Laat je eens verrassen door deze heerlijke Griekse soep. Of Avgolemono zoals de Grieken het zelf noemen is misschien wel de meest iconische van alle Griekse soepen. Het is op het menu bij iedere Griekse restaurant of bij bijna iedere brasserie wel te vinden. Je kan er zelf nog wat stukjes kip aan toevoegen als je dat lekker vindt.
- 50 gr fijne vermicelli
- 1 liter hete kippenbouillon
- 4 eetlepels fijngehakte peterselie
- 2 eetl. vers citroensap
- 1 ei
- 4 schijfjes citroen, gehalveerd
- zout en versgemalen zwarte peper
Doe de vermicelli in een pan en giet er de bouillon over. Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen tot de vermicelli bijtgaar is. Schep er de peterselie door. Klop het citroensap met het ei en klop er 2 eetlepels hete soep door. Giet het eimengsel al kloppend in de soep en roer tot die dikker wordt. Breng op smaak met de schijfjes citroen en dien op.
Kooktip: Laat de soep niet koken na het toevoegen van het ei en het citroensap, daar het ei zal gaan schiften. De soep moet glad en romig indikken.