Witlof gevuld met gehakt – Een niet alledaags witlofgerecht. Hier moet je wat meer moeite voor doen, maar dan zet je ook wel iets op tafel. Een gerechtje dat je met trots presenteert. Gehalveerde witlofstruikjes worden gevuld met gehakt, weer bij elkaar gevonden en vervolgens gerold in gerookt spek. Dit is zo’n bijgerecht waar je je vrienden mee kunt imponeren. We hebben het hier over een typisch Belgisch gerecht dat zeker de moeite van het proberen waard is. Je hoeft natuurlijk niet te vertellen dat het van Lekker Tafelen kwam. Doe gewoon alsof je het zelf gemaakt hebt. Wel even aan Lekker Tafelen laten weten of het gelukt is natuurlijk ?
Gehakt; recepten en informatie over het meest gebruikte vlees
Of je nu kiest voor echt Hollandse kost of voor gerechten met een buitenlands tintje, met deze recepten met gehakt zit je altijd goed.
Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!
De lekkerste recepten met verse witlof, aangevuld met tips en weetjes. Je vindt hier salades, soepen, ovenschotels, bijgerechten en meer.
Witlof gevuld met gehakt
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gram gehakt
- 1 ei
- 1 sjalotje
- 40 gram melk
- 60 gram paneermeel
- 2 plakken emmentaler smeltkaas
- peper en zout
- cayennepeper
- 4 struikjes witlof
- 200 ml. kalfsfond
- 16 plakjes gerookt spek
- keukentouw
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je witlof gevuld met gehakt:
Verwarm de oven voor op 190 à 200 graden.
Snijd de witlofstruikjes in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en een paar van de binnenste blaadjes zodat een holte ontstaat.
Meng het gehakt met ei, melk, paneermeel en een fijngesneden sjalotje. Breng op smaak met zout, peper en cayennepeper. Het gehakt mag licht pikant zijn.
Maak van het gehakt 4 rolletjes en leg ieder rolletje op een half witlofstruikje. Leg de helft van de plakjes emmentaler smeltkaas erop en vervolgens de andere witlofhelft erop leggen.
Leg 4 plakken gerookt spek over elkaar en rol het witlof erin. Maak de rolletjes vast met keukentouw.
Vet een ovenschaal in en leg het gevulde witlof met gehakt erin. Giet er de kalfsfond bij en zet 40 à 45 minuten in de voorverwarmde oven. Draai elke 15 minuten de struikjes even om.
Serveer witlof met gehakt bijvoorbeeld met aardappelpuree met peterselie.
Tafel lekker !!