Gegrilde romaine sla met Parmezaanse kaas
Sla daar maak je een salade van, logisch toch? Maar een stevige sla, zoals de romaine, ook wel romeinse of romaanse sla genoemd, kan je ook grillen. Gebruik het hart van een grotere krop, maar kijk ook eens of je zogenaamde “baby romaine” kan vinden en maak per persoon een bijzonder bijgerecht.
Wat heb je nodig:
- 1 kropje baby romaine sla of het hart van een grotere krop
- Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- zeezout
- peper
Bereiding:
Meng de knoflook met de olijfolie, zeezout en peper.
Snijd het kropje romaine sla doormidden en bedruppel de snijhelften met de knoflookolie.
Laat een grillpan goed heet worden en grill de snijhelften voor z’n 2 minuten. Je kunt ook beide zijdes grillen, maar op deze manier behoud de sla lekker z’n bite.
Lekker met grof geschaafde Parmezaanse kaas.
“”kropje baby romaine sla of het hart van een krotere krop”. Dit moet waarschijnlijk “van een grotere krop” zijn. Leuk eenvoudig recept ga het maken. bedankt voor het delen.
Toch wel hè Bram ? We gaan ’t snel aanpassen.