• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 15 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Spitskool met miso uit de wok; van zelf gesneden spitskool

Een makkelijk en snel groentegerecht met een oosters tintje

Connie Derks door Connie Derks
in Bijgerecht
0
Spitskool met miso

Spitskool met miso uit de wok – Een makkelijk en snel groentegerecht met een oosters tintje? Dan zou je eens spitskool met miso moeten maken. Daarmee zet je eens een andere groenteschotel op tafel. In dit recept is geen vlees of vis verwerkt, dus de vegetariërs kunnen ook mee-eten. Het gerecht is natuurlijk ook een goed idee voor als je een dagje zonder vlees wilt eten.

Spitskool met miso uit de wok

Spitskool of witte kool wordt eigenlijk te weinig gegeten. Je ziet ze gesneden in zakjes gemengd met andere groente, maar hele kolen zijn vaak ver te zoeken. Toch is het echt de moeite waard om zelf een kool te snijden. Het is heel makkelijk, zo gebeurd en ook nog eens veel lekkerder. Een spitskool is ruim voldoende voor 4 personen, een witte kool (afhankelijk van de grootte) natuurlijk voor veel meer mensen omdat witte kool een veel vastere krop heeft en veel zwaarder is. Spitskool met miso uit de wok is een lekkere variatie op spitskool uit de wok of spitskool met een melksausje. Kijk maar eens naar het recept.

Het is de moeite waard om zelf een spitskool te snijden! Kost niks, is weinig werk en je hebt genoeg voor 4 flinke eters

Spitskool met miso, dat is makkelijk variëren

Door toevoeging van miso in het recept krijgt dit bijgerecht met spitskool direct een heel andere smaak. Miso is een Japanse gefermenteerde sojabonen pasta met een heel eigen smaak. Het wordt ook wel de vijfde smaak genoemd naast zoet, zuur, zout en bitter. Het heeft een hartige volle smaak met een zoute ondertoon. Wees niet bang om een heel potje miso te moeten kopen want je gaat er nog veel meer gerechten mee maken. Het voegt echt smaak toe aan bijvoorbeeld soep en roerbakgerechten. Een simpele spitskool uit de wok wordt met een schepje miso heel makkelijk een heerlijke groenteschotel voor bij rijst of bami. Je gaat dit recept vast vaker maken.

Miso is geen vers product, maar een mooie toevoeging, die zeker in je keukenkast thuis hoort

Varieer met groenten en creëer je eigen recept

In dit recept van spitskool met miso uit de wok gebruik je naast spitskool ook paprika en ui. De ui hoort er echt in thuis, maar de paprika kun je ook makkelijk vervangen door fijngesneden wortel, champignons, peultjes of taugé die je op het laatste moment toevoegt. Door te spelen met smaken en kleuren kun je met gemak de lekkerste creaties maken.

Spitskool

Spitskool; recepten met een zachte zomerkool van eigen bodem

Spitskool van eigen bodem is zacht, fris, makkelijk te bereiden. Ontdek waarom deze zomerkool zo’n fijne groente is om mee te werken.

Spitskool met miso uit de wok

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 spitskool
  • 2 paprika's
  • 1 flinke ui
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper
  • 1 flinke eetlepel miso pasta
  • 1-2 eetlepels ketjap
  • 2 theelepels sesamzaadjes
  • 50 ml kokend water

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je spitskool met miso:

Haal de buitenste bladeren van de spitskool en snijd hem in kwarten. Snijd grove repen van de kool, maar snijd de kern niet mee.

Snijd de ui fijn en de paprika in blokjes. Los de misopasta op in het hete water. Rooster de sesamzaadjes kort in een droge koekenpan.

Verhit een grote koekenpan of wok met een scheutje olijfolie bak hierin de ui glazig, maar niet bruin.

Voeg er de paprika aan toe en bak die even kort mee.

Pers er het teentje knoflook boven uit en breng op smaak met zout en peper.

Roer goed door en voeg er de helft van de kool aan toe. Wok tot de kool een beetje geslonken is en voeg er dan de resterende helft aan toe. Voeg er de opgeloste miso pasta aan toe en bak de kool kort en al roerend tot hij voor jou de gewenste gaarheid heeft, maar gaar de spitskool absoluut niet te ver door.

Voeg er nu de ketjap naar smaak aan toe.

Doe de spitskool met miso in een schaal en bestrooi met de sesamzaadjes. Lekker met krokant gebakken speklapjes en witte rijst.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin5VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Asperges met ham en kaas uit de oven
Bijgerecht

Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Salade van gegrilde groenten
Bijgerecht

Maak zelf een salade van gegrilde groenten met verse seizoensgroenten

Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)
Bijgerecht

Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)

Romige venkel uit de oven
Bijgerecht

Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas

Rosti
Bijgerecht

Rösti van geraspte aardappel uit de koekenpan

ratatouille maken recept
Bijgerecht

Ratatouille; een Frans gerecht met Nederlandse groenten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Groenten

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief