Verse kapucijners met tuinkruiden – Kapucijners ken je vast wel uit de blikken en in de gedroogde variant. Maar wist je al dat er ook verse kapucijners verkocht worden? Ze zijn wat verfijnder van smaak dan de andere varianten en omdat ze er alleen in de zomer zijn, zijn ze heel geschikt voor een zomers bijgerechtje als de verse kapucijners met tuinkruiden. Als je ze nog nooit hebt gegeten, koop dan eens een kilootje, want je moet echt eens verse kapucijners geproefd hebben. Dus als je ze ergens ziet, sla dan gelijk toe, want ze zijn er maar kort. Ze hoeven slechts kort te koken, dus ze staan ook nog eens binnen een kwartiertje op tafel. Wil je een origineel bijgerecht serveren? Spring dan snel op de fiets en ga kapucijners kopen!
Doppen tot je vingers paars zien
In de supermarkt hoef je ze niet te zoeken, maar misschien heb je ze wel eens zien liggen bij de groenteboer, of op de markt, van die mooie, donkerpaarse peulen. Als je zo’n peul openmaakt, dan zie je daar in een rijtje lichtgroene erwten zitten. Dat zijn nu kapucijners. Wil je vanavond verse kapucijners met tuinkruiden eten, dan zul je dus nog aan de bak moeten. Want ze worden alleen in de peulen verkocht. Doppen dus, tot je vingers er paars van zien. Dat kost je even wat tijd, maar daarna eet je dan wel de lekkerste kapucijners die je ooit hebt geproefd.
Verse kapucijners, natuurlijk met verse tuinkruiden
In het recept voor verse kapucijners met tuinkruiden maak je natuurlijk ook gebruik van verse kruiden. Die zijn er in de zomer tenslotte ook volop. En wat is er nu lekkerder dan verse, zomerse ingrediënten met elkaar combineren? Een beetje room maakt het gerecht helemaal af.
Het is het lekkerst om dit gerecht gelijk te eten als je het klaargemaakt hebt. Omdat de bereidingstijd kort is zal het ook niet nodig zijn om het van tevoren klaar te maken. Verse kapucijners met tuinkruiden zijn lekker met wat gekookte aardappels en een stukje vlees of vis.
Kapucijners, vale erwten, grauwe ganzen of raasdonders
Ze zijn er in blik, in pot, gedroogd en vers. Lees hier alles over kapucijners, raasdonders, vale erwten en grauwe ganzen!
Verse kapucijners met tuinkruiden
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram verse kapucijners, gedopt
- een klontje roomboter
- 2 eetlepels vers gehakte tuinkruiden, naar keuze
- 2 eetlepels kookroom
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je verse kapucijners met tuinkruiden:
Kook de gedopte kapucijners in 5 tot 8 minuten beetgaar in wat water met een beetje zout. Laat ze uitlekken in een vergiet.
Smelt de boter in de pan waarin je de kapucijners hebt gekookt. Laat de boter niet bruin kleuren. Voeg de kapucijners toe aan de boter en stoof ze nog een paar minuten na.
Voeg vervolgens de kookroom toe.
Roer de tuinkruiden door de kapucijners en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Serveer de verse kapucijners met tuinkruiden direct.
Tafel lekker !!