• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten

Cheesecake met witte chocolade, geitenkaas, roomkaas en Calvados

Marlene Stolte door Marlene Stolte
in Recepten
0
Calvados cheescake

Cheesecake met witte chocolade, geitenkaas, roomkaas en Calvados

Om je vingers bij op te eten, zo lekker is deze cheesecake. Tijdens een Calvadosbijeenkomst serveerde Bart van Berkel, winnaar Masterchef 2014, dit taartje gemaakt met onder andere witte chocolade en natuurlijk Calvados. Te lekker om maar één keer te eten, dus was een logische vraag: Mag ik jouw recept?

Tijdens het evenement had Bart de cake opgemaakt met een clementine-toffeesaus gemaakt van de rasp van clementines en suikerwater (inkoken en rasp er uitzeven) en een kleine kletskop.

Geen grote taart, maar kleine hapjes

Geen grote taart om aan te snijden, maar dit zijn de hoeveelheden om ongeveer 10-12 kleinere cheesecakejes te maken met een muffin/cupcake bakblik of ramskinbakjes.

  • 100 gr witte chocolade, in kleine stukjes
  • 110 gr slagroom
  • 75 gr geitenkaas
  • 125 gr roomkaas
  • 6 gr zout
  • 175 gr suiker
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 2 el creme fraiche
  • 1 vanillepeul
  • 45 gr bloem
  • 2 tot 3 el Calvados

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 120 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de witte chocolade. Karameliseer de chocolade in de oven in ongeveer 45 tot 60 minuten.

Verhit de slagroom (niet laten koken) en meng deze met de chocolade. Roer tot alle chocolade opgelost is. Koel dit mengsel dan terug tot ongeveer 20 graden (ik heb het even in de koelkast gezet, dan gaat het best snel).

Zet de oven nu op 165 graden en meng ondertussen de geiten- en roomkaas, de suiker en het zout tot een gladde massa. Mix dit minimaal 4 minuten.

Gooi hier stuk voor stuk de eieren en de eidooier bij. Voeg daarna de creme fraiche en het merg uit de vanillestengel toe. Roer kort maar wel tot alles goed gemixt is.

Als de chocomix voldoende gekoeld is kan die nu bij het eier-kaasmengsel. Doe hier ook de bloem bij en mix totdat alles goed is opgenomen. Nu kan de Calvados er aan toegevoegd worden, roer kort.

Haal het mengsel door een zeef en giet in de met wat olie ingevette vormpjes. Bak af au bain marie (in een bak water waarbij water tot ongeveer halverwege de gevulde bakjes staat) in ongeveer 25-30 minuten. Mijn cheesecakejes hadden nog wel iets langer in de oven mogen staan. Ze waren net te zacht, suf dat ik dat niet echt goed gecheckt heb, maar ja, ik wilde zo graag….. de smaak was overigens wel perfect. Ik zet ze de volgende keer minimaal 35 minuten in de oven en check ze daarna regelmatig. Doe dat ook, blijf even checken.

Haal ze uit de oven wanneer ze stevig genoeg zijn en laat ze daarna nog 4 tot 5 uur in de koelkast opstijven.

Eet lekker, ook namens Bart!

DeelPin3VerstuurVerstuur
Marlene Stolte

Marlene Stolte

Eten doe je iedere dag en dan kan het maar beter een feestje zijn. Met mooie verse produkten, fantasie, proberen en heel soms toch wat weggooien moet dit echt goedkomen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Trifle met nectarine
Nagerecht

Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht

crostini met abrikozen en roomkaas
Hapjes

Crostini met abrikozen en roomkaas

gebakken scholfilet met tartaarsaus
Visgerechten

Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept

Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
Vleesgerechten

Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien

Ontbijt met aardbeien
Ontbijt

Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola

spies van biefstuk
Vleesgerechten

Spies van biefstuk

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!