Kiwi mojito: Met een aperitief begin je je etentje altijd goed. Het is een feestelijk welkom aan je gasten. Heb je een recept voor een heerlijk verfrissend aperitiefje nodig? Maak dan eens een licht bevroren kiwi mojito. Maak maar direct een dubbele hoeveelheid van de verrassende cocktail, want hij smaakt echt naar meer! Want drankjes met vers fruit, daar krijgt niemand genoeg van. En een kiwi mojito is niet alleen lekker als aperitief, maar zeker op een feestje op een warme zomeravond kun je er heel goed mee voor de dag komen.
Verras met een kiwi mojito
Een mojito is een verfrissende cocktail met witte rum en limoensap. Nu kun je met cocktails natuurlijk lekker variëren. Gebruik het verse fruit dat jij lekker vindt. Voor een tropisch effect gebruik je natuurlijk ook exotisch fruit. De aardbeien variant wordt regelmatig gemaakt, maar wat dacht je van een kiwi mojito. De friszure smaak van de kiwi geeft de cocktail een enorme oppepper. Een heerlijk drankje om je maaltijd te beginnen of als lekkere cocktail op een zwoele, zomerse avond.
Kiwi’s in de cocktail
Je maakt dit recept voor de kiwi mojito met groene kiwi’s. Kiwi’s zijn heerlijk en gezond fruit vol met vitamine C. Zit er toch nog iets gezonds in die cocktail! Wil je eens een variant maken? Natuurlijk kun je dit recept ook heel goed met gele kiwi’s maken.
Een frozen mojito
Om het verfrissende van de cocktail nog wat te benadrukken laat je de kiwi mojito aanvriezen, zodat het een dik vloeibaar geheel wordt. Zoiets als een slush puppy, het half bevroren waterijs. De glazen voor de cocktail zet je ook in de diepvries, voor een extra leuk effect. De blaadjes munt en een paar plakjes kiwi leg je vast klaar. Als je gasten komen neem je alles uit de vriezer en maak je in no-time een heerlijke, verrassende en ijskoude cocktail. Proost!
Kiwi; Groen, Geel, Rood of Mini fruit
Behalve dat een kiwi erg lekker en mooi is maken de vele goede eigenschappen van deze exoot de kiwi de krachtpatser onder het fruit.
Kiwi mojito
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 3 groene kiwi’s
- 1 1/2 limoen
- 100 ml witte rum
- 1 eetlepel rietsuiker
- 2 takjes munt
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kiwi mojito:
Schil de kiwi en houdt 4 schijfjes apart voor de garnering, snij de rest in stukken.
Haal een paar mooie blaadjes van de munt voor de decoratie en doe de rest van de blaadjes samen met de kiwi, de rum en het sap van 1 limoen in een blender. Heb je geen blender dan kan het ook met een staafmixer. Giet alles in een plat diepvriesbakje.
Houd je niet van de pitjes, dan kun je die er nu uit zeven.
Zet het diepvriesbakje en 4 kleine glaasjes minimaal 2 uur in de diepvries.
Snijd de halve limoen in 4 partjes en leg die samen met de achtergehouden kiwi en munt in de koelkast tot gebruik. Roer de mojito tussentijds een keer door.
Haal de kiwi mojito en de glaasjes uit de vriezer. Roer de inhoud los en verdeel die over de 4 glaasjes. Decoreer met de achtergehouden plakjes kiwi, de blaadjes munt en geef er een partje limoen bij. Serveer de kiwi mojito met een afgeknipt dik rietje en een theelepeltje.
Tafel lekker !!