• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 22 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hapjes

Bladerdeeghapjes met morbier, honing en rozemarijn

Een verrassend borrelhapje van bros bladerdeeg met zacht smeltende kaas

Connie Derks door Connie Derks
in Hapjes
0
bladerdeeghapjes met morbier

Bladerdeeghapjes met morbier, honing en rozemarijn –  Heerlijke brosse hapjes met gesmolten morbier kaas met daarbij een glas witte wijn. Een prima idee voor een gezellige avond borrelen met vrienden. Kaas is altijd lekker, meestal liggen er meerdere soorten op een kaasplankje. Dat kan met morbier ook prima, maar dit Frans kaasje smelt zo lekker weg als je het verwarmt dat je die mogelijkheid niet onbenut moet laten. Leg die kaas dus niet alleen op een kaasplank, maar maak er hapjes van. Het is leuk om te variëren met hapjes. Bladerdeeghapjes met morbier gaan zeker in de smaak zal vallen.

Minibakjes houden de kaas binnen de perken

Morbier is een kaas die behoorlijk uitloopt. Om dat een beetje in toom te houden, maak je een toastje van bladerdeeg met kleine opstaande randjes. De bladerdeeghapjes met morbier zijn niet zo hoog als een pasteitje, maar net hoog genoeg om de kaas enigszins binnen de perken te houden. Als je er niet te veel kaas op doet tenminste. Dat is ook niet nodig als je morbier gebruikt omdat het een vrij sterk smakend en machtig kaasje is. Meer kaas is niet altijd beter, de smaken moeten vooral in verhouding blijven.

Je gebruikt voor dit recept plakjes bladerdeeg uit de diepvries die per 10 verpakt zitten. Je hebt er maar 5 nodig voor dit recept, maar je kunt ook alle plakjes opmaken en de andere helft met iets anders beleggen of bewaren voor een ander moment.

Geef de bladerdeeghapjes met morbier extra smaak met kruidenzout in het bladerdeeg

Kaas en bladerdeeg is altijd lekker, maar het kan nog beter. De bladerdeeghapjes met morbier hebben een lichtzoute rozemarijn kruiding die de kaas nog beter tot zijn recht laat komen.

Om die smaak erin te krijgen maak je een kruidenzout van rozemarijn. Dit maak je heel eenvoudig met een vijzel, rozemarijn en grof zeezout. Je wrijft de in stukjes gehakte rozemarijn en het zeezout met de vijzel fijn en klaar ben je. Als je geen vijzel hebt kun je de rozemarijn ook met een mes snijden en mengen met fijn zout. De smaak zal wel minder intens zijn, maar het zal zeker nog extra smaak toevoegen aan het bladerdeeghapje met morbier.

Verrassend snel op tafel

De bladerdeegbakjes kun je prima al een paar dagen vooraf maken. Je bewaart ze heel eenvoudig in een luchtdicht bakje. Op de avond dat je ze nodig hebt leg je de bladerdeegbakjes op een bakplaat met bakpapier en dan verdeel je de kaas er over. Een kwartiertje tot twintig minuten voor je ze wil serveren zet je de oven aan en dan zet je de bladerdeeghapjes even in de oven tot de kaas begint te smelten. Een beetje honing erover en op een plank of bord verplaatsen en klaar zijn de bladerdeeghapjes met morbier, honing en rozemarijn.

Bladerdeeghapjes met morbier maken

Morbier

Morbier; het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Twee lagen kaas met een laagje as ertussen. Morbier is een kaasje voor bij de borrel maar leent zich ook goed voor een gratin of een tosti.

Bladerdeeghapjes met morbier, honing en rozemarijn

Porties: 20 hapjes
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • +/- 175 gram morbier
  • 1 theelepel rozemarijn naaldjes
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 2-3 theelepels honing

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je bladerdeeghapjes met morbier, honing en rozemarijn:

Leg de bevroren plakjes bladerdeeg naast elkaar en snijd zo gauw als ze iets zachter worden in vieren.

Leg de plakjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Steek met een deegsteker, of met een klein glas, rondjes midden in ieder plakje, maar laat het rondje zitten.

Prik met een vork gaatjes in het rondje zodat de buitenkant meer omhoog komt dan het midden.

Doe het zout en de rozemarijn in een vijzel en wrijf het fijn.

Bestrooi de plakjes bladerdeeg licht met het fijngewreven zoutmengsel.

Bak de plakjes bladerdeeg in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.

Laat de plakjes bladerdeeg afkoelen en bewaar ze in een luchtdicht bakje tot later gebruik.

Als je ze gaat serveren verwarm je de oven voor op 180 graden Celsius.

Snijd de morbier kaas in blokjes.

Leg de plakjes bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier.

Leg de blokjes in de cirkel van de plakjes bladerdeeg. Let op, de kaas loopt behoorlijk uit!

Zet de bladerdeeghapjes met morbier in de oven tot de kaas begint te smelten.

Verdeel de honing met heen en weer gaande bewegingen in dunne streepjes over de kaashapjes.

Leg de bladerdeeghapjes met morbier op een schaal en ze serveer direct.

Tafel lekker !!

Tags: Kaas
DeelPin3VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Aardbeien met Rotterdamsche Oude
Hapjes

Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker

Watermeloen met crème van feta
Hapjes

Watermeloen met crème van feta; snel klaar en feestelijk

Mini wraps met asperges, boerenham en kaas
Hapjes

Mini wraps met asperges, gedroogde boerenham en kaas

Zelfgemaakte graskaassalade
Hapjes

Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast

Nacho’s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven met verse kaassaus

chips maken van aardappels
Hapjes

Chips maken van aardappels

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!