Broodje warm vlees van varkenspoulet – Soms gaat er niets boven een lekker makkelijk broodje met een warme vulling. Een broodje warm vlees van varkenspoulet is dan de uitkomst. Het is heerlijk verwarmend en vrij eenvoudig te maken. Met een beetje verse sla en misschien wat mosterd, augurkjes en uitjes erbij, is dit een geweldig lekker broodje.
Je kunt het als lunch serveren, maar ook na een avondje stappen is een broodje warm vlees van varkenspoulet ideaal. Even opwarmen, broodjes snijden en aanvallen maar. Dit broodje is echt troosteten en stelt nooit teleur.
Broodje warm vlees van varkenspoulet
Het begrip broodje warm vlees kun je op meerdere manieren invullen. Vaak is dit per regio verschillend en zelfs per gezin kan het enorm verschillen. Eén ding komt wel overeen, het is bijna altijd varkensvlees. In het Noorden van het land zijn het vaak plakjes vlees van een rollade of braadstuk. Soms geserveerd met satésaus, curry, ketchup of een andere saus. In het zuiden wordt er meestal varkenspoulet gebruikt en samen met champignons en uien tot een ragout verwerkt. Het broodje warm vlees van dit recept is dus een variant uit het Zuiden van het land.
Opgewarmd het allerlekkerst
Varkensvlees is smaakvol en in vergelijking met rundvlees snel gaar. Het maken van een broodje warm vlees van varkenspoulet hoeft dan ook geen uren in beslag ten nemen. Je mag het gerust uren op een zacht vuurtje laten pruttelen, dat komt de smaak alleen maar ten goede. Maar echt nodig is dit met varkenspoulet niet. Als je het warm vlees een dag eerder maakt en het daarna opwarmt, is het wel veel lekkerder en voller van smaak is. De smaken kunnen goed doortrekken. De stukjes varkenspoulet vallen, tijdens het opwarmen, heerlijk uit elkaar tot een volle ragout. Dit is een broodje pulled pork op de Nederlandse manier.
Varkensvlees; het meest gegeten!
Velen eten het niet, en toch is varkensvlees de meest gegeten vleessoort, wereldwijd en in Nederland. Wat weet jij van varkensvlees?
Broodje warm vlees van varkenspoulet
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 350 gram varkenspoulet
- 200 gram champignons
- 1 flinke ui
- boter om in te bakken
- zout en peper
- 200 ml groentebouillon
- 1 eetlepel bloem
- 4 zachte bolletjes
- een kropje krulsla
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een broodje warm vlees van varkenspoulet:
Snijd het varkensvlees in nog kleinere stukjes.
Snipper de ui en snij de champignon in plakjes.
Verhit een pan met dikke bodem en smelt daarin een klein beetje boter.
Bak het vlees op hoog vuur krachtig aan.
Als het vlees gekleurd is voeg je de uien toe, bak ook die krachtig aan.
Voeg de champignons toe en bak ze even kort mee.
Bestrooi alles met een beetje zout en peper en voeg de warme groentebouillon toe.
Roer alle aanzetsels los, zet het vuur laag en leg de deksel op de pan.
Gaar het vlees tot het lekker zacht is.
Los de bloem op in 2 eetlepels water en meng dit al roerend met het vlees groente mengsel.
Laat dit nog 5 minuten doorkoken zodat de bloem kan garen.
Vind je het warm vlees te dik? Voeg dan een beetje bouillon toe. Is het te slap? Herhaal dan de stap met de bloem.
Snijd 4 zachte bolletjes open en beleg de bodem royaal met sla.
Verdeel er warm vlees over en klap de broodjes dicht.
Serveer het broodje warm vlees van varkenspoulet direct.
Tafel lekker !!