• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten

Grieks brood gevuld met feta en spinazie: Tiropita

0
Grieks brood gevuld met feta en spinazie

Grieks brood gevuld met feta en spinazie: Tiropita – Formeel een brood, maar het lijkt meer op gebakken lasagnebladen, waartussen een heerlijke vulling verstopt zit. Het ronde brood wordt meestal in pizzapunten gesneden. De tiropita kun je warm of koud serveren. Als je dit brood eenmaal hebt gemaakt, geloof me, dan wil je het vaker maken en ga je experimenteren met de vulling. Maar laten we beginnen met deze klassieker….

Grieks brood gevuld met feta en spinazie

Voor een Tiropita van +/- 22 cm. doorsnee:

  • 300 gr. bloem
  • 1 el. azijn
  • 3 el. olijfolie
  • 1/2 afgestreken tl. zout
  • +/- 200 ml. water
  • +/- 50 gr. maismeel
  • 1 pakje feta à 200 gr.
  • een flinke bos (+/- 300 gr) (wilde) spinazie
  • 1 el. olie
  • +/- 100 gr. boter
  • 2 eieren
  • 150 ml. melk
  • peper

Maak eerst het deeg, door de bloem, azijn, olie, zout met elkaar te mengen en voeg dan net zoveel water toe totdat je een stevige bal hebt. Doe de bal in een plastic zakje of folie en laat een uurtje rusten.

Ondertussen maak je de spinazie schoon, snijd hem in grove stukken en bakt hem in een eetlepel olie even gaar. Breek de eitjes in een kom en voeg de melk eraan toe. Prak de feta in brokjes en voeg die aan het eiermengsel toe. Doe er ook nog wat peper bij.

Zodra het deeg is gerust, zet je de oven op 200 graden en verdeel je het deeg in 6 bolletjes, waarvan één bolletje net iets groter is dan de rest. Dit wordt je bodem, die kun je dan om de andere plakjes vouwen.

Smelt de boter op een zacht vuurtje.

Leg een vel bakpapier in een springvorm van ongeveer 22 cm. Rol het grootste bolletje eerst uit met de hand, stuif er wat maismeel over en onder en rol dan zo dun mogelijk uit met een deegroller. Leg de plak in het midden, de randen over de rand van de springvorm. Bestrijk met een kwastje met gesmolten boter en verdeel er dan een deel van de (uitgelekte) spinazie op. Vervolgens rol je een tweede bol uit en legt die er op. Weer bestrijken met boter en verdeel daar een deel van het fetamengsel over. Ga zo door totdat je bij het vijfde plakje alle spinazie en feta hebt verdeeld. Vouw de overgebleven randen nu over het geheel en dek af met het laatste plakje deeg. Bestrijk dat ook nog rijkelijk met boter en bak de tiropita ongeveer 40 à 45 minuten in de oven. Hij is gaar wanneer je het brood ziet opbollen en er mooie lichtbruine plekken op komen. Gaat het té hard? Zet de oven dan iets lager.

Dien de tiropita warm op of op kamertemperatuur, gesneden in pizzapunten.

 

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Tosti's 8 variaties om zelf te maken

    Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken

  • gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

    Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

  • Knapperige aardappelgratin met kaas

    Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven

  • macaroni ham en kaas

    Macaroni met ham en kaas; met krokant korstje uit de oven

  • Remeker kaas

    Remeker kaas: een bijzondere Nederlandse kaas

  • Ovenschotel met prei en nagelkaas

    Ovenschotel met prei en nagelkaas uit de Hollandse keuken

  • Carpaccio van rosbief

    Carpaccio van rosbief met verse geitenkaas en rucola

  • Broodje rosbief met verse geitenkaas

    Broodje rosbief met verse geitenkaas; dat is lekker lunchen

  • Gevulde kastanjechampignons met geitenkaas

    Gevulde kastanjechampignons met geitenkaas van de Molkerij

  • Kaaskroket met Ossekop

    Kaaskroket met Ossekop; een zachte Nederlandse kaas (uit Oss)

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.