Water met komkommer, munt en gember: Een heerlijke caloriearme dorstlesser, dit water met komkommer, munt en gember is lekker verfrissend op een warme dag en het staat ook zo mooi op tafel.
Gebruiken wat je hebt
Iedereen die kookt met verse ingrediënten weet dat je wel eens wat overhoudt. Je gebruikt een halve komkommer voor iets, en de andere helft blijft dus over. Die kun je gewoon in plakjes snijden en ergens neerzetten. Dat bakje is zo leeg. Maar er is dus nog een manier. Water met een smaakje. Snijd die komkommer dus gewoon in lange linten en stop het met wat andere smaakmakers in een kan water. Ook dan geldt, die kan is zo leeg.
In de zomer maak je water met komkommer, munt en gember
In de zomer zou er eigenlijk altijd wel een komkommer in de koelkast moeten liggen. De groente doet het goed in salades, maar plakjes komkommer, bij een maaltijd of gewoon in een schaaltje op tafel, zorgen ook dat er veel meer vitaminen naar binnen gewerkt worden. En dat geldt dus ook voor water met komkommer. Van dat stukje komkommer dat je overhoudt, maak je dat in een handomdraai.
Met lekkere smaakmakers
Een kan water met komkommer ziet er al mooi uit, maar mist nog wat smaak. Je kunt daar natuurlijk net zo makkelijk wat smaken aan toevoegen. Je gaat er natuurlijk geen suiker in doen, maar als je een mooi stukje gember hebt liggen kun je dat er als smaakmaker heel goed bij doen. En wat dacht je van een paar blaadjes munt? Zo maak je er een lekker drankje van en als je een karaf kan op tafel zet als je gasten krijgt zit de sfeer er direct al in. Iedereen wordt er blij van, alleen al omdat je het zelf gemaakt hebt.
Per ongeluk of expres?
Het kan zijn dat je dit per ongeluk maakt, omdat je nu eenmaal iets over hebt. Maar wat dacht je ervan om dat vaker te maken? Want eerlijk is eerlijk, hier zitten geen kunstmatige smaken in, en dit is echt beter dan de pakken of flessen water met een smaakje dat je in de supermarkten koopt. Het is lekker, het staat gezelliger op tafel en het is het drankje waar jij trots op mag zijn, omdat je het echt zelf gemaakt hebt. De volgende keer maak je het water met komkommer, munt en gember dus expres en je zult zien, je bedenkt er vanzelf meerdere varianten op. Er is echt heel veel mogelijk!
Komkommer, fris, gezond en vooral lekker!
Komkommer, een heerlijke groente, die je overal voor kunt inzetten. Niet alleen als snack of salade, maar ook op verrassende andere manieren!
Water met komkommer munt en gember
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 – 1 1/2 liter water
- een halve komkommer of een kleine
- een stukje gember 4 cm
- 3 takjes munt
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je water met komkommer, munt en gember:
Vul de kan met koud water.
Schil de gember en snijd er dunne plakjes van, snij met een kaasschaaf dunne plakjes van de komkommer.
Was de munt en doe alles in de karaf met water.
Zet minimaal 1 uur koud weg.
Serveer het water met komkommer, munt en gember lekker koud met ijsblokjes.
Tafel lekker !!