• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
woensdag 12 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Drankjes

Zelf advokaat maken

Dat is makkelijker dan je denkt!

0
zelf advokaat maken

Zelf advokaat maken – Veel meer dan eidooiers, suiker en vodka is er niet voor nodig om je eigen advokaat te maken. Probeer het maar eens, het is makkelijker dan je denkt. En natuurlijk veel lekkerder dan een fles uit de winkel.

Eidooiers?

Het drankje advokaat is een eierlikeur zoals ze in Duitsland zeggen. Het bestaat dan ook vooral uit de dooiers van verse eieren. Dit wordt aangevuld met vodka of een andere neutrale drank met een vrij hoog alcoholpercentage. Door de alcohol wordt de advokaat geconserveerd en is zo langer houdbaar. Er zijn heel veel recepten voor advokaat. Soms worden er hele eieren gebruikt, in plaats van alleen de dooiers, maar dat levert dan wel een minder stevig resultaat op. Het spreekt natuurlijk voor zich dat je als je zelf advokaat maakt, je met verse producten van goede kwaliteit werkt.

Gebruik de overgebleven eiwitten om schuim te bakken, een heerlijke combinatie met slagroom en advokaat

De drank bepaalt de smaak

Welke alcoholhoudende drank je gebruikt is heel bepalend voor de smaak. Jenever of brandewijn zijn vrij sterk en soms zelfs scherp van smaak. Gebruik je vodka, dan is de smaak veel zachter. Het is logisch dat als je zelf advokaat maakt en je een lekkere zachte vodka gebruikt, het eindresultaat ook zachter van smaak is. Dus kijk goed welke drank je gebruikt, en wat je wens is.

Zelf advokaat maken met room en vanille

Om de smaak nog meer te verzachten kun je extra room toevoegen, al blijft de alcoholhoudende drank de smaak voor een groot deel bepalen. Ook het gebruik van vanille voegt veel aan smaak toe. Gebruik dan ook een echt goede vanille-extract of een vanillestokje om de likeur op smaak te brengen. Vaak wordt er ook nog geslagen room gebruikt als afwerking in het glas. Het is een traditionele gewoonte om de zelfgemaakte lekkernij zo te serveren.

advokaat
advokaat 2
advokaat 3
advokaat

Advokaat (of advocaat) ouderwets? Echt niet!

Advokaat is niet alleen lekker in een glaasje met wat slagroom. Ook in nagerechten en gebak steelt deze eierlikeur de show!

Zelf advokaat maken

Porties: 1/2 liter
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 10 eidooiers
  • 100 gram fijne suiker
  • een mespuntje zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 120 ml vodka
  • 50 ml slagroom of meer (optioneel)

Bereidingswijze van dit recept

Zelf advokaat maken doe je zo:

Doe de dooiers samen met de suiker en het zout in een glazen of rvs schaal. Roer goed door.

Voeg de vodka toe en roer die er ook doorheen.

Zet nu de schaal op een pan met een laagje kokend water en verwarm nu, al roerende, de massa au bain-marie tot 63 graden Celsius. Let op, blijf goed roeren en zet het vuur niet te hoog om klontjes te vermijden.

Als je de 63 graden bereikt hebt, zal de advokaat dikvloeibaar zijn. Je kunt dit controleren door op de achterkant van een lepel een streep te trekken. Die moet even zichtbaar zijn en niet gelijk dicht vloeien. Haal de advokaat van de pan en zet de kom in een bodem koud water zodat de advokaat niet verder gaart.

Voeg het vanille-extract toe en proef. Voeg eventueel de room toe tot de gewenste smaak en dikte bereikt is. Zeef de advokaat en doe die in schone potjes. Draai de potjes goed dicht.

Bewaar en serveer de zelfgemaakte advokaat koel. De advokaat is tot 2 maanden houdbaar in de koelkast.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Gebakken rijst met ei

    Gebakken rijst met ei (Egg fried rice)

  • Spitskool met ei

    Spitskool met ei – makkelijk, snel en lokaal

  • Drie-in-de-pan

    Drie-in-de-pan; ouderwets lekker

  • Het perfecte roerei maken

    Het perfecte roerei maken

  • Kaiserschmarrn

    Kaiserschmarrn à la gasthof Schönblick

  • Klassieke eiersaus

    Klassieke eiersaus bij asperges: zelfgemaakt is het lekkerst

  • Uitsmijter

    Uitsmijter, verwen jezelf met een smakelijke lunch

  • Roerei met zalm

    Vers roerei met zalm voor ontbijt of lunch; iedereen lachend aan tafel

  • Avocado eisalade

    Avocado eisalade; voor ontbijt, lunch of borrel

  • Aardappelsalade met ei

    Aardappelsalade met ei

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans
  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.