Lekker Tafelen
donderdag 15 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Spruitjes met honing en mosterd

Lekkere spruitjes bestaan echt!

Redactie door Redactie
in Bijgerecht
0
Spruitjes met honing en mosterd

Spruitjes met honing en mosterd – Spruitjes zijn een van de minst populaire groenten in Nederland. Vooral kinderen zijn er niet gek op. Eigenlijk is dat heel jammer, want spruitjes kunnen, als je ze goed bereidt, erg lekker zijn. Het recept dat hieronder wordt gedeeld bevestigt dat zeker. Het honingmosterdsausje geeft de spruitjes een wat zoetige smaak, waardoor wat bittere smaak die spruitjes kunnen hebben wat naar de achtergrond verdwijnt. Hield jij als kind niet van spruitjes en eet je ze daardoor nu ook niet? Doe ons dan een plezier, en probeer het nog één keer met het recept van onze spruitjes met honing en mosterd, en een paar tips die we je geven. Het kan dus maar zo gebeuren dat je toch van dit bijgerecht met spruitjes gaat houden!

Spruitjes die wel lekker zijn

Ben jij iemand met zo’n spruitjestrauma? Daar gaat Lekker Tafelen je van afhelpen! Om te beginnen is er goed nieuws voor je; de ‘moderne’ spruitjes zijn lang niet zo bitter als ze vroeger waren. Dat heeft te maken met wat stofjes die de bittere smaak veroorzaakten, er door het veredelen van het spruitjeszaad zijn uitgehaald. Hier werden de spruitjes een stuk milder van smaak. Dan is er nog het verschil in formaat dat ook meespeelt in hoe bitter spruitjes zijn. Kleine spruitjes zijn minder bitter dan grotere. Kies dus voor kleine spruitjes. Je bent wat langer bezig om ze schoon te maken, maar dat is zeker de moeite waard. Verder is het belangrijk dat je spruitjes niet te lang kookt. Ook door te lang koken worden ze bitter. Een exacte kooktijd is lastig aan te geven, dat hangt af van het formaat. Maar als je uitgaat van beetgaar zit je goed. De spruitjes blijven dan ook frisser van kleur. Durf jij onze spruitjes met mosterd en honing aan?

Welke mosterd kies je?

Voor de spruitjes met mosterd en honing zijn twee verschillende soorten mosterd gebruikt. Fijne, wat scherpere mosterd voor een beetje pit, en een wat grovere, milde Zaanse mosterd. Je kunt de keuze van de mosterd die je gebruikt uiteraard ook aanpassen aan je eigen smaak, of de verhoudingen aanpassen.

Spruitjesrecepten

Spruitjesrecepten; zet het seizoen op tafel

Ontdek de lekkerste spruitjesrecepten met verse Hollandse spruiten. Van ovenschotel tot bijgerecht, je vindt ze op Lekker Tafelen.

Spruitjes met honing en mosterd

Porties: 3 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram kleine spruitjes
  • 40 gram roomboter
  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepels Zaanse mosterd
  • 1 theelepel fijne Dijonmosterd
  • 2 theelepels verse tijmblaadjes

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je spruitjes met honing en mosterd:

Snijd het kontje van de spruitjes en haal eventueel de buitenste blaadjes eraf als die lelijk zijn. Kook de spruitjes beetgaar in water met wat zout. Dit duurt 6 tot 10 minuten, afhankelijk van het formaat van de spruitjes. Je kunt even proeven om te controleren. Giet de spruiten af in een vergiet en spoel ze even af met koud water. Hierdoor blijft de groene kleur van de spruitjes frisser.

Smelt in een pan de boter, maar laat die niet bruin worden. Voeg de honing, de mosterd en de tijm toe en roer tot een glad mengsel.

Doe de spruitjes bij het honing en mosterd mengsel in de pan en warm ze goed op.

Serveer de spruitjes met honing en mosterd direct. Lekker met gekookte aardappels en een stukje vlees.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin49TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Rosti
Bijgerecht

Rösti van geraspte aardappel uit de koekenpan

ratatouille maken recept
Bijgerecht

Ratatouille; een Frans gerecht met Nederlandse groenten

Spinazie a la crème
Bijgerecht

De allerlekkerste spinazie à la crème maak je natuurlijk met verse spinazie

Reacties 4

  1. Yvonne says:
    3 maanden geleden

    Vandaag het spruitjes recept gemaakt. Het was een groot succes. Dank je wel.

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      3 maanden geleden

      Kijk, lekkere spruitjes bestaan echt! Dankjewel voor het compliment, Yvonne!

      Beantwoorden
  2. J.M.M. Minderhoud says:
    4 maanden geleden

    Heerlijk

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      4 maanden geleden

      Fijn te horen dat de spruitjes lekker waren!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten
  • Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Reacties

  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim
  • Sylvia op Groentepakketten: gemak of beperking in de keuken?
  • Redactie op Lamszadel uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!