Borrelballetjes met jalapeño pepers – Prikkelend lekker!
Gezelligheid bij de borrel
Borreltijd. Er wordt dan vaak direct aan alcoholische dranken gedacht. Dat kan, maar dat hoeft niet. Tegenwoordig zijn er talloze non-alcoholische dranken verkrijgbaar en er zijn ook talloze recepturen om die zelf te maken. Bij zo’n drankje hoort een hapje of meerdere hapjes natuurlijk. Een tafel vol lekkers en gezelligheid. Niet weer die standaard toastjes met kruidenroomkaas of dat schaaltje borrelnootjes. Maak bijvoorbeeld eens deze borrelballetjes met jalapeño pepers. Daar worden degene met wie je borrelt echt een stuk gezelliger van.
Vurige liefde
Is het gezellig omdat je heel veel op tafel zet? Wij denken van niet! Gezelligheid en waardering ontstaan door de liefde die jij erin stopt. Serveer deze borrelballetjes met jalapeño pepers of één van de andere hapjes op deze website. Zelfgemaakt, met liefde, dat zorgt voor een gezellige avond. De jalapeño peper is een chilipepertje wat je kunt verstoppen in een gehaktballetje. Neem hiervoor goed en smaakvol gehakt van een echte slager, dat zorgt voor een beter eindresultaat. Als je in dat gehakt wat mascarpone verwerkt en er balletjes van draait heb je een heerlijk romig gehaktballetje. Doe dat zonder gehaktkruiden! Smaak geef je mee met stukjes bacon en de jalapeño pepers. Een schaaltje borrelballetjes met jalapeño pepers is een feest op tafel en het schaaltje is binnen no-time leeg. Zowel warm als koud is dit een echte lekkernij.
Serveer de borrelballetjes met jalapeño pepers met een heerlijke dipsaus.
Vruchtgroenten; proef de kleurrijke zomer
Heb jij wel eens gehoord van vruchtgroenten? Tomaten, komkommers, courgettes, zijn dat nou groenten of vruchten? We vertellen je alles!
Borrelballetjes met jalapeño pepers
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram gehakt
- 125 gram mascarpone
- 1 eiwit
- 1 ei
- 40 gram geraspte kaas
- 4 jalapeño pepers
- 50 gram paneermeel of verkruimeld beschuit
- 4 plakken bakbacon
- 4 tenen knoflook
- 1 el oregano
- 1 tl chilipoeder
- zout/peper
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel water
- een handvol verse peterselie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de borrelballetjes met jalapeño pepers:
Snijd de jalapeño pepers in kleine, fijne stukjes, houd je van lekker pittig laat de zaadjes en zaadlijsten dan zitten, wil je het wat milder verwijder dan de zaadjes en zaadlijsten.
Bak de bacon uit in een koekenpan en laat de plakken uitlekken op keukenpapier. Snijd de plakken in kleine fijne stukjes. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en kneed alles door elkaar, kneed niet te lang daar worden de balletjes straks zo stevig van. Verdeel het geheel nu in 20 balletjes. Zorg dat bij het draaien van de balletjes je handen steeds vochtig zijn, hierdoor plakken ze minder en kun je mooier balletjes draaien. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Tijdens het bakken komt er veel vocht/vet uit de balletjes, neem daarom het best een bakplaat met een opstaande rand. Plaats de bakplaat in de oven en bak de balletjes in 22 minuten gaar.
Terwijl de borrelballetjes met jalapeño pepers in de oven staan maak je alvast de dipsaus, bijvoorbeeld een peterseliesaus. Meng hiervoor 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel water en een handvol verse, fijngesneden peterselie tot een sausje. Serveer de borrelballetjes met jalapeño pepers samen met het dipsausje.
Tafel lekker !!