Mojito van cranberry, feestcocktail voor bij het aperitief – Heel wat mensen beschouwen het aperitief als een onlosmakelijk deel van een etentje. En waarom niet! Er is niets zaliger om bij te praten met een glaasje en een lekker hapje, terwijl je al uitkijkt naar al dat lekkers dat nog komen moet.
Verwelkom uw gasten of de ‘bob’ gasten eens op een originele alcoholvrije cocktail met cranberry’s.
Cranberry’s; van zuur naar zoet!
Cranberry's, de mooie donkerrode bes. Je kunt ze rauw niet eten. Maar wat doe je er dan wel mee? Lekker Tafelen legt het je uit!
Mojito van cranberry
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 200 ml water
- 240 gram suiker
- 150 gram cranberry’s
- een handvol muntblaadjes
- een handvol ijsblokjes
- 2 limoenen in partjes gesneden
- 2 blikjes canada dry (frisdrank op basis van gember) of Sprite
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een mojito van cranberry:
Doe de cocktailglazen even in de vriezer om alvast goed te koelen.
Doe het water en de suiker in een steelpan en laat even opkoken. Doe hierbij de cranberry’s en laat ze even poffen.
Laat het suikermengsel afkoelen. Doe hierbij de blikjes canada dry of Sprite en meng goed.
Doe in een cocktailglas een deel van het bessen-suikermengsel. Doe hierbij de ijsblokjes, de limoenpartjes en de muntblaadjes. Giet er nog wat van het suikermengsel over en werk af met een takje munt en nog een limoenpartje. Een rietje maakt het gemakkelijk om deze lekkere cocktail te drinken.
Tafel lekker !!