Thaïs koken is niet moeilijk. Deze salade is het levende bewijs dat je geen kast vol ingrediënten nodig hebt voor een origineel Thaïs gerecht. Het zijn stuk voor stuk basics en vooral verse ingrediënten. Serveer als salade bij de barbecue of serveer met knapperig brood voor een makkelijke maaltijd.
- 5 malse entrecotes
- sap van 15 limoenen
- 5 eetlepels Thaise zoete chilisaus
- 1/2 eetlepel suiker
- 2 eetlepels vissaus
- 2 rode uien, in ringen
- 1 bosje lenteuien in ringen
- flinke bos koriander
- 5 tomaten in partjes
- handje verse muntblaadjes
- eventueel 200 gram rucola of veldsla
Rooster de entrecote ca. 6 minuten op een barbecue. Onder de grill kan ook, of neem een grillpan. Keer ze na drie minuten even om. Laat ze afkoelen en snijd in dunne reepjes. Meng limoensap, chilisaus, suiker en vissaus tot een dressing. Geef de smaken even de tijd om in te trekken.
Schep rode ui, lente ui, vleesreepjes en flink wat koriander door de dressing. Zet de schaal weer even weg en schep er voor het serveren de tomaat en komkommer door. Garneer met munt en koriander.
Tip: Voor een vollere salade kun je er een hand rucola of veldsla door scheppen.