• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten

Croque-madame, een luxe tosti voor dames én heren

Redactie door Redactie
in Recepten
0
Croque-madame

Croque-madame, een luxe tosti voor dames én heren – Een lekker en veel gezien lunchgerecht is toch wel de tosti. Twee broodjes met daartussen ham en kaas. In Frankrijk kennen ze een soortgelijk lunchgerecht hoewel dat wel een hele luxe versie van de ons bekende tosti is, namelijk de croque, een luxe tosti verrijkt met een bechamelsaus.

Er is zelfs keus tussen een croque monsieur  en een croque-madame, jazeker eentje voor de heren en eentje voor de dames. Waarom de één voor de heren is en de ander voor de dames is me niet bekend. Het verschil is dan ook niet zo heel groot, de madame heeft in tegenstelling tot de monsieur, een gebakken eitje bovenop verder zijn ze beide gelijk. Ik denk echter dat er niemand moeilijk zal doen als ik de croque-monsieur bestel of één van mijn mannelijke tafelgenoten een croque-madame. Mocht dat wel zo zijn, geen probleem want dan maken we hem gewoon zelf :-).

Tosti's 8 variaties om zelf te maken

Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken

Tosti maar gewoontjes? Na vandaag niet meer. Wij hebben de lekkerste tosti's voor je op een rij gezet. En we zijn benieuwd naar jouw variant.

Croque-madame, een luxe tosti voor dames én heren

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 8 witte boterhammen
  • 8 plakken ham
  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 450 ml volle melk
  • 200 gram Gruyère geraspt
  • 4 eieren

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een croque-madame:

Maak eerst de bechamel door de boter te smelten in een pan. Doe zodra deze gesmolten is de bloem erbij en blijf roeren tot deze gemengd is met de boter. Laat het geheel nu een minuut garen. Neem de pan van het vuur en schenk er een klein deel van de melk bij. Roer direct goed door om klontjes te voorkomen. Schenk beetje bij beetje en al roerend de melk erbij en zet de pan terug op het vuur. Breng aan de kook en laat 2 minuutjes op een laag vuur door pruttelen.

Besmeer één kant van iedere boterham met wat boter. Verhit ook een klein beetje boter in een koekenpan. Leg 4 sneetjes met de beboterde kant naar beneden in de pan. Beleg iedere boterham met een plak ham en een handje geraspte Gruyère. Schep er een eetlepel bechamel over en leg daarop opnieuw een plak ham en wat Gruyère. Leg er een boterham bovenop met de beboterde kant naar boven. Druk even lichtjes aan en draai het geheel dan om in de pan. Als de kaas gesmolten is, neem je de broodjes uit de pan en legt ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel over de broodjes de overige bechamel en Gruyère. Schuif de bakplaat in de oven onder de grill en laat 3 minuutjes onder de grill staan.

Verhit in de koekenpan een klein beetje olie en bak hier in 4 spiegeleieren. Een mooi spiegelei zonder hard gebakken randjes krijg je door op een matig tot laag vuur te bakken.

Neem de broodjes uit de oven en leg op iedere “Croque-madame” een gebakken ei.

Tafel lekker !!

DeelPin4VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Schelvis met gestoofde paprika
Visgerechten

Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden

Runderribstuk
Vleesgerechten

Runderribstuk; slowcooking op de barbecue

Op de huid gebakken dorade
Visgerechten

Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel

prikkertje met meloen, ham en mozzarella
Hapjes

Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella

Lamsbiefstuk met kruidenboter
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel

Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing
Salade

Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!