Zoete aardappel pastinaak koekjes – Als je een keer een origineel bijgerecht wilt serveren, ga dan eens voor heerlijke groentekoekjes. Groentekoekjes? Jazeker, ook van groente kun je koekjes maken. Met het recept hieronder maak je zoete aardappel pastinaak koekjes. Ze passen bij de meest uiteenlopende hoofdgerechten, en je kinderen zullen er dol op zijn. Allemaal redenen om die pannenkoekjes, want dat zijn het eigenlijk, op tafel te zetten dus! Ze zijn makkelijk te maken in de koekenpan.
Vergeten groenten die weer helemaal op de kaart staan
Zoete aardappel en pastinaak worden weer steeds populairder. Maar de vraag is vaak wat je ermee kunt. Ze worden meestal in de oven geroosterd, of er wordt een stamppot van gemaakt. Er pannenkoekjes van bakken is echter ook een heerlijk idee. Dat is weer eens een heel andere manier van groente klaarmaken. Groente ja, want zoete aardappels horen niet tot de aardappels, maar worden onder de groenten geschaard. Ook leuk is het gebruik van pastinaak. Ooit een vergeten groente, nu staan ze weer helemaal op de kaart.
Krijg je kinderen aan de groente met zoete aardappel pastinaak koekjes
Veel kleine kinderen zijn nu niet direct dol op groente. De zoete aardappel pastinaak koekjes zijn een ideaal recept om dergelijke kinderen aan de groenten te krijgen. Dit bijgerecht met pastinaak lusten ze namelijk wel. Als je een antiaanbakpan gebruikt hoef je niet veel olie te gebruiken en de koekjes worden lekker knapperig. Doordat ze krokant gebakken zijn en licht zoet van smaak eten ze er zo een paar van weg, zonder dat ze in de gaten hebben dat je ze groenten hebt voorgezet. Daarnaast zijn de pannenkoekjes ook erg lekker om als bijgerecht te serveren, bijvoorbeeld bij een visgerecht. Maar ook bij een kip of een vleesgerecht komen de zoete aardappel pastinaak pannenkoekjes prima tot hun recht.
Koekjes van verse groenten zijn lekker bij vis of kip
Zoete aardappel recepten; van basis tot out of the box
Zoete aardappel recepten - een selectie smakelijke gevarieerde gerechten met deze zoete en zachte knol uit Amerika. Van soepjes tot pizza!
Bijgerechten met pastinaak
Maak de meest verrassende bijgerechten met pastinaak. Of je ze nu kookt, bakt, stooft of frituurt, pastinaak is een heerlijke groente.
Zoete aardappel pastinaak koekjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 750 gram zoete aardappels
- 750 gram pastinaak
- 3 lente-uitjes
- 2 eieren
- 75 gram bloem
- een paar takjes verse koriander.of 1 theelepel gedroogde
- 1 theelepel zout
- grof gemalen peper naar smaak
- olie of boter om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zoete aardappel pastinaak koekjes maak je zo:
Schil de zoete aardappels en de pastinaak en rasp ze grof.
Doe de groenten in een royale kom en doe er de eieren en de bloem bij. Meng even goed door.
Snijd de koriander grof en voeg die met de lente-ui, het zout en de peper toe en meng nog even door.
Verwarm een beetje olie in een koekenpan en neem steeds kleine hoopjes groenten en druk die samen. Het makkelijkste is het als je een ijsschep neemt en daar de groente mee uit de kom schept.
Druk de groenten in de schep aan, laat in de pan glijden en druk met een spatel aan zodat ze vlak van boven zijn. Bak eerst een kant ongeveer 5 minuten tot ze bruin en krokant zijn. Draai om en bak nogmaals ongeveer 5 minuten. Haal uit de pan en leg ze op een bord op een stukje keukenpapier. Bak zo tot alle koekjes gaar zijn. Verwarm ze op het laatst nog even in de pan of houd de koekjes warm in een oven. Maar ook lauwwarm zijn de koekjes erg lekker.
De zoete aardappel pastinaak koekjes zijn heerlijk bij een stukje gebakken vis.
Tafel lekker !!