• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Drankjes

Verwenmoment met scroppino met limoncello en verse citroen

Genieten van een ijskoude smaakexplosie tussendoor, maar ook zalig als nagerecht.

1
Scroppino met Luxardo Limoncello

Scroppino met limoncello is dé verfrissende cocktail die je heel makkelijk zelf maakt. Met maar een paar verse ingrediënten zet je in tien minuten een feestelijk drankje op tafel dat perfect past bij een zomerse avond of een uitgebreid Italiaans diner. Door de combinatie van citroen-sorbetijs, prosecco en limoncello krijgt deze scroppino een intense, frisse smaak waar je gasten dol op zullen zijn.

Scroppino met limoncello is ook ideaal als tussengang bij een meergangendiner, want het reinigt je smaakpapillen en maakt de overgang naar het volgende gerecht lekker licht. Wil je de scroppino als nagerecht serveren? Voeg dan vers zomerfruit toe zoals aardbeien of frambozen voor een extra feestelijke touch. Door dit drankje zelf te maken, proef je niet alleen de kracht van verse ingrediënten, maar laat je ook zien dat een kleine moeite groot kan smaken. Bewaar je limoncello in de vriezer en zet je glazen alvast koud voor het beste resultaat. Scroppino met limoncello maken? Gewoon doen!

Scroppino met limoncello

Porties:4 personen
Voorbereiding:5 minuten
Bereiding:5 minuten
Wachttijd:0 minuten
Totale tijd:10 minuten

Ingrediënten:

  • 120 ml limoncello
  • 400 gram citroen-sorbetijs
  • 200 ml prosecco
  • 4 takjes citroenmelisse
  • 4 schijfjes limoen

Zo maak je scroppino met limoncello:

Leg je limoncello minimaal een uur vooraf in de diepvries, de glazen mogen ook al in de diepvries zodat die ook goed koud worden.

Spoel de citroenmelisse af en haal er de onderste blaadjes af. Leg de takjes op een bordje in de koelkast.

Doe de limoncello, het ijs en de losse blaadjes citroenmelisse in een blenderbeker en giet er de prosecco bij. Blender alles tot een dikke gladde massa.

Verdeel de scroppino over de ijskoude glazen en decoreer met de takjes citroenmelisse en een schijfje limoen. Geef er eventueel rietjes bij.

Heb je geen blender? Een staafmixer of een gewone mixer kan ook. Laat het ijs dan even 10 minuten op temperatuur komen om alles beter te kunnen mengen. Neem een hoge kom en voeg de prosecco samen met de fijngehakte losse blaadjes op het laatst toe.

Tafel lekker !!

Niveau

Makkelijk

Dieet

Vegetarisch

Kooktechniek

Blender

Kooktijd

Tot 15 minuten

Verse ingrediënten

Limoen

Scroppino met limoncello is een klein voorbeeld van hoe je met verse ingrediënten iets feestelijks op tafel zet zonder dat het ingewikkeld is. Door goede limoncello te gebruiken proef je echt het verschil. Het citroen-sorbetijs geeft een frisse basis, terwijl de prosecco zorgt voor de lichte bubbels die deze cocktail zo bijzonder maken. Verse citroenmelisse maakt het geheel helemaal af en geeft een subtiel kruidig accent. Ook het serveren is eenvoudig: zet je glazen een half uurtje in de diepvries, dan blijft de scroppino langer dik en koud.

Deze scroppino past bij veel momenten: als verfrissende tussengang tijdens een diner, als aperitief bij een zomerse barbecue of gewoon als licht nagerecht. Tip: serveer de scroppino met vers zomerfruit zoals aardbeien of bramen, dat maakt het extra vrolijk. Bewaren hoeft eigenlijk niet, want dit drankje maak je het liefst vers en drink je direct op zijn best. Toch restjes over? Vries het in als sorbet en schep het later uit als fris dessert. Zo maak je van iets kleins toch weer een genietmoment.

Een scroppino met limoncello laat zien dat je geen dure flessen en ingewikkelde mixtechnieken nodig hebt voor een feestelijk effect. Met een goede prosecco en een paar minuten extra tijd in de keuken steel je zo de show. Verse ingrediënten geven echt de smaakbeleving die je wilt, dus ga niet voor kant-en-klare mixjes, maar maak het lekker zelf. Dat smaakt niet alleen beter, maar voelt ook nog eens bijzonder.

Scroppino met limoncello

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 120 ml limoncello
  • 400 gram citroen-sorbetijs
  • 200 ml prosecco
  • 4 takjes citroenmelisse
  • 4 schijfjes limoen

Bereidingswijze van dit recept

Leg je limoncello minimaal een uur vooraf in de diepvries, de glazen mogen ook al in de diepvries zodat die ook goed koud worden.

Spoel de citroenmelisse af en haal er de onderste blaadjes af. Leg de takjes op een bordje in de koelkast.

Doe de limoncello, het ijs en de losse blaadjes citroenmelisse in een blenderbeker en giet er de prosecco bij. Blender alles tot een dikke gladde massa.

Verdeel de scroppino over de ijskoude glazen en decoreer met de takjes citroenmelisse en een schijfje limoen. Geef er eventueel rietjes bij.

Heb je geen blender? Een staafmixer of een gewone mixer kan ook. Laat het ijs dan even 10 minuten op temperatuur komen om alles beter te kunnen mengen. Neem een hoge kom en voeg de prosecco samen met de fijngehakte losse blaadjes op het laatst toe.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Karnemelkcake met een fris laagje limoen

    Karnemelkcake met een fris laagje limoen; een verrassend frisse traktatie

  • aardbeiensalade

    Aardbeiensalade met limoncello en munt

  • salsa van ananas

    Salsa van ananas

  • Kippenvleugels met limoen en gember

    Kippenvleugels met limoen en gember uit de oven of de airfryer

  • Exotische fruitsalade

    Exotische fruitsalade; een salade met passie

  • Curd maken

    Curd maken: zo lukt het altijd, stap voor stap

  • noodles met rundvlees en verse groenten

    Zelfgemaakte instant noodles met rundvlees en verse groenten

  • Instant noodles met gekookte grote garnalen

    Zelfgemaakte instant noodles met gekookte grote garnalen

  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone

    Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone

  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren

    Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.