• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 21 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Stoofpeertjes in limoncello

Het recept voor een heerlijke variant op de traditionele stoofpeertjes

Redactie door Redactie
in Bijgerecht
0
Stoofpeertjes in limoncello

Stoofpeertjes in limoncello – Stoofperen, wie kent ze niet? Vaak worden ze gestoofd in rode wijn of port, om ze van een lekkere smaak te voorzien. Vaak worden er dan specerijen als kaneel aan toe gevoegd, zodat er een wat ‘winterse’ smaak ontstaat. In dit recept worden de stoofpeertjes in limoncello gekookt. Dat geeft een heel ander effect. Limoncello is veel frisser van smaak dan bijvoorbeeld port, dus zeker als je het fruit in een dessert verwerkt is dat erg lekker. Stoofpeertjes in limoncello zijn ook een heerlijk bijgerecht in een menu met wild of vlees. Ga jij ze eens in limoncello stoven?

Waarom peren stoven?

Stoofperen zijn kleiner van formaat en veel harder dan gewone peren, ook wel handperen genoemd. Je eet ze niet rauw, maar gestoofd. Rauw zijn ze veel te hard om te eten en heel erg wrang van smaak. Wist je dat gestoofde peren een typisch Hollands recept is? Als je stoofperen lang kookt, zul je zien dat ze vanzelf een rode kleur krijgen. Vaak wordt dit proces een handje geholpen door het toevoegen van rode wijn of port aan het kookvocht. Dus als je stoofpeertjes in limoncello stooft zullen ze uiteindelijk toch rood worden.

Wil je geen alcohol gebruiken bij het koken? Je kunt ook bessensap (van rode bessen, maar van blauwe bessen gaat ook prima) gebruiken. Daarnaast wordt er ook perensuiker verkocht. Dit is gewone suiker waaraan rode kleurstoffen zijn toegevoegd. Het stoven van peren kost je wel wat tijd. Om ze lekker zacht te krijgen ben je zeker drie uur verder.

Stoofpeertjes in limoncello

Limoncello is een alcoholische drank, die wordt gemaakt van citroenschillen. Limoncello werd traditioneel gemaakt in het Zuiden van Italië. De naam Limoncello is niet beschermd, wat inhoudt dat het dus overal geproduceerd mag worden, ook in het buitenland. Het alcoholpercentage ligt meestal tussen de 25 en 30%. Behalve om stoofpeertjes in limoncello te maken, een ander recept mee te koken of in een dessert of gebak te verwerken is limoncello ook heerlijk om zo te drinken, of in een mix.

Stoofperen

Stoofperen; de heerlijke smaak van herfst en winter

Tien recepten met stoofperen in de hoofdrol. Van pure nostalgie tot modernere varianten. Heb jij al eens een koek gevuld met stoofperen? Ontdek het hier.

Stoofpeertjes in limoncello

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 185 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 8 stoofperen, geschild
  • 750 ml water
  • 500 ml limoncello
  • 1 steranijs
  • 4 kardemompeulen
  • 3 kruidnagels
  • 2 schijfjes verse gember
  • 1 citroen, sap en schil
  • 3 eetlepels suiker

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je stoofperen in limoncello:

Haal met een dunschiller de schil van de schoongeboende citroen. Pers het sap uit de citroen.

Doe het water met de limoncello in een pan. Voeg de citroenschil en het citroensap toe, samen met de steranijs, de kardemom, de kruidnagels, de gember en de suiker.

Zet de peren in de pan en breng het geheel aan de kook.

Laat op een heel laag vuur, met het deksel op de pan, 3 uur stoven. Haal het laatste kwartier het deksel eraf, zodat het kookvocht nog iets kan inkoken.

Stoofperen in limoncello zijn lekker als bijgerecht bij een maaltijd met vlees, maar ook als toetje of als onderdeel van een dessert. Je kunt ze zowel koud als warm eten. Serveer ze eens met een bolletje ijs en wat slagroom.

Tafel lekker !!

Tags: FruitLimoncello
DeelPin3VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

gebakken nieuwe aardappelen
Bijgerecht

Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter

Gegratineerde bloemkool uit de airfryer
Bijgerecht

Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Asperges met ham en kaas uit de oven
Bijgerecht

Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Salade van gegrilde groenten
Bijgerecht

Maak zelf een salade van gegrilde groenten met verse seizoensgroenten

Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)
Bijgerecht

Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)

Romige venkel uit de oven
Bijgerecht

Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!