• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hapjes

Borrelhapje van peer, gedroogde ham en walnoten

Een verantwoord, maar vooral lekker hapje!

Connie Derks door Connie Derks
in Hapjes
1
Borrelhapje van peer

Borrelhapje van peer, gedroogde ham en walnoten – Een simpel, lekker en verantwoord hapje voor bij een glaasje wijn? Daar houdt toch iedereen van? Serveer dan eens een borrelhapje van peer, gedroogde ham en walnoten. Dat klinkt als veel werk, maar dat valt best mee. Je maakt de borrelhapjes makkelijk met onderstaand recept.

Een borrelhapje met peer

Peer is waarschijnlijk een beetje ondergewaardeerd. Maar daar breng je verandering in met dit borrelhapje van peer. Dit oer-Hollandse fruit is zoet, sappig, maar toch stevig en vrij neutraal van smaak. Hierdoor zijn peren heel makkelijk met andere smaken te combineren. Het hoeft in een goed recept niet altijd meloen, ananas of vijg, of ander fruit van ver weg te zijn. Zoek het eens dichter bij huis en maak eens een borrelhapje van peer gecombineerd met gedroogde ham en walnoten. Daar ga je mee verrassen tijdens die borrel!

Varieer met dit recept en maak je eigen keuze

Gebruik voor dit borrelhapje van peer het soort gedroogde ham die jij lekker vindt! Het hapje op de foto is met Serranoham (uit Spanje) gemaakt omdat dat toevallig voorhanden was. Maar liever pak je een lokale ham om een dergelijk recept te maken. Hoe simpel dit hapje ook is, het kan een heel verhaal vertellen. Gebruik bijvoorbeeld Limburgs roggebrood, peren van een lokale teler en Livar ham uit Limburg. Zo breng je mooie smaken en lokale producten samen in één recept. Dat is niet alleen lekker, maar je bent ook nog eens heel goed bezig.

De bodem bestaat uit een plakje roggebrood op maat gesneden. Of je nu Fries roggebrood of Limburgs roggebrood neemt, dat maakt niet uit. Je kunt voor dit borrelhapje van peer ook noten of rozijnen roggebrood nemen. Het is er allemaal lekker bij. Voor het krokante gedeelte zijn verse walnoten gebruikt, die houden het plakje vlees mooi op hun plek.

peren op de borrelplank

Peren bij de borrel; met deze hapjes scoor je altijd

Als je een kaasje bij de borrel serveert, serveer dan ook peren bij de borrel. Dit is echt een geweldige combinatie voor op jouw hapjestafel.

Borrelhapje van peer, gedroogde ham en walnoten

Porties: 8-10 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 grote peer
  • 8 -10 stukjes ham
  • 3 sneetjes roggebrood
  • 8 – 10 halve walnoten

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een borrelhapje met peer:

Snij of steek net een borrelglas mooie kleine cirkels uit het roggebrood.

Snijd de peer in plakken en snijd of steek ze in even grote stukken als het roggebrood.

Leg de stukken peer op het roggebrood.

Vouw de ham tot een propje, leg het op de peer en dek dit af met een halve walnoot. Steek er een prikker in om alles op zijn plaats te houden en klaar is je borrelhapje.

Dit borrelhapje met peer kun je prima een paar uur van tevoren maken.

Tafel lekker !!

DeelPin43VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

prikkertje met meloen, ham en mozzarella
Hapjes

Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella

crispy bloemkool nuggets
Hapjes

Crispy bloemkool nuggets

Hapjes met brie
Hapjes

Hapjes met brie: vijf verrassend eenvoudige ideeën voor de borreltafel

Gebakken camembert met rode bessengelei
Hapjes

Gebakken camembert met rode bessengelei: Krokant voorgerecht voor elk seizoen

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen
Hapjes

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen

prikkers met perzik en ham
Hapjes

Prikkers met perziken en gedroogde ham – Makkelijk en echt lekker

Reacties 3

  1. Coby says:
    2 jaar geleden

    Wat een leuke tips ,bedankt groetjes Coby

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Heel graag gedaan Coby, we hopen dat je er veel aan hebt.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!