• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hapjes

Borrelhapjes met roomkaas; 4 heerlijke variaties

Met een beetje werk maak je de mooiste hapjes

0
Borrelhapjes met roomkaas

Borrelhapjes met roomkaas – Roomkaas kent iedereen wel. De kaas is standaard te koop in allerlei variaties. De bekendste is wel die met tuinkruiden, maar je hebt ze ook in allerlei andere smaken, zoals onder andere zalm of ananas. Rond de feestdagen zijn ze zelfs in spuitzakken, klaar voor gebruik, te verkrijgen. Het is echter veel lekkerder om zelf de roomkaas op smaak te brengen. Dan weet je wat je eet.

Op een stokbroodje, of toch net iets meer

Je kunt de op smaak gebrachte roomkaas gebruiken om op een toastje of op een stukje stokbrood te smeren, maar met een klein beetje extra werk tover je er de mooiste, en vooral de lekkerste hapjes mee op tafel. Een schaal van die borrelhapjes met roomkaas is een feestje op zich.

Overdaad schaadt

Als je zelf de roomkaas op smaak brengt, is de verhouding van de roomkaas en de vulling erg belangrijk. Het moet tenslotte wel roomkaas met bijvoorbeeld zalm blijven en geen zalmcocktail worden. Bewaar de roomkaas koel maar serveer de hapjes op kamertemperatuur.

Borrelhapjes met roomkaas

roomkaas zalm

Borrelhapjes met roomkaas en zalm

  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram gerookte zalm
  • een mespuntje tomatenketchup
  • een halve theelepel gedroogde dille of peterselie
  • zout en peper naar smaak

Klop de roomkaas met de mixer los en helemaal glad. Voeg er de ragfijn gesneden zalm aan toe en breng op smaak met tomatenketchup, dille, zout en peper.

Tip: Heb je geen spuitzak? Neem een stevige plastic diepvrieszak en gebruik deze als spuitzak.

Amuse glaasjes – Een paar blaadjes rucola in stukjes en verdeel ze over de bodem van de amuse glaasjes. Doe de roomkaas in een spuitzak en knip er de punt vanaf of doe er, voor je de zak vult, een spuitmondje naar wens in. Spuit een klein beetje roomkaas met zalm op de rucola. Bestrooi met wat klein gesneden gerookte zalm en een beetje verse bieslook.

Op een poffertje – Bak een paar poffertjes of kleine pannenkoekjes. Spuit er een klein toefje roomkaas met zalm op en decoreer met een reepje gerookte zalm. Strooi er wat gedroogde dille over de borrelhapjes met roomkaas.

Op een schijfje komkommer – Snijd een komkommer in redelijk stevige plakken. Steek er eventueel met een koekjessteker mooie vormpjes uit. Spuit er een toefje roomkaas met zalm op en decoreer met een kappertje en bieslook.

roomkaas danisch bleu

Borrelhapjes met roomkaas en Danish blue

  • 200 gram roomkaas
  • 75 gram Danish blue

Klop de roomkaas met de Danish blue los en breng eventueel op smaak met wat zout en peper.

Amuse glaasjes – Verkruimel een beetje roggebrood in een amuse glaasje. Doe het roomkaasmengsel in een spuitzak en spuit een dop Danish blue roomkaasmengsel op het roggebroodkruim, decoreer met een stukje Danish blue en een stukje walnoot.

Op een stukje dadelbrood – Snijd het dadelbrood in plakjes op puntjes en spuit er een dopje Danish blue roomkaasmengsel op. Decoreer met een stukje Danish blue.

In een blaadjes witlof – Haal de blaadjes van een struikje witlof los en was ze. Droog de schuitjes en spuit er wat van het kaasmengsel op. Decoreer de borrelhapjes met roomkaas met Danish blue en een stukje walnoot.

roomkaas ras el hanout

Roomkaas met ras el hanout

  • 200 gram roomkaas
  • 1 theelepel ras el hanout

Klop de roomkaas glad met een mixer en roer er de ras el hanout doorheen. Proef en breng eventueel verder op smaak. De ras el hanout wil per mengsel nogal eens verschillen van smaak, dus let op, het kan al gauw te pittig worden.

Amuse glaasjes – Neem 2 eetlepels couscous en gaar die met een beetje bouillon. Snijd een paar olijfjes en wat zongedroogde tomaatjes klein en meng ze samen met wat pijnboompitjes door de couscous. Laat afkoelen. Schep een lepeltje couscous in een amuse glaasje. Doe de roomkaas in een spuitzak en spuit een bolletje roomkaas op de couscous. Decoreer met fijngesneden rode paprika

Op een stukje roggebrood – Neem een sneetje (Fries) roggebrood en snijd er kleinere stukken van of neem de kleine vierkantjes. Spuit er een dopje roomkaas op en decoreer met een stukje zongedroogde tomaat.

Op een stukje paprika – Neem een puntpaprika en snijd die in de lengte doormidden. Snijd vierkantjes of rondjes uit de helften en spuit hierop wat van de gekruide roomkaas. Decoreer de borrelhapjes met roomkaas met een paar pijnboompitjes.

roomkaas cranberry pacannoten

Roomkaas met cranberry en pecannoten

  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram pecannoten
  • 50 gram gedroogde cranberry’s

Rooster de pecannoten kort in een koekenpan en laat ze afkoelen. Hak de pecannoten en de cranberry’s heel fijn. Klop de roomkaas los en roer er de cranberry’s en pecannoten door. Breng op smaak met zout en peper.

Amuse glaasjes – Snijd kleine blokjes van een halve Elstar appel en pers er een klein beetje sinaasappelsap overheen. Snijd een paar cranberry’s grof en meng ze met de appelstukjes. Verdeel de appelstukjes over de amuse glaasjes. Doe het roomkaasmengsel in een spuitzak en spuit een dop op de appels. Decoreer met een gedroogde cranberry en een stukje pecannoot.

Op een toastje – Neem een paar lekkere toastjes en spuit er een dopje roomkaas op, decoreer met een nootje.

Op een schijfje appel – Snijd een halve Elstar appel in schijfjes en besprenkel ze met sinaasappelsap. Dep de appelschijfjes droog met een keukenpapiertje en spuit er een dopje roomkaasmengsel op. Decoreer de borrelhapjes met roomkaas met een stukje pecannoot.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Tosti's 8 variaties om zelf te maken

    Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken

  • gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

    Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

  • Knapperige aardappelgratin met kaas

    Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven

  • macaroni ham en kaas

    Macaroni met ham en kaas; met krokant korstje uit de oven

  • Remeker kaas

    Remeker kaas: een bijzondere Nederlandse kaas

  • Ovenschotel met prei en nagelkaas

    Ovenschotel met prei en nagelkaas uit de Hollandse keuken

  • Carpaccio van rosbief

    Carpaccio van rosbief met verse geitenkaas en rucola

  • Broodje rosbief met verse geitenkaas

    Broodje rosbief met verse geitenkaas; dat is lekker lunchen

  • Gevulde kastanjechampignons met geitenkaas

    Gevulde kastanjechampignons met geitenkaas van de Molkerij

  • Kaaskroket met Ossekop

    Kaaskroket met Ossekop; een zachte Nederlandse kaas (uit Oss)

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.