• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hapjes

Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker

De verrassende combinatie van zoete aardbeien, zoute kaas en frisse basilicum vraagt om een zomers glas wijn erbij

Frederike door Frederike
in Hapjes
0
Aardbeien met Rotterdamsche Oude

Aardbeien met Rotterdamsche Oude is zo’n gerecht dat je met weinig moeite op tafel zet, maar waarmee je meteen indruk maakt. En het mooiste is: je hebt er nauwelijks iets voor nodig. Vier verse ingrediënten, een paar minuten tijd en dat is het. Juist omdat je hier niet veel aan doet, draait het volledig om de kwaliteit. Daarom is het belangrijk dat je kiest voor verse Nederlandse aardbeien en een écht stuk Rotterdamsche Oude kaas van de kaasboer.

De combinatie klinkt misschien onverwacht, maar hij werkt verrassend goed. De zoete, rijpe aardbeien krijgen pit van de zoutkristallen in de kaas. De balsamicocrème zorgt voor een lichtzure tegenhanger en maakt het geheel mooi rond van smaak. Een paar blaadjes verse basilicum zorgen voor frisheid en geven dit makkelijke gerecht nét dat beetje extra.

Zo maak je het verschil met verse ingrediënten

Waarom zou je aardbeien met kant-en-klare blokjes kaas combineren, als je ook zelf kunt schaven van een mooi stuk Rotterdamsche Oude? Die harde, gerijpte kaas heeft een complexe smaak die je niet terugvindt in voorgesneden kaas. Door zelf te schaven krijg je bovendien mooie, dunne krullen die niet alleen lekkerder smaken, maar er ook een stuk feestelijker uitzien. Combineer dat met stevige, rijpe aardbeien van de markt en je hebt een bijgerecht of borrelhapje dat niet alleen beter smaakt, maar er ook veel aantrekkelijker uitziet.

En de basilicum? Die haal je gewoon vers. Liefst in een potje dat je op het aanrecht zet. Zo heb je altijd wat groene blaadjes bij de hand voor je salade, je pasta – of dus voor dit zomerse gerechtje met aardbeien en Rotterdamsche Oude.

Serveer aardbeien met Rotterdamsche Oude op een plank of in kleine glaasjes

Je kunt dit gerecht serveren als salade in een schaaltje, maar nog leuker is het om kleine glaasjes of amuselepels te gebruiken. Zo wordt het echt een borrelhapje waar iedereen het over heeft. Zet er een fles witte wijn of prosecco naast, en je hebt met deze aardbeien met Rotterdamsche Oude een zomers tafelmoment waar je geen omkijken naar hebt.

Maak het niet te ver van tevoren klaar. Aardbeien kunnen vocht loslaten, en dat wil je liever niet in je kaas. Wel kun je alles snijden en voorbereiden en op het laatste moment opmaken. Restjes? Die blijven een dagje goed in de koelkast, maar het lekkerst is dit gerecht gewoon vers op temperatuur.

aardbeien recepten

Aardbeien recepten met de smaak van eigen bodem

Op veel bewerkte producten prijkt een foto van aardbeien maar het smaakt er niet naar. Met deze aardbeien recepten proef je ze wel.

De Rotterdamsche Oude

De Rotterdamsche Oude

Echt genieten van oude kaas? Dan moet je De Rotterdamsche Oude echt eens proeven. We vertellen je alles over de unieke, lang gerijpte kaas!

Aardbeien met Rotterdamsche oude

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram Rotterdamsche Oude kaas
  • 500 gram Nederlandse aardbeien
  • 2 eetlepels balsamicocrème
  • Basilicum

Bereidingswijze van dit recept

Was de aardbeien en snijd ze in tweeën.

Verdeel de aardbeien over vier schaaltjes.

Schaaf de kaas en verdeel deze over de schaaltjes.

Sprenkel de balsamicocrème over de schaaltjes.

Garneer met wat basilicumblaadjes.

Tafel lekker !!

DeelPin1VerstuurVerstuur
Frederike

Frederike

Ze zeggen van Belgen dat ze Bourgondiërs zijn. In mijn geval klopt dat. Ik hou van lekker tafelen en ik maak het ook nog eens graag zelf klaar. Hoe verser, hoe liever. In de zomer haal ik de groenten en kruiden recht uit de moestuin. En, ik durf ook wel eens aan de slag met minder vanzelfsprekende ingrediënten. Laat je verrassen!

Gerelateerde Recepten en ideeën

prikkertje met meloen, ham en mozzarella
Hapjes

Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella

crispy bloemkool nuggets
Hapjes

Crispy bloemkool nuggets

Hapjes met brie
Hapjes

Hapjes met brie: vijf verrassend eenvoudige ideeën voor de borreltafel

Gebakken camembert met rode bessengelei
Hapjes

Gebakken camembert met rode bessengelei: Krokant voorgerecht voor elk seizoen

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen
Hapjes

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen

prikkers met perzik en ham
Hapjes

Prikkers met perziken en gedroogde ham – Makkelijk en echt lekker

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!