Erwtenmousse met gerookte forel; hapje voor bij de aperitief – Een onverwacht feestje, deze erwtenmousse met gerookte forel. Met dit hapje scoor je zeker! Het felgroen van de erwtjes met het oudroze van de gerookte forel geven een streling aan het oog. Een takje munt en een vleugje peper geven de ultieme smaak.
Klaar om je mee te laten nemen in mijn culinaire hapjes wereld? Tezamen gaan we het hier ontdekken!
Gerookte vis
Met gerookte vis zet je altijd iets lekkers op tafel. Voor inspiratie, een makkelijk recept of tips ben je hier op de goede plek.
Erwtenmousse met gerookte forel
- 150 gram diepvries erwtjes
- 3 eetlepels verse room
- 150 gram gerookte forel
- muntblaadjes en enkele voor de garnering
- peper van de molen en zout
Laat de erwtjes enkele minuten koken in gezouten water. Om de erwtjes de mooie groene kleur te laten houden, dompel je ze onmiddellijk onder in ijskoud water. Laat goed uitlekken.
Doe de erwtjes met de room en de muntblaadjes in de blender en pureer ze. Kruid af naar wens met peper en zout.
Serveer op een hapjeslepel. Scheur de gerookte forel in stukjes en steek ze in de erwtenmousse. Werk af met takje munt en een vleugje peper.
Tafel lekker!