Lekker Tafelen
donderdag 15 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Dressing

Eiervinaigrette; frisse dressing die bij veel past

Redactie door Redactie
in Dressing
0
Eiervinaigrette

Eiervinaigrette; frisse dressing die bij veel past – Als je in het gelukkige bezit bent van een groentetuintje, heb je misschien ook wel kippen? Kippen betekent ook eieren … En weten ze eenmaal hoe het moet, dan heb je soms te veel eitjes. Dus wordt het improviseren: wat te doen met die lekkernijen?

Mogelijkheden te over natuurlijk, je kunt ze koken, bakken of verwerken in gebak, maar misschien heb je er nog nooit gedacht om van deze eieren een eiervinaigrette te maken? Deze vinaigrette is echt lekker en fris en past uitstekend bij een etentje of een brunch met koude gerechten. Zet hem naast een schaal (gegrilde) groenten, gerookte of gekookte zalm, en niet te vergeten: asperges. Maar ook lekker bij bijvoorbeeld boontjes. Ook niet onbelangrijk: je kunt de eiervinaigrette – mocht er nog wat overblijven – nog een paar dagen bewaren in de koelkast.

Zet hem naast een schaal (gegrilde) groenten, gerookte of gekookte zalm, en niet te vergeten: asperges.

saus maken op basis van eieren

Saus maken op basis van eieren (emulsiesauzen)

Je kunt saus maken op basis van eieren. Deze emulsiesauzen zou iedere kok uit zijn hoofd moeten kennen. Van mayonaise tot hollandaise en meer

Eieren

Eieren

Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.

Eiervinaigrette

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 eieren
  • 2 eetlepels dragonazijn
  • 2 dl olijfolie
  • 1 koffielepel mosterd
  • 2 augurken
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 tomaat
  • 2 eetlepels bieslook, kervel, peterselie
  • 2 a 3 eetlepels citroensap
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je eiervinaigrette:

Kook de eieren hard (in kokend water ongeveer acht minuten koken). Laat ze afkoelen in ijskoud water en pel ze daarna. Plet de eieren met een vork (niet te fijn). Dompel de tomaat 1 minuut in kokend water en verwijder vervolgens het velletje en de pitten van de tomaat. Snijd het vruchtvlees van de tomaat en snijd deze heel fijn (in ‘brunoise’).

Voeg de mosterd en dragonazijn bij de olijfolie en roer goed glad. Klop een beetje met een vork dat werkt vaak goed. Hak de augurken fijn, was de tuinkruiden en hak ook deze fijn. Doe de stukjes augurk, kappertjes en de tuinkruiden bij de vinaigrette en schep alles goed door elkaar. Voeg als laatste de geplette eieren erbij en ook de stukjes tomaat. Breng alles op smaak met peper en zout. Zet de eiervinaigrette even in de koelkast om het lekker fris te kunnen serveren.

Tafel lekker !!

DeelPin11TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Eierdressing
Dressing

Eierdressing maakt een feest van je salade en van verse groenten

Dressing met limoen en koriander
Dressing

Smaakmaker! Boerenyoghurt dressing met limoen en koriander

vinaigrette dressing olie
Dressing

Vinaigrette (Dressing op basis van olie)

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten
  • Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Reacties

  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim
  • Sylvia op Groentepakketten: gemak of beperking in de keuken?
  • Redactie op Lamszadel uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!