Boerenyoghurt dressing met limoen en koriander – Een zelfgemaakte dressing is een makkelijke manier om je maaltijden te verrijken met frisse en levendige smaken. Of je het nu gebruikt als dressing, marinade of dipsaus, de combinatie van limoen en koriander voegt een verfrissende twist toe aan diverse gerechten. Met slechts een paar ingrediënten en minimale voorbereidingstijd heb je een dressing met limoen en koriander die heel veel gerechten veel beter tot hun recht laat komen.
Limoen voor een heerlijke frisse dressing
Limoen is een perfecte basis voor dressings en marinades. Limoen is scherper, maar ook smaakvoller dan citroen en geeft heel veel gerechten net dat beetje extra. Dat er geen pitjes in zitten, is mooi meegenomen.
De prachtige groene kleur van de dressing met limoen en koriander geeft veel gerechten een frisse uitstraling.
Een dressing met mogelijkheden
Het is altijd fijn als je iets maakt dat erg lekker is en dat je ook op meerdere manieren kunt gebruiken. Met één keer werk kun je lekker veel experimenteren met smaken.
Hiervoor kun je de dressing met limoen en koriander gebruiken:
Salades: De frisse en pittige smaken van de dressing passen perfect bij Mexicaans geïnspireerde salades met avocado en maïs. De dressing geeft je groene salades een frisse, pittige kick.
Gegrilde gerechten: Gebruik de dressing als saus voor gegrilde kip, vis of groenten. De smaak van limoen past perfect bij de rokerige smaken van gegrild vlees, vis of groenten.
Marinade: Dankzij de zuren in de limoen en de enzymen in de yoghurt kun je de dressing met limoen en koriander ook als marinade gebruiken. Marineer bijvoorbeeld kipfilets of garnalen enkele uren in de dressing voordat je ze grilt of bakt voor een ware smaaksensatie.
Dipsaus: Serveer de dressing als dip bij taco’s, wraps, tortillachips of gegrilde broodstengels. De romige, licht pittige en frisse smaak maakt het een ideale dip.
Bewaaradvies
De dressing met limoen en koriander blijft, in een goed afgesloten potje of flesje en gekoeld, tot vijf dagen goed. Roer of schud de dressing goed voor elk gebruik, aangezien de ingrediënten kunnen scheiden tijdens het bewaren.
Dressing met limoen en koriander
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 200 ml volle boerenyoghurt
- 2 limoenen
- klein bosje koriander
- 50 ml milde olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels honing
- een stukje rode peper
- 1/2 theelepel zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een dressing van limoen en koriander:
Was de limoenen en droog ze.
Rasp de schil van 1 limoen.
Pers de beide limoenen uit en doe het sap in een blenderbeker.
Snijd een stukje rode peper naar smaak fijn en voeg die samen met de olijfolie, honing, zout en grofgesneden koriander bij het limoensap en de zest in een blenderbeker.
Pers er de knoflook boven uit.
Blend dit tot een gladde groene massa. Voeg indien nodig een beetje yoghurt toe om makkelijker te kunnen blenderen.
Roer de yoghurt handmatig door de dressing om hem lobbig te houden. Wil je een vloeibare dressing? Mix de yoghurt dan wel direct mee.
Giet de dressing met limoen en koriander in een fles en bewaar koel tot gebruik.
Voor gebruik altijd even goed schudden.
Tafel lekker !!