Zoete aardappelfriet met limoencrème – Frietjes van zoete aardappel is een gezond en lekker alternatief voor gewone frietjes. Zeker als je ze in de oven klaarmaakt en niet in de frituur. Door de zoete smaak zijn kinderen er bovendien vaak dol op. Maak ze ook eens samen met pastinaak, zodat je meteen gezonde en voldoende groenten binnen krijgt.
Limoencrème
Je kunt deze zoete aardappelfriet natuurlijk met mayonaise serveren, maar probeer ook eens iets anders. Limoencrème past heel goed bij de zoete smaak van de frietjes. Lekker fris door de limoen en bovendien gezonder dan mayonaise. De crème is ook heel erg lekker om te serveren bij taco’s, tortilla’s of vissticks.
Zoete aardappel recepten; van basis tot out of the box
Zoete aardappel recepten - een selectie smakelijke gevarieerde gerechten met deze zoete en zachte knol uit Amerika. Van soepjes tot pizza!
Zoete aardappelfriet met limoencrème
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 zoete aardappels
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- 1,5 eetlepel olijfolie
- 100 gram roomkaas
- sap van 1/2 limoen
- rasp van 1 limoen
- ½ theelepel knoflookpoeder
- zout naar smaak
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je zoete aardappelfriet met limoencrème:
Schil de aardappels en snijd er frieten van. Meng in een kom de olijfolie, komijn, cayennepeper en zout naar smaak en schep de frieten erdoor. Bak ze in 30 tot 35 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 200 graden. Schep ze regelmatig om. Meng de roomkaas, limoensap en –rasp, knoflookpoeder en zout naar smaak goed door tot een crème. Serveer bij de zoete aardappelfriet.
Tafel lekker !!