echte lokale maaltijd.

Ga zelf lekker creatief aan de slag

Hier vind je het recept voor een basis spitskool met ei. Echt een aanrader en voor herhaling vatbaar. Je zult zien dat als je dat eenmaal zelf gaat maken je vanzelf op nieuwe ideeën komt. Zo kun je het eens combineren met een fijngesneden lente-uitje, of je doet wat kerriepoeder door het ei. En fijngesnipperde plakjes ham zouden hier ook goed bij passen. Leef je lekker uit en ga vandaag nog dit heerlijke recept maken.

Spitskool

Spitskool; recepten met een zachte zomerkool van eigen bodem

Spitskool van eigen bodem is zacht, fris, makkelijk te bereiden. Ontdek waarom deze zomerkool zo’n fijne groente is om mee te werken.

Spitskool met ei

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • ½ grote spitskool
  • 3 eieren
  • een scheutje room
  • een beetje boter of olie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je spitskool met ei:

Schaaf of snij de kool in dunne reepjes en was die goed.

Zet de kool op met aanhangend water (geen extra water, maar alleen het water dat nog aan de kool zit van het wassen) en een snufje zout.

Laat de kool kort koken zodat de kool nog een beetje knapperig is.

Schud het vocht van de kool af en laat de kool droog stomen door die zonder deksel nog even door te warmen.

Klop de eieren met een scheutje room of melk en met wat zout en peper los.

Smelt een beetje boter of olie in een koekenpan en bak daarin de eitjes rul. Blijf roeren totdat ze droog gebakken zijn. Roer nu het gebakken roerei door de spitskool met ei en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin4VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Asperges met ham en kaas uit de oven
Bijgerecht

Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Salade van gegrilde groenten
Bijgerecht

Maak zelf een salade van gegrilde groenten met verse seizoensgroenten

Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)
Bijgerecht

Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)

Romige venkel uit de oven
Bijgerecht

Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas

Rosti
Bijgerecht

Rösti van geraspte aardappel uit de koekenpan

ratatouille maken recept
Bijgerecht

Ratatouille; een Frans gerecht met Nederlandse groenten

Reacties 11

  1. Amande Groeneveld-Hordijk says:
    2 jaar geleden

    Laatste keer deze kool gegeten met mijn man en kinderen. Toen we nog zuinig moesten leven. Kool is altijd de goedkope groente dus we aten dit geregeld en met afwisselende recepten. Dus favoriet was met ui, gehakt rul gebakken, kerrie- en paprikakruiden (mild voor de kids), rozijnen en/of ananas. Puree er naast of erdoorheen. Later deed ik er ook gesneden gember en gembernat door. Heerlijk!!
    Maar jullie recepten zijn ook vurrukkuluk en lekker makkelijk!!

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Kool is inderdaad een dankbare groente, het is lekker, multi-inzetbaar en goedkoop. Leuk dat je zo creatief bent in de keuken en bedankt dat je jouw variaties met ons deelt.

      Beantwoorden
  2. Linda Logtenberg says:
    2 jaar geleden

    Met wat knoflook en ui hebje Indische kool.
    Zo eet ik het altijd.
    Nix nieuws

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Bedankt voor de aanvulling Linda. Het is misschien niets nieuws voor jou, maar voor veel andere weer een nieuw idee.

      Beantwoorden
  3. Diana says:
    2 jaar geleden

    Ik was ook verrast door de ei erbij. Wij hebben de roerei gebakken in een kleine chilipeper, kan ook losse chilipeper of rode peper zijn. En er uitgebakken chorizo bij gedaan met de bosui.
    Leuk basisrecept!

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      De chorizo, bosui en peper is een erg leuke aanvulling, bedankt voor de tip Diana.

      Beantwoorden
  4. Mina says:
    3 jaar geleden

    Ik ga het vanavond maken met de aanvullingen die hier in de reacties zijn genoemd en ik ga ipv de spitskool koken/stoven wokken. En ik doe er rijst of noodles bij.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      3 jaar geleden

      Lekker Mina, dat wordt vast erg smakelijk.

      Beantwoorden
  5. Anita says:
    3 jaar geleden

    Paprika, lente ui en knoflook was, na peper en gerookte paprikapoeder, al toegevoegd. Chilisaus lijkt me een goede aanvulling. Wij bedachten ketjap manis omdat we het geheel nogal vlak van smaak vonden.

    Beantwoorden
    • Connie says:
      3 jaar geleden

      Het gerecht is van nature vrij basic, zo kan iedereen het naar smaak aanpassen.
      Jou opties lijken me erg lekker bedankt voor je tips.

      Beantwoorden
  6. Ardi says:
    4 jaar geleden

    Ga dit vanavond proberen met rijst en wat chillisaus. Ben benieuwd. .

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Groenten

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas
  • Maak zelf een frisse pinacolada mocktail met verse ananas
  • Krokante courgettefrietjes zelf maken
  • Watermeloen met crème van feta; snel klaar en feestelijk
  • Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Reacties

  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Yvonne op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Miny Krijgsman op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief