Lekker Tafelen
dinsdag 20 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Bladerdeeghapje met zalm

Die maak je makkelijk zelf

Connie Derks door Connie Derks
in Hapjes
1
Bladerdeeghapje met zalm

Bladerdeeghapje met zalm – Lekkere hapjes bij de borrel maak je makkelijk zelf. Het is leuk om je gasten lekkere zelfgemaakte hapjes te kunnen presenteren en het is eigenlijk ook vrij snel gemaakt. Zelf een bladerdeeghapje met zalm maken heeft als groot voordeel dat je weet dat er ook echt zalm in het recept zit. Dat is bij gekochte varianten niet altijd het geval. Bovendien kun je de hapjes kruiden zoals jij dat graag lust. Lekker pittig of juist zacht en mild van smaak. Gebruik wel verse zalm om dit recept te maken, blikzalm wordt veel te droog tijdens het bakken en is totaal niet smakelijk.

Koop koelverse bladerdeeg of maak hem zelf

Je kunt natuurlijk zelf bladerdeeg maken met het recept elders op de pagina. Dit is best een tijdrovende klus en het geeft niet altijd het gewenste resultaat. Vooral als je hapjes maakt, wil je dat het snel en makkelijk is. In iedere supermarkt vind je rollen koelverse bladerdeeg, die perfect zijn om bladerdeeghapjes met zalm mee te maken. Het is makkelijk en het kan bijna niet fout gaan. Verwerk bladerdeeg wel altijd koud voor het mooiste resultaat. Snijd het deeg ook altijd met een scherp koksmes of met een pizzasnijder. Hoe strakker de randen, zijn hoe mooier en luchtiger het eindresultaat.

Een vulling van pure verse zalm

Geef je bladerdeeghapje met zalm wel genoeg smaak

Een bladerdeeghapje is al vrij snel saai, omdat je vooral bladerdeeg eet. Het is daarom belangrijk om de vulling goed te kruiden. Net iets zouter en pittiger dan als je verse zalm in de pan zou bakken. Je kunt hiervoor sojasaus gebruiken, maar ook een hoisin- of teriyakisaus zijn erg lekker om de zalm in dit recept mee te kruiden. Laat de zalm een kwartiertje in de saus trekken voor je het bladerdeeghapje vult. Verwijder overtollig vocht en vul het bladerdeeg, waarna je het direct bakt. Laat je de hapjes te lang ongebakken staan dan laat de vulling vocht los en is het lastig om ze krokant te bakken.

Maak je meerdere soorten, let dan op de afwerking

Als je zelf bladerdeeghapjes met zalm, of een andere vulling, maakt, is het soms zo dat je meerdere soorten gelijk maakt. Belangrijk is het dan om de afwerking bij iedere soort anders te doen, zodat je de soorten uit elkaar kunt houden. Het is na het bakken namelijk niet altijd goed te zien, wat welke smaak is. Gebruik alleen ei- strijksel of strooi er nog extra sesam overheen. Gebruik paneermeel, kruiden of specerijen, let er wel altijd op dat de smaak van de inhoud van het recept moet matchen met de afwerking.

bladerdeeghapje met zalm vullen

Verse zalm of zalmfilet

Verse zalm of zalmfilet; zo maak je er iets lekkers mee

De manieren waarop je een stukje verse zalm of zalmfilet kunt bereiden zijn bijna eindeloos. De lekkerste recepten en tips vind je hier.

Bladerdeeghapje met zalm

Porties: 15 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 rol bladerdeeg, koelvers
  • 250 gram verse zalm
  • 1 ei
  • 1 eetlepel soja, hoisin- of teriyakisaus
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een bladerdeeghapje met zalm:

Snijd het eventuele vel van de zalm en snijd de zalm in kleine blokjes. Doe ze in een kommetje en breng ze op smaak met een saus naar keuze en zout en peper. Houd je van iets pittiger dan kun je in plaats van de peper een klein beetje sambal toevoegen. Laat dit 10 minuten staan om te marineren.

Klop het ei los met een beetje zout, om het bladerdeeg mee vast te plakken en te bestrijken.

Rol het bladerdeeg af en snijd van de plak 3 banen van ongeveer 11 cm breed. Besmeer de randen dun met het losgeklopt ei en verdeel de blokjes zalm gelijkmatig in een baan in het midden van iedere reep. Bestrooi ze met een beetje sesamzaadjes en vouw ze dicht. Druk de randen goed aan.

Snijd iedere reep in stukjes van ongeveer 5 cm en leg ze met de snijkanten tegen elkaar, op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer de bovenkant van het bladerdeeghapje met zalm dun in met het ei-strijksel en bestrooi met een beetje sesam.

Bak de hapjes op minimaal 180 graden. Bak je op een lagere temperatuur, dan zullen de laagjes niet zo fijn bladeren. Leg ze altijd op bakpapier. Op bakmatjes van siliconen krijgen ze niet genoeg onderwarmte, waardoor je ze niet fijn gaar kunt bakken. Maak de oven ook niet te vroeg open, ook bladerdeeg kan inzakken. Eenmaal ingezakt, kun je dat je niet verhelpen door langer te bakken. Bak bladerdeeghapjes daarom direct goed gaar. Liever iets te lang dan te kort, want hapjes die niet gaar zijn, zijn niet lekker! Hoe lang je de hapjes bakt is afhankelijk van de grootte van het hapje, maar minimaal 12 minuten. Je kunt het zien als het deeg niet meer glimt, maar licht goudbruin en dof is. Check vooral de onderkant goed op gaarheid.

Tip! Je kunt bladerdeeghapjes met zalm heel goed vooraf bakken en bewaren in koelkast of diepvries. Je warmt ze eenvoudig op in een oven van 180 graden.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin7TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Zelfgemaakte graskaassalade
Hapjes

Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast

Nacho’s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven met verse kaassaus

chips maken van aardappels
Hapjes

Chips maken van aardappels

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Reacties

  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • F. van Mastbergen op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!