• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten

Gelakte hondshaai met pastinaakpuree en courgette

Redactie door Redactie
in Recepten
0
hondshaai

Gelakte hondshaai met pastinaakpuree en courgette – Hondshaai, werd vroeger zeepaling genoemd. Dat mag niet meer. We hebben het ook wel degelijk over een haaiensoort. In Nederland nauwelijks verkrijgbaar, gevangen in de Noordzee en in België uitgeroepen tot vis van het jaar. Twee hele grote voordelen zijn de prijs (wat nou geïmporteerde pangasius) en het visje is vrij van graten. Daar worden veel vishaters misschien ook nog blij van.

De hondshaai wordt het hele jaar door gevangen in de Noordzee. De vis wordt nog zo weinig verkocht dar er geen vangquotum van toepassing is. Fileren? dat doen ze in de vismijn (Belgische visveiling). Het is een kwestie van in mootjes snijden en je kunt aan de slag.

Hondshaai kun je bakken in de pan, stoven, bereiden in de oven en ook op zuur leggen. Hoewel het geen paling is kun je hondshaai toepassen in alle palingrecepten. Bij de aankoop is er één simpele tip. Hoe roder de hondshaai hoe verser hij is.

Gelakte hondshaai met pastinaakpuree en courgette

voor 2 personen:

  • 4 grote moten hondshaai
  • 50 gram sojasaus
  • 50 gram honing
  • neutrale olie

Voor de pastinaak puree:

  • 4 pastinaken
  • 1 dl extra vierge olijfolie
  • peper, zout en nootmuskaat

Voor de courgette pasta:

  • 1 courgette
  • scheutje olijfolie

De hondshaai bereiden

Was en snijd de hondshaai in grote moten. Kruid met peper en zout. Bak de moten aan in olie in een hete pan en laat gedurende 3 minuten garen in een voorverwarmde oven op 180°C. Meng ondertussen de honing en sojasaus, smeer de hondshaai hiermee in en laat onder de hete grill mooi glanzend worden.

Was en schil de pastinaken. Snij in stukken en laat garen in kokend water. Pureer de pastinaak in de keukenmachine. Meng er de olijfolie, de nootmuskaat en peper en zout door.

Maak van de courgette slierten. Verwarm de olijfolie en stoof de courgette heel kort aan in de pan.

Serveer de pastinaak puree op een voorverwarmd bord. Leg hierop de moten hondshaai en de courgette pasta.
De rest van de marinade kan je mengen met het vocht van de gelakte hondshaai en lepel het over de mootjes vis.

Tafel lekker.

Courgette

Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!

Een lekkere, gezonde en voor van alles in te zetten vruchtgroente. Dat is de courgette. Ontdek hier handige tips en de lekkerste recepten. 

DeelPin8VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

crostini met abrikozen en roomkaas
Hapjes

Crostini met abrikozen en roomkaas

gebakken scholfilet met tartaarsaus
Visgerechten

Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept

Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
Vleesgerechten

Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien

Ontbijt met aardbeien
Ontbijt

Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola

spies van biefstuk
Vleesgerechten

Spies van biefstuk

Ovenschotel met venkel en spinazie
Ovenschotels

Ovenschotel met venkel en spinazie in filodeeg

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk
  • Ovenschotel met venkel en spinazie in filodeeg

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!