• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Drankjes

IJsthee met nectarine

Connie Derks door Connie Derks
in Drankjes
0
ijsthee met nectarine

IJsthee met nectarine – Ben je liefhebber van ijsthee, dan moet je de ijsthee met nectarine echt eens maken. De perfecte dorstlesser met de smaak van thee en echte nectarine. Geen kunstmatige smaakjes, maar puur fruit.

Alle smaken in de siroop

Om de smaak van de nectarine in de ijsthee te krijgen moet je gebruikmaken van de techniek infuseren, wat eigenlijk niets anders is dan laten intrekken van smaakstof in een vloeistof. Klink heel ingewikkeld, maar dat is het niet altijd. Denk maar aan thee of koffie zetten, dat is ook smaak aan water geven.

Deze siroop heeft zoveel smaak, je kunt hem ook met water in plaats van thee maken dan heb je heerlijke limonade met een echte vruchtensmaak

Hoe doe je dat nu met nectarine, want dat is een vrucht, geen poeder of blaadjes. Je maakt een suikerstroop en daar doe je in schijfjes gesneden nectarine in. Dit breng je zachtjes aan de kook. Daarna laat je het mengsel, met de deksel, op de pan een paar uur staan. Je ziet dat de siroop een prachtige kleur heeft gekregen en heerlijk ruikt. De nectarines hebben veel van hun smaak afgegeven. Schrik niet van de hoeveelheid suiker in de siroop voor de ijsthee met nectarine, er komt nog bijna 1.5 liter thee bij. Dit is in verhouding minder dan de meeste gebruikelijke limonadesiropen. En je mag en kan er altijd nog meer thee of water bij doen.  En vergeet de hoeveelheid water van de smeltende ijsklontjes niet.

De smaak te pakken? Maak dan ook zelf limonadesiropen of maak ijsthee op een andere manier

Je gooit niets weg

Gooi die schijfjes nectarine die hebben staan trekken in de siroop niet weg. Ze zijn erg lekker in de yoghurt of vla of zelfs bij een blokje kaas. Ze zijn nu gekonfijt. Zo heb je maar liefst 2 technieken bij het maken van de ijsthee met nectarine gebruikt zonder dat het je moeite kostte.

IJsthee met nectarine in beslagen glazen

Als je ijsthee drinkt moet die zo koud zijn dat de glazen ervan beslaan. Dat is echt het lekkerst. Maak de siroop daarom al een dag vooraf en doe dat ook met de thee, die je eventueel later nog verdunt met meer water. Lauwe ijsthee is geen ijsthee. Handig is een grote glazen karaf met een rooster in de dop zodat in de karaf lekker veel ijs en schijfjes nectarine kunnen, zonder dat ze met een hoop geknoei in je glas vallen. Doe liever voor je de ijsthee met nectarine inschenkt een paar blokjes ijs in en een schijfje nectarine in de glazen. Je glas ijsthee ziet er dan gelijk een stuk feestelijker uit.

Als je ijsthee drinkt moet deze zo koud zijn dat de glazen ervan beslaan. Dat is echt het lekkerst!

Perziken

Perzik en nectarine; veelzijdige zomerse vruchten

Het verschil tussen perzik en nectarine. Waar komen ze vandaan, hoe koop je de beste exemplaren en nog meer tips.

IJsthee met nectarine

Porties: 6 tot 8 glazen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 nectarines
  • 3 zakjes (zwarte) thee
  • 200 gram suiker
  • ijsklontjes

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je ijsthee met nectarine:

Doe de suiker met 250 ml water in een pannetje en breng aan de kook.

Snijd ondertussen 3 nectarines in schijfjes. Doe de nectarine in de suikerstroop en breng alles samen aan de kook. Zet het vuur laag en laat 2 minuten zachtjes doorkoken. Doe de deksel op de pan en zet het vuur uit. Laat zo minimaal uur staan zodat de smaken goed in kunnen trekken. Zeef de nectarine schijfjes uit de siroop.

Breng een halve liter water aan de kook. Schenk dit in een hittebestendige kan of kom en laat hierin de thee 5 minuten trekken. Haal de zakjes eruit anders wordt de thee bitter. Laat afkoelen.

Doe de thee en de siroop bij elkaar en voeg 750 ml tot 1 liter water toe. Proef tussendoor voor de gewenste sterkte, je kunt er nog altijd water bij doen en de ijsklontjes geven ook nog water. Zet de ijsthee met nectarine liefst een hele nacht in de koelkast. Tip: Gebruik hier grote, lege frisdrankflessen voor.

Schud de ijsthee met nectarine in een grote kan met lekker veel ijsblokjes en schijfjes nectarine. Snijd ook nog extra schijfjes voor in de glazen. Serveer de ijsthee met nectarine ijs- en ijskoud.

Tafel lekker !!

DeelPin6VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Water met komkommer, munt en gember
Drankjes

Een frisse kan water met komkommer munt en gember op tafel

Perzik abrikoos smoothie
Drankjes

Zomerse traktatie: zelfgemaakte perzik abrikoos smoothie

Scroppino met Luxardo Limoncello
Drankjes

Verwenmoment met scroppino met limoncello en verse citroen

Waikiki meloencocktail
Drankjes

Waikiki meloencocktail; maak van je fruitmoment een feestje

Zomerse mocktail met verse perziken
Drankjes

Makkelijk recept: zomerse mocktail met verse perziken

Blauwe bessen mocktail
Drankjes

Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!