Lekker Tafelen
woensdag 21 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Souvlaki; Griekse gegrilde vleesspiesjes

Redactie door Redactie
in Recepten
0
Griekse gegrilde vleesspiesjes (Souflaki)

Griekse gegrilde vleesspiesjes (Souflaki)

Souvlaki; Griekse gegrilde vleesspiesjes – Souvlaki (meervoud: souvlakia) is een Grieks vleesgerecht, waarbij gemarineerde stukken vlees op een spiesje worden gestoken om vervolgens te worden gegrild, liefst op een open vuur (bijvoorbeeld de barbecue) buiten. Souvlaki betekent in het Grieks gewoon ‘spiesje’.  Oorspronkelijk werd het gerecht louter met lamsvlees bereid. Maar tegenwoordig vind je ook varianten met varkensvlees of kip. Rundvlees wordt in Griekenland weinig gegeten, maar dat betekent niet dat onderstaande marinade voor souvlaki niet lekker zou zijn bij een mals stukje rundvlees.

Witte balsamico azijn vind je tegenwoordig ook meestal wel in de supermarkt. Eventueel kun je witte wijnazijn gebruiken en daar suiker of honing aan toevoegen.

Souvlaki; Griekse gegrilde vleesspiesjes

Voor 4 personen:

  • ½ kilo varkenshaas, lamsvlees (bijvoorbeeld lamsbout zonder bot) kipfilet en/of runderlende
  • 50 ml witte balsamico
  • 60 ml olijfolie
  • 50 ml citroensap
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 theelepels zeezout
  • ¼ theelepel zwarte peper
  • 1 ½ theelepel oregano

Snijd het vlees in grote, maar wel gelijke stukken, zodat het vlees allemaal tegelijkertijd kan garen.

Idee: je kunt ook diverse soorten vlees door elkaar gebruiken, dat komt de smaak alleen maar ten goede!

Maak marinade met de balsamico (of witte wijnazijn en wat suiker of honing), olijfolie, citroensap, knoflook en de andere specerijen. Doe de dobbelstenen vlees erin en laat ze een aantal uren, maar liefst nog een hele nacht afgedekt in de koelkast staan. Zo trekken alle smaken er goed in.

Als je satéprikkers in plaats van spiezen gebruikt: leg dan, 15 à 30 minuten voordat je de spiezen gaat maken, het aantal satéprikkers dat je denkt nodig te hebben in het water. Zo zullen ze niet te gauw verbranden.

Haal het vlees uit de marinade en prik de stukken satéprikkers of spiesjes prikken. Je kunt het vlees prima grillen in een grillpan, maar eerlijk is eerlijk: ze smaken nóg lekkerder op de barbecue. Zorg dat het vuur redelijk hoog staat en grill het vlees kort totdat het bruin is. Keer de spiesjes af en toe om en breng met een kwastje nog wat marinade aan. Lekker met Griekse gebakken aardappeltjes, in een pitabroodje (haal de spiesjes er dan wel uit) en/of een Boeren Griekse salade.

Tags: GrieksVlees
DeelPin6TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)
Bijgerecht

Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Eenvoudige tomatensalade van verse tomaten
Salade

Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)
  • Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst
  • Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas

Reacties

  • Shirley op Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief