Aardbeien met Rotterdamsche Oude is zo’n gerecht dat je met weinig moeite op tafel zet, maar waarmee je meteen indruk maakt. En het mooiste is: je hebt er nauwelijks iets voor nodig. Vier verse ingrediënten, een paar minuten tijd en dat is het. Juist omdat je hier niet veel aan doet, draait het volledig om de kwaliteit. Daarom is het belangrijk dat je kiest voor verse Nederlandse aardbeien en een écht stuk Rotterdamsche Oude kaas van de kaasboer.
De combinatie klinkt misschien onverwacht, maar hij werkt verrassend goed. De zoete, rijpe aardbeien krijgen pit van de zoutkristallen in de kaas. De balsamicocrème zorgt voor een lichtzure tegenhanger en maakt het geheel mooi rond van smaak. Een paar blaadjes verse basilicum zorgen voor frisheid en geven dit makkelijke gerecht nét dat beetje extra.
Zo maak je het verschil met verse ingrediënten
Waarom zou je aardbeien met kant-en-klare blokjes kaas combineren, als je ook zelf kunt schaven van een mooi stuk Rotterdamsche Oude? Die harde, gerijpte kaas heeft een complexe smaak die je niet terugvindt in voorgesneden kaas. Door zelf te schaven krijg je bovendien mooie, dunne krullen die niet alleen lekkerder smaken, maar er ook een stuk feestelijker uitzien. Combineer dat met stevige, rijpe aardbeien van de markt en je hebt een bijgerecht of borrelhapje dat niet alleen beter smaakt, maar er ook veel aantrekkelijker uitziet.
En de basilicum? Die haal je gewoon vers. Liefst in een potje dat je op het aanrecht zet. Zo heb je altijd wat groene blaadjes bij de hand voor je salade, je pasta – of dus voor dit zomerse gerechtje met aardbeien en Rotterdamsche Oude.
Serveer aardbeien met Rotterdamsche Oude op een plank of in kleine glaasjes
Je kunt dit gerecht serveren als salade in een schaaltje, maar nog leuker is het om kleine glaasjes of amuselepels te gebruiken. Zo wordt het echt een borrelhapje waar iedereen het over heeft. Zet er een fles witte wijn of prosecco naast, en je hebt met deze aardbeien met Rotterdamsche Oude een zomers tafelmoment waar je geen omkijken naar hebt.
Maak het niet te ver van tevoren klaar. Aardbeien kunnen vocht loslaten, en dat wil je liever niet in je kaas. Wel kun je alles snijden en voorbereiden en op het laatste moment opmaken. Restjes? Die blijven een dagje goed in de koelkast, maar het lekkerst is dit gerecht gewoon vers op temperatuur.
Aardbeien recepten met de smaak van eigen bodem
Op veel bewerkte producten prijkt een foto van aardbeien maar het smaakt er niet naar. Met deze aardbeien recepten proef je ze wel.
De Rotterdamsche Oude
Echt genieten van oude kaas? Dan moet je De Rotterdamsche Oude echt eens proeven. We vertellen je alles over de unieke, lang gerijpte kaas!
Aardbeien met Rotterdamsche oude
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 200 gram Rotterdamsche Oude kaas
- 500 gram Nederlandse aardbeien
- 2 eetlepels balsamicocrème
- Basilicum
Bereidingswijze van dit recept
Was de aardbeien en snijd ze in tweeën.
Verdeel de aardbeien over vier schaaltjes.
Schaaf de kaas en verdeel deze over de schaaltjes.
Sprenkel de balsamicocrème over de schaaltjes.
Garneer met wat basilicumblaadjes.
Tafel lekker !!