Borrelhapje van peer, gedroogde ham en walnoten – Een simpel, lekker en verantwoord hapje voor bij een glaasje wijn? Daar houdt toch iedereen van? Serveer dan eens een borrelhapje van peer, gedroogde ham en walnoten. Dat klinkt als veel werk, maar dat valt best mee. Je maakt de borrelhapjes makkelijk met onderstaand recept.
Een borrelhapje met peer
Peer is waarschijnlijk een beetje ondergewaardeerd. Maar daar breng je verandering in met dit borrelhapje van peer. Dit oer-Hollandse fruit is zoet, sappig, maar toch stevig en vrij neutraal van smaak. Hierdoor zijn peren heel makkelijk met andere smaken te combineren. Het hoeft in een goed recept niet altijd meloen, ananas of vijg, of ander fruit van ver weg te zijn. Zoek het eens dichter bij huis en maak eens een borrelhapje van peer gecombineerd met gedroogde ham en walnoten. Daar ga je mee verrassen tijdens die borrel!
Varieer met dit recept en maak je eigen keuze
Gebruik voor dit borrelhapje van peer het soort gedroogde ham die jij lekker vindt! Het hapje op de foto is met Serranoham (uit Spanje) gemaakt omdat dat toevallig voorhanden was. Maar liever pak je een lokale ham om een dergelijk recept te maken. Hoe simpel dit hapje ook is, het kan een heel verhaal vertellen. Gebruik bijvoorbeeld Limburgs roggebrood, peren van een lokale teler en Livar ham uit Limburg. Zo breng je mooie smaken en lokale producten samen in één recept. Dat is niet alleen lekker, maar je bent ook nog eens heel goed bezig.
De bodem bestaat uit een plakje roggebrood op maat gesneden. Of je nu Fries roggebrood of Limburgs roggebrood neemt, dat maakt niet uit. Je kunt voor dit borrelhapje van peer ook noten of rozijnen roggebrood nemen. Het is er allemaal lekker bij. Voor het krokante gedeelte zijn verse walnoten gebruikt, die houden het plakje vlees mooi op hun plek.
Peren bij de borrel; met deze hapjes scoor je altijd
Als je een kaasje bij de borrel serveert, serveer dan ook peren bij de borrel. Dit is echt een geweldige combinatie voor op jouw hapjestafel.
Borrelhapje van peer, gedroogde ham en walnoten
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 grote peer
- 8 -10 stukjes ham
- 3 sneetjes roggebrood
- 8 – 10 halve walnoten
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een borrelhapje met peer:
Snij of steek net een borrelglas mooie kleine cirkels uit het roggebrood.
Snijd de peer in plakken en snijd of steek ze in even grote stukken als het roggebrood.
Leg de stukken peer op het roggebrood.
Vouw de ham tot een propje, leg het op de peer en dek dit af met een halve walnoot. Steek er een prikker in om alles op zijn plaats te houden en klaar is je borrelhapje.
Dit borrelhapje met peer kun je prima een paar uur van tevoren maken.
Tafel lekker !!
Wat een leuke tips ,bedankt groetjes Coby
Heel graag gedaan Coby, we hopen dat je er veel aan hebt.