Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Gefrituurde kaas op z’n Tsjechisch (Smazeny syr)

Redactie door Redactie
in Recepten
0
Gefrituurde kaas op z’n Tsjechisch (Smazeny syr)

Smazeny syr: gefrituurde kaas op z’n Tsjechisch –  Sommige gerechten blijven je altijd bij. Zo ken ik dit gerecht van mijn vakanties in Tsjechië. Zomer of winter. Bijna alle restaurants hebben dit wel op hun kaart staan met frites. En aan de piste vind je deze lekkernij op een broodje. We hebben het over gefrituurde kaas met tartaarsaus!

Paneren van kaas

Paneren is de belangrijkste techniek bij dit gerecht. Paneren heeft tot doel om een krokant jasje te creëren. Deze techniek gebruik je voor het maken van bijvoorbeeld schnitzels en kroketten. In het recept lees je hoe je moet paneren maar ik wil je alvast een paar tips geven.

  • Zorg ervoor bij paneren dat je het eerst door de bloem haalt, dit zorgt ervoor dat het ei goed aan het te paneren product blijft kleven.
  • Hoe vaker je een product door de ei en het paneermeel haalt hoe dikker de paneer-laag word.
  • En als laatste zorg er altijd voor dat het gehele product heel goed is bedekt is met je paneer-laag om zo het lekken van zachte producten te voorkomen zoals bijvoorbeeld kaas.

Smazeny syr: gefrituurde kaas op z’n Tsjechisch

Lunch voor 4 personen

Voor de gefrituurde kaas

  • 4 grote kadetten
  • 300 gr. kaas
  • 50 gr. bloem
  • 2 eieren (geklutst)
  • 70 gr. paneermeel
  • Zout & peper

Voor de tartaarsaus

  • 6 el. mayonaise
  • 1 grote augurk
  • 1 kleine ui
  • 1 tl. dille
  • 1 tl. worcestersaus
  • 1 tl. citroensap
  • 1 tl. mosterd
  • zout

Maak als eerste de saus. Doe de mayonaise in een schaaltje. Snij de augurk in fijne blokjes en snipper de ui heel fijn. Doe de augurk en ui bij de mayonaise. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe en breng het op smaak met het zout. Laat de saus in de koelkast goed trekken. Vind je de saus wat grof? Je kunt de saus altijd wat fijner hakken met een hakmolentje.

Het is belangrijk dat je een kaas kiest die goed smelt. Er zijn vele soorten. Vraag bij de kaasspecialist welke geschikt zijn en proef welke jij het lekkerste vind. Snij de kaas in plakken van 1 cm. Breed. Zorg dat je 4 plakken uiteindelijk hebt. Ontdoe de kaas van zijn waslaag.

Zet de bloem, ei en het paneermeel klaar in diepe borden. Begin met de bloem. Vervolgens haal je de kaas door het ei en het paneermeel. Daarna haal je het nogmaals door het ei en het paneermeel zodat hij tweemaal gepaneerd is. Dit zorgt ervoor dat de kans op lekken kleiner word.

Doe een laag van 1,5 cm zonnebloemolie in een goeie zware pan bv. Een hapjespan, braadpan of stalenkoekenpan bijvoorbeeld. Verwarm de olie tot 160 graden Celsius. Frituur de kaas hierin tot hij goudbruin is. De kaas kan een beetje gaan lekken, maar een kleine beetje is niet zo erg. Laat de gefrituurde kaas uitlekken op wat keukenpapier.

Snij de broodjes doormidden, doe de gefrituurde kaas erop en schep er een dikke lepel tartaarsaus overheen.

Eet smakelijk!

Tags: Kaas
DeelPin6TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche oude
Soep

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude

Vers fruit op een spies met marshmallows
Nagerecht

Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar

Lunch salade met gemarineerde asperge en gepocheerd ei.
Salade

Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei

Reacties 2

  1. Daniëlle says:
    9 jaar geleden

    Wat leuk, mijn buurjongen had het weleens over de heerlijke gefrituurde kaas uit Tsjechië! Ik ga hem dit recept zeker even laten zien.

    Beantwoorden
    • Hanneke says:
      9 jaar geleden

      Beste Daniëlle,

      Ben erg benieuwd wat je buurjongen er van vind! Veel kook- en leesplezier!

      Groeten,
      Hanneke

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!