• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten

Gefrituurde kaas op z’n Tsjechisch (Smazeny syr)

0
Gefrituurde kaas op z’n Tsjechisch (Smazeny syr)

Smazeny syr: gefrituurde kaas op z’n Tsjechisch –  Sommige gerechten blijven je altijd bij. Zo ken ik dit gerecht van mijn vakanties in Tsjechië. Zomer of winter. Bijna alle restaurants hebben dit wel op hun kaart staan met frites. En aan de piste vind je deze lekkernij op een broodje. We hebben het over gefrituurde kaas met tartaarsaus!

Paneren van kaas

Paneren is de belangrijkste techniek bij dit gerecht. Paneren heeft tot doel om een krokant jasje te creëren. Deze techniek gebruik je voor het maken van bijvoorbeeld schnitzels en kroketten. In het recept lees je hoe je moet paneren maar ik wil je alvast een paar tips geven.

  • Zorg ervoor bij paneren dat je het eerst door de bloem haalt, dit zorgt ervoor dat het ei goed aan het te paneren product blijft kleven.
  • Hoe vaker je een product door de ei en het paneermeel haalt hoe dikker de paneer-laag word.
  • En als laatste zorg er altijd voor dat het gehele product heel goed is bedekt is met je paneer-laag om zo het lekken van zachte producten te voorkomen zoals bijvoorbeeld kaas.

Smazeny syr: gefrituurde kaas op z’n Tsjechisch

Lunch voor 4 personen

Voor de gefrituurde kaas

  • 4 grote kadetten
  • 300 gr. kaas
  • 50 gr. bloem
  • 2 eieren (geklutst)
  • 70 gr. paneermeel
  • Zout & peper

Voor de tartaarsaus

  • 6 el. mayonaise
  • 1 grote augurk
  • 1 kleine ui
  • 1 tl. dille
  • 1 tl. worcestersaus
  • 1 tl. citroensap
  • 1 tl. mosterd
  • zout

Maak als eerste de saus. Doe de mayonaise in een schaaltje. Snij de augurk in fijne blokjes en snipper de ui heel fijn. Doe de augurk en ui bij de mayonaise. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe en breng het op smaak met het zout. Laat de saus in de koelkast goed trekken. Vind je de saus wat grof? Je kunt de saus altijd wat fijner hakken met een hakmolentje.

Het is belangrijk dat je een kaas kiest die goed smelt. Er zijn vele soorten. Vraag bij de kaasspecialist welke geschikt zijn en proef welke jij het lekkerste vind. Snij de kaas in plakken van 1 cm. Breed. Zorg dat je 4 plakken uiteindelijk hebt. Ontdoe de kaas van zijn waslaag.

DSC 1193
DSC 1196
DSC 1197
DSC 1198
DSC 1205
DSC 1209

Zet de bloem, ei en het paneermeel klaar in diepe borden. Begin met de bloem. Vervolgens haal je de kaas door het ei en het paneermeel. Daarna haal je het nogmaals door het ei en het paneermeel zodat hij tweemaal gepaneerd is. Dit zorgt ervoor dat de kans op lekken kleiner word.

Doe een laag van 1,5 cm zonnebloemolie in een goeie zware pan bv. Een hapjespan, braadpan of stalenkoekenpan bijvoorbeeld. Verwarm de olie tot 160 graden Celsius. Frituur de kaas hierin tot hij goudbruin is. De kaas kan een beetje gaan lekken, maar een kleine beetje is niet zo erg. Laat de gefrituurde kaas uitlekken op wat keukenpapier.

Snij de broodjes doormidden, doe de gefrituurde kaas erop en schep er een dikke lepel tartaarsaus overheen.

Eet smakelijk!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Tiramisu met bosbessen en citroen

    Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

  • Kaassaus voor bij nacho's

    Kaassaus voor bij nacho’s; maar dan wel die lekkere zelfgemaakte

  • Hollandse borrelplank

    Hollandse borrelplank; een feestje!

  • Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

    Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

  • Ovenschotel van spruitjes met Leidse kaas

    Hartig en gezond: Ovenschotel van spruitjes met Leidse kaas

  • Hapjes met brie

    Hapjes met brie: vijf verrassend eenvoudige ideeën voor de borreltafel

  • Cottage cheese pannenkoekjes

    Cottage cheese pannenkoekjes

  • Pannenkoek met groenten en kaas

    Pannenkoek met groenten en kaas; groot, mini of als lunchwrap

  • Romige pastasaus van mascarpone en verse tomaten

    Romige pastasaus van mascarpone en verse tomaten

  • Biefstuk met roquefortsaus

    Biefstuk met roquefortsaus; dat is smaak!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.