• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
woensdag 12 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten

Groentespiezen voor op de barbecue (vegetarisch) met kruidige olie

0
Groentespiezen voor op de barbecue

Je hebt echt niet veel nodig om iets lekkers op de barbecue te zetten. Deze groentespiezen zijn daar een mooi voorbeeld van. Met een courgette, wat paprika, ui en champignons heb je het al voor elkaar. De truc zit ‘m in de volgorde en de voorbereiding: door de groenten eerst in grove stukken te snijden en te mengen met een kruidige olie – met ras el hanout, tijm en oregano – krijgen ze meteen al smaak voordat ze de grill raken.

Het rijgen van de spies is een simpel klusje. Als je zorgt dat de stukjes een beetje op elkaar lijken qua formaat, garen ze gelijkmatig. En belangrijk: houd het vuur niet te hoog. Je wilt de groenten beetgaar en licht gekaramelliseerd, geen zwarte randen. Een paar minuten per kant is meestal genoeg.

Serveer ze warm, met bijvoorbeeld een zelfgemaakte tomatensaus of yoghurtdip erbij. Dat maakt het net even feestelijker. Ook leuk: zet alle ingrediënten los op tafel en laat iedereen z’n eigen spies samenstellen. Zo maak je er meteen een gezellig tafelmoment van. En zijn er wat spiezen over? Gewoon de volgende dag koud door een salade of bij een lunch.

verse groenten

Groenten

Eet volop verse groenten! Hier vind je de lekkerste recepten met groenten en ook wat handige kooktips. Zet verse groenten weer centraal!

Groentespiezen voor op de barbecue

Porties: 8 spiezen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 courgette
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 oranje paprika
  • 16 verse champignons
  • 2 rode uien
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1 teentje knoflook
  • zout naar smaak

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je groentespiezen voor op de barbecue:

Was de courgette en snijd er 8 dikke plakken van ongeveer 1,5 cm vanaf.

Snijd van de paprika ieder 8 mooie stukken in ongeveer dezelfde maat als de courgette.

Schil de uien en snijd die in kwarten, snijd de kwarten doormidden zodat je driehoekjes krijgt.

Maak de champignons schoon en snij een stukje van het steeltje.

Rijg nu de spiezen in de volgorde: courgette, paprika, ui, champignon, herhaal dit zodat de spies mooi vol is.

Meng de olie met de kruiden en specerijen en pers er het teentje knoflook bij.

Besmeer de spiezen met de olie.

Grill de spiezen in 5-10 minuten op een niet te hoog vuur gelijkmatig tot ze beetgaar zijn.

Groentespiezen voor op de barbecue zijn geweldig lekker met een zelfgemaakte tomatensaus.

Tafel lekker !!

 

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • bruine bonensoep

    Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

  • gekarameliseerde witlof recept

    Gekarameliseerde witlof met honing en balsamico

  • knoflook-champignons

    Knoflook-champignons (Heerlijk op de borrelplank)

  • Tomatengroentesoep

    Tomatengroentesoep

  • Tomatensalsa

    Zo maak je zelf tomatensalsa van verse tomaten

  • boterboontjes

    Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept

  • Uiensaus

    Uiensaus; erg lekker bij vlees of vis!

  • Verse aspergesoep

    Verse aspergesoep; met dit recept kun je zelf aspergesoep maken

  • gebakken zoete aardappels

    Gebakken zoete aardappels; lekker en snel

  • Hollandse zuurkoolstamppot met spek en rookworst

    Hollandse zuurkoolstamppot met spek

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans
  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.