Lekker Tafelen
dinsdag 20 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Grieks brood gevuld met feta en spinazie: Tiropita

Redactie door Redactie
in Recepten
0
Grieks brood gevuld met feta en spinazie

Grieks brood gevuld met feta en spinazie: Tiropita – Formeel een brood, maar het lijkt meer op gebakken lasagnebladen, waartussen een heerlijke vulling verstopt zit. Het ronde brood wordt meestal in pizzapunten gesneden. De tiropita kun je warm of koud serveren. Als je dit brood eenmaal hebt gemaakt, geloof me, dan wil je het vaker maken en ga je experimenteren met de vulling. Maar laten we beginnen met deze klassieker….

Grieks brood gevuld met feta en spinazie

Voor een Tiropita van +/- 22 cm. doorsnee:

  • 300 gr. bloem
  • 1 el. azijn
  • 3 el. olijfolie
  • 1/2 afgestreken tl. zout
  • +/- 200 ml. water
  • +/- 50 gr. maismeel
  • 1 pakje feta à 200 gr.
  • een flinke bos (+/- 300 gr) (wilde) spinazie
  • 1 el. olie
  • +/- 100 gr. boter
  • 2 eieren
  • 150 ml. melk
  • peper

Maak eerst het deeg, door de bloem, azijn, olie, zout met elkaar te mengen en voeg dan net zoveel water toe totdat je een stevige bal hebt. Doe de bal in een plastic zakje of folie en laat een uurtje rusten.

Ondertussen maak je de spinazie schoon, snijd hem in grove stukken en bakt hem in een eetlepel olie even gaar. Breek de eitjes in een kom en voeg de melk eraan toe. Prak de feta in brokjes en voeg die aan het eiermengsel toe. Doe er ook nog wat peper bij.

Zodra het deeg is gerust, zet je de oven op 200 graden en verdeel je het deeg in 6 bolletjes, waarvan één bolletje net iets groter is dan de rest. Dit wordt je bodem, die kun je dan om de andere plakjes vouwen.

Smelt de boter op een zacht vuurtje.

Leg een vel bakpapier in een springvorm van ongeveer 22 cm. Rol het grootste bolletje eerst uit met de hand, stuif er wat maismeel over en onder en rol dan zo dun mogelijk uit met een deegroller. Leg de plak in het midden, de randen over de rand van de springvorm. Bestrijk met een kwastje met gesmolten boter en verdeel er dan een deel van de (uitgelekte) spinazie op. Vervolgens rol je een tweede bol uit en legt die er op. Weer bestrijken met boter en verdeel daar een deel van het fetamengsel over. Ga zo door totdat je bij het vijfde plakje alle spinazie en feta hebt verdeeld. Vouw de overgebleven randen nu over het geheel en dek af met het laatste plakje deeg. Bestrijk dat ook nog rijkelijk met boter en bak de tiropita ongeveer 40 à 45 minuten in de oven. Hij is gaar wanneer je het brood ziet opbollen en er mooie lichtbruine plekken op komen. Gaat het té hard? Zet de oven dan iets lager.

Dien de tiropita warm op of op kamertemperatuur, gesneden in pizzapunten.

 

Tags: GrieksKaasKaas - Feta
DeelPin3TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Eenvoudige tomatensalade van verse tomaten
Salade

Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten

Romige venkel uit de oven
Bijgerecht

Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas

Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
Salade

Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Reacties

  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • F. van Mastbergen op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!