Lekker Tafelen
zondag 18 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Dressing

Blauwe kaas dressing

Redactie door Redactie
in Dressing
0
Blauwe kaas dressing

Blauwe Kaas Dressing – In de Nederlandse keuken zie je deze dressing nog weinig maar hoe jammer is dat? Het is niet alleen simpel om te maken het is ook nog eens een geweldige smaakmaker voor veel verschillende gerechten met zowel groente, vlees en vis.

Blauwe kazen kenmerken zich door de blauwe schimmeldraden die door de kaas lopen en er zijn behoorlijk wat soorten, elk met hun eigen uitgesproken smaak. Ze zijn allemaal ook geschikt om deze dressing mee te maken. Ik ga in dit recept voor Gorgonzola en heerlijke kaas uit Noord Italië. Wist je dat deze kaas zijn naam dankt aan het dorpje waar het vandaan komt? Deze kaas heeft een sterke en pittige smaak die duidelijk naar voren komt in deze dressing.

Maak een lekkere pot vol van deze blauwe kaas dressing want deze is ongeveer een week houdbaar in de koelkast. Dat geeft dan garantie voor een week lang heerlijke gerechten en blije gezichten aan tafel!

Blauwe kaas dressing

Porties: 1 flesje/potje
Bereidingstijd: 5 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 75 gram gorgonzola
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 25 gram mayonaise
  • 2 el witte balsamico
  • 4 el karnemelk
  • 1 teen knoflook
  • een snufje zout
  • wat citroensap

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je blauw kaas dressing:

Meng de yoghurt met de mayonaise, balsamico, en karnemelk. Pers de knoflook erboven uit en meng deze door de dressing. Verkruimel de gorgonzola. Dit hoeft niet heel fijn, iets dikkere stukken mogen er best door zitten. Breng nu de dressing op smaak met wat zout en citroensap. Zet de blauw kaas dressing voor gebruik minstens 2 uur in de koelkast, op die manier verdelen de smaken zich goed.

Tafel lekker !!

Tags: KaasKaas - Blauwe kaas
DeelPin7TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Eierdressing
Dressing

Eierdressing maakt een feest van je salade en van verse groenten

Dressing met limoen en koriander
Dressing

Smaakmaker! Boerenyoghurt dressing met limoen en koriander

vinaigrette dressing olie
Dressing

Vinaigrette (Dressing op basis van olie)

Reacties 4

  1. mike says:
    2 jaar geleden

    Heb dit ook geprobeerd, nu kwam ik achter dat het heel lekker is met een stukje vlees van de bbq

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Dat klopt Mike. Fijn dat het lekker was!

      Beantwoorden
  2. Magalie says:
    3 jaar geleden

    Echt een heel lekker sausje en geen werk aan.
    Heb de karnemelk wel weggelaten en wat bieslook en sjallot toegevoegd na het mixen. Ook sjalotazijn gebruikt omdat ik die toevallig in de kast had staan. Nog wat versgemalen peper bij. Heerlijk! Gaat deze zomer nog veel gemaakt worden bij een lekker stukje vlees op de BBQ.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Leuk Magalie dat het zo goed bevallen is. Inderdaad lekker bij vlees van de BBQ ?

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken
  • Van gloeiend rooster tot gekoeld glas
  • Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast
  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude

Reacties

  • Redactie op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Redactie op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Roselinde Tichelaar-Zanen op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Roselinde Tichelaar-Zanen op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Martine op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!