• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Drankjes

Café Parisienne: Verwarmende koffie met sinaasappel

Redactie door Redactie
in Drankjes
0
0
Café Parisienne

Café Parisienne: Verwarmende koffie met sinaasappel – Na de maaltijd, als het dessert wat gezakt is, is het heerlijk om af te sluiten met een warm kopje thee of koffie. Afterdinner koffies zijn ideaal voor dit moment. Het combineert een borreltje met een kop koffie. Voeg daar wat suiker en slagroom aan toe en Voila! Je heb een warme afsluiter van je diner. Café Parisienne word ook wel French coffee genoemd. En daar zijn nogal wat variaties op met verschillende soorten cognac. Maar ik geef jullie het recept zoals ik hem tijdens mijn opleiding heb geleerd. Met Grand Marnier.

Grand Marnier; de likeur.

Het is een Franse likeur gemaakt op basis van cognac met essence van sinaasappel. Deze likeur werd voor het eerst gemaakt door Alexandre Marnier-Lapostolle in hun familiebedrijf.  De naam Grand Marnier werd bedacht door een Parijse hotellier.  Mijn fantasie verteld mij dat waarschijnlijk daar de naam Café Parisienne vandaan is gekomen. Maar dat is helaas niet terug te vinden.

Er zijn tegenwoordig verschillende soorten Grand Marnier. De bekendste is de Red Label. Dit is de standaard. De Yellow Label heeft de laagste kwaliteit en word van graanjenever gemaakt i.p.v. cognac. Deze gebruik je vooral voor cocktails en flamberen. En dan zijn er nog een aantal verfijnde Grand Marniers gemaakt van hoge kwaliteit cognac van soms wel decennia oud.

sinaasappel - citrus - recept - recepten

Sinaasappel

Gebruik die sinaasappel mensen! Je kunt er echt zoveel mee. In marinades, zelfgemaakte limonade of diverse soorten gebak.

Café Parisienne

Café Parisienne

We gaan aan de slag om deze verwarmende koffie zelf te maken. Het is erg gemakkelijk om te maken. Maak je maar 1 of 2 Café Parisienne dan is mijn tip om een mini-flesje te kopen. Hieronder het recept voor 1 glas.

  • 1 kop sterke koffie á 150 ml.
  • 20 cl. Grand Marnier Red Label
  • 80 ml slagroom
  • Tl. kandijsuiker of rietsuiker

Klop als eerste de slagroom tot yoghurtdikte. Verwarm het glas met heet water zodat je koffie minder snel afkoelt. Doe de suiker bij de koffie en roer deze door tot de suiker is opgelost. Voeg de likeur toe. Als laatste doe je de slagroom erbij. Ongeveer 3 el. maar je kunt het naar smaak aanpassen.

Tafel Lekker na!

Tags: Koffie
DeelPin6VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Scroppino met Luxardo Limoncello
Drankjes

Verwenmoment met scroppino met limoncello en verse citroen

Waikiki meloencocktail
Drankjes

Waikiki meloencocktail; maak van je fruitmoment een feestje

Zomerse mocktail met verse perziken
Drankjes

Makkelijk recept: zomerse mocktail met verse perziken

Blauwe bessen mocktail
Drankjes

Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten

Pinacolada mocktail
Drankjes

Maak zelf een frisse pinacolada mocktail met verse ananas

Rabarbersiroop
Drankjes

Heerlijke rabarbersiroop voor limonade, kwark en cocktails; seizoensfavoriet

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!