Fruitjenever van rode grapefruit en sinaasappel – Fruitjenevers worden voornamelijk in België gedronken. Het wordt gemaakt door simpelweg vers geperst sap en suiker aan pure jenever toe te voegen en de tijd zijn werk te laten doen. De meest bekende soort is de citroenjenever. Wij gingen aan de slag met rode grapefruit en sinaasappels. Fruitjenever drink je het beste goed gekoeld.
Grapefruit of pompelmoes; hoe zit het nu precies?
Er is meer dan alleen een rode en witte grapefruit, en is het nu een grapefruit of pompelmoes? Antwoorden en recepten vind je hier
Sinaasappel
Gebruik die sinaasappel mensen! Je kunt er echt zoveel mee. In marinades, zelfgemaakte limonade of diverse soorten gebak.
Fruitjenever van rode grapefruit en sinaasappel
- 4 Rode Grapefruits
- 2 Sinaasappels
- 1 liter Jenever 30%
- 40 klontjes Suiker
Pers de sinaasappels en grapefruits uit. Verwijder de pitten en schenk het sap met het losgekomen vruchtvlees in een grote pot die je kunt afsluiten. Voeg de jenever toe samen met de suikerklontjes. Schud alles goed door elkaar. Zet minimaal 7 dagen tot maximaal 10 dagen op een donker plaats. Schud de pot regelmatig goed zodat de suikerklontjes mooi oplossen. Giet het mengsel na de rustdagen door een zeef met kaasdoek om alles te ontdoen van onzuiverheden. Giet in een mooie fles en laat afkoelen in de koelkast.
Tafel lekker!
Nooit geweten dat fruitjenever zo makkelijk te maken was ! Ik ga meteen aan de slag.