• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
woensdag 12 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Dressing

Smaakmaker! Boerenyoghurt dressing met limoen en koriander

Dé dressing voor salades, maar ook geschikt als marinade of als dipsaus

0
Dressing met limoen en koriander

Boerenyoghurt dressing met limoen en koriander – Een zelfgemaakte dressing is een makkelijke manier om je maaltijden te verrijken met frisse en levendige smaken. Of je het nu gebruikt als dressing, marinade of dipsaus, de combinatie van limoen en koriander voegt een verfrissende twist toe aan diverse gerechten. Met slechts een paar ingrediënten en minimale voorbereidingstijd heb je een dressing met limoen en koriander die heel veel gerechten veel beter tot hun recht laat komen.

Limoen voor een heerlijke frisse dressing

Limoen is een perfecte basis voor dressings en marinades. Limoen is scherper, maar ook smaakvoller dan citroen en geeft heel veel gerechten net dat beetje extra. Dat er geen pitjes in zitten, is mooi meegenomen.

De prachtige groene kleur van de dressing met limoen en koriander geeft veel gerechten een frisse uitstraling.

Een dressing met mogelijkheden

Het is altijd fijn als je iets maakt dat erg lekker is en dat je ook op meerdere manieren kunt gebruiken. Met één keer werk kun je lekker veel experimenteren met smaken.

Hiervoor kun je de dressing met limoen en koriander gebruiken:

Salades: De frisse en pittige smaken van de dressing passen perfect bij Mexicaans geïnspireerde salades met avocado en maïs. De dressing geeft je groene salades een frisse, pittige kick.

Gegrilde gerechten: Gebruik de dressing als saus voor gegrilde kip, vis of groenten. De smaak van limoen past perfect bij de rokerige smaken van gegrild vlees, vis of groenten.

Marinade: Dankzij de zuren in de limoen en de enzymen in de yoghurt kun je de dressing met limoen en koriander ook als marinade gebruiken. Marineer bijvoorbeeld kipfilets of garnalen enkele uren in de dressing voordat je ze grilt of bakt voor een ware smaaksensatie.

Dipsaus: Serveer de dressing als dip bij taco’s, wraps, tortillachips of gegrilde broodstengels. De romige, licht pittige en frisse smaak maakt het een ideale dip.

Bewaaradvies

De dressing met limoen en koriander blijft, in een goed afgesloten potje of flesje en gekoeld, tot vijf dagen goed. Roer of schud de dressing goed voor elk gebruik, aangezien de ingrediënten kunnen scheiden tijdens het bewaren.

Dressing met limoen en koriander

Porties: een flesje vol
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 ml volle boerenyoghurt
  • 2 limoenen
  • klein bosje koriander
  • 50 ml milde olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels honing
  • een stukje rode peper
  • 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een dressing van limoen en koriander:

Was de limoenen en droog ze.

Rasp de schil van 1 limoen.

Pers de beide limoenen uit en doe het sap in een blenderbeker.

Snijd een stukje rode peper naar smaak fijn en voeg die samen met de olijfolie, honing, zout en grofgesneden koriander bij het limoensap en de zest in een blenderbeker.

Pers er de knoflook boven uit.

Blend dit tot een gladde groene massa. Voeg indien nodig een beetje yoghurt toe om makkelijker te kunnen blenderen.

Roer de yoghurt handmatig door de dressing om hem lobbig te houden. Wil je een vloeibare dressing? Mix de yoghurt dan wel direct mee.

Giet de dressing met limoen en koriander in een fles en bewaar koel tot gebruik.

Voor gebruik altijd even goed schudden.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit header

    Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit

  • pruimenjam maken

    Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen

  • Tiramisu met bosbessen en citroen

    Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

  • Apfelstrudel

    Maak het jezelf makkelijker: Apfelstrudel van bladerdeeg

  • Drie-in-de-pan

    Drie-in-de-pan; ouderwets lekker

  • Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

    Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

  • zelf limonade maken

    Zelf limonade maken

  • Gestoofde appeltjes

    Gestoofde appeltjes; heerlijk bij vlees … of als toetje!

  • Aardbei mocktail mojito style

    Een feestelijke aardbei mocktail in de stijl van een mojito

  • Tonijnsalade met appel-min

    Tonijnsalade met appel

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans
  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.